READING

5 MOST FUNCTIONAL SOLUTIONS IN OUR HOME

5 MOST FUNCTIONAL SOLUTIONS IN OUR HOME

The coziest corner - No Home Without You (7 of 11)

Tartuin jälleen sisustusbloggaajien kehittelemään kuukausittaiseen haasteeseen, tällä kertaa aiheena kodin parhaat toiminnalliset ratkaisut. Alun tyhjän katseen ja lyhyen sormien pyörittelyn jälkeen päädyin listaamaan seuraavat viisi:

1. Tile flooring

Koko talon lattiamateriaaliaksi valikoitui aikoinaan laatta ja sitä päätöstä en kyllä ole katunut – ja nimenomaan sen toiminallisuuden vuoksi. Lattia on talvella kotoisan lämmin, kesällä taas helpottavan viilentävä. Ei tarvitse pelätä ponttien irvistelevän tai kosteuden tekevän muitakaan tepposiaan. Kolhuja ei saa aikaan sitten millään ja syöttötuolin aluskin pysyy uudenveroisena ilman erillistä suojaa, vaikka sotkua syntyy pienen ruokailijan avustamana useita kertoja päivässä.

Bedroom Interior - No Home Without you - 9Baby Chair Makeover - No home without you (5 of 8)

2. Play kitchen next to real one

Ikean pieni leikkikeittiö on meillä todella ahkerassa käytössä. Siinä on minikokilla aitiopaikka imitoida vieressä hääräävä ruuanlaittajaa tai käydä pyöräyttämässä pienet aamupuurot heti herättyä.

Living room - No home without you (6 of 10)Living room - No home without you (5 of 10)Living room - No home without you (7 of 10)Living room - No home without you (8 of 10)

3. Black stone worktop

Keittiön musta kivitaso on ehkä yksi kotimme visuaalisesti eniten mieltä kaiherruttavista valinnoista. Mutta koska kysyttiin toiminallisuudesta, tämä nousi listoille. Kivi on sellaisenaan aivan mainio leivonta-alusta ja mustan pigmentin ansiosta kattilat, pellit ja pannut voi siirrellä sen päälle huoletta suoraan levyltä ja uunista. Miinusta ropisee pintaan helposti jäävistä pyyhkimisen jäljistä.

No home without you - kitchen (4 of 9)DIY-kitchen-towel-hanger-No-Home-Without-You-blog-3-of-3

4. Hobby room

Kodin yksi makuuhuone toimii kokonaisuudessaan työ- ja askarteluhuoneena, jossa ompelukone saa olla aina esillä ja keskeneräiset projektit voi jättää yön yli oven taakse odottamaan. Pääsin tämän ratkaisun vuoksi eroon kaappeihin sullottujen tarvikkeiden syndroomasta: tavarat lattialle leväytettyäni sain koko kodin näyttämään aina ihan pommilta.

Indiedays Blog Awards No home without you blog (5 of 14)Työhuone_copyright_Nohomewithoutyou1Työhuone_copyright_Nohomewithoutyou10Työhuone_copyright_Nohomewithoutyou5Papu aw15 9

5. Toy storage bags in the living room

Olohuoneeseen ripotellut sisustukselliset pussukat pelastavat kodin lelukaaokselta. Niihin on helppo heitellä päivän aikana pitkin poikin ajautuneet pehmot ja palikat.

No home without you - living room (11 of 12)No home without you - living room (12 of 12)

Siinäpä muutamia mieleentulleita! Tämän kuukauden haasteen keksi Essi Esmeralda’s blogista. Hän koostaa lähipäivinä aiheesta vielä oman postauksensa, josta löytyy linkit myös muiden bloggaajien toiminallisiin sisustusratkaisuihin.

Living-room-No-home-without-you-3-of-10


 1. Kauniita ja arkea helpottavia juttuja 🙂

  • Kaisa

   29 August

   Kiitos! Juuri niitä! Kestäviä, helppohoitoisia pintamateriaaleja ja lapselle riittävästi virikkeitä. (+ Myös äitille virikkeitä askarteluhuoneen muodossa.) Siinä pähkinänkuoressa. 🙂

 2. Toimii! Tuo lattiavalinta on varmasti hyvä. Mitä matskua se on, kun näyttää ihan puulta?

  • Kaisa

   30 August

   Kyllä. 🙂 Lattia on meillä koko talossa laattaa.

 3. Askarteluhuoneen konsepti on kyllä ihan must! Miten kaunis ja inspiroiva se teillä onkaan, tuolla kelpaisi kehitellä kaikenlaisia juttuja. Itse haaveilen vastaavasta tulevaan kotiin, mutta toistaiseksi kun jotain pitää tehdä, paikkana toimii olkkarin lattia/keittiön pöytä/eteinen/terassi/you name it. 😀

  • Kaisa

   21 September

   Niiin tiedän, samalla lailla toimi meilläkin ennen. 🙂 Ja pidä kiinni tuosta suunnitelmasta, ollut ihan mahtava ratkaisu!

Your email address will not be published. Required fields are marked *