DIY CLAY CHRISTMAS ORNAMENTS

joulukoristeet2

Halusin viedä viime viikonlopun bileisiin tuliaisena jotakin itse tehtyä ja inspiraation lopputulemana syntyivät kuvan joulukoristeet. Materiaalina käytin Prismasta löytynyttä valkoista savimassaa, joka on valmista työstettäväksi ja kuivaa itsestään huoneilmassa.

Talot ja hevoset tein piparimuoteilla, pienet ympyrät puolestaan tuikkukupin reunoja apuna käyttäen. Kuvioiden miettiminen oli hauskinta puuhaa – piti pyöriä hetki keittiössä ympäriinsä ja miettiä, mistä saisi hauskoja struktuureja irti. Pallot syntyivät Kastehelmi-tuikkukupilla, vinoviivat lihanuijalla ja ylimmän ympyrän viivamuoto snapsilasin pohjalla. Lisäksi käytin leimasimeksi tarkoitettuja pikkukirjaimia, joilla sain kirjailtua yhteen mökkiin lahjan saajien nimet.

joulukoriste
joulukoriste1
joulukoriste5
Lopuksi pakkasin kuivuneet koristeet lahjapaperin päälle taulunkehyksiin, jossa ne oli helppo kuljettaa ja mukava antaa illan emännälle.

EDIT // Muista tägätä askartelusi Instassa #kastehelmikoristelu, hieno galleria jo koossa!

joulukoristeet4Here’s a result of my inspiration from last weekend – a self-made souvenir for my friend Riikka and her family. I used white clay mass, which was ready to be shaped and dried in room air without oven.

Houses and horses were shaped with gingerbread molds and the small circles with the edges of a tea light cup. Patterns were the most fun thing to do – I wandered around in the kitchen for a moment and tried to find funny patterns around me. Finally I did the small balls with Iittala’s Kastehelmi tea light cup, diagonal lines with steak hammer and the circle line shape with a shot glas. I also used some rubber stamps for letters.


RELATED POST

 1. Mar3ngi

  19 November

  Aivan ihana idea Kaisa! Sinä olet kauhean luova, kekseliäs ja innostava ihminen. Voi kun minulla olisi sinunlaisesi ystävä jolta saisin lahjaksi näin ihania juttuja 😉 😀 (oma aika kun ei kaikkiin ideoihin riitä!!)

  • Kaisa

   19 November

   No huh, miten ihana kommentti, kiitos. <3 Nämä syntyy joutuin, kun otat vaikka yhden muotin ja lihanuijan ja ryhdyt muovailemaan. 🙂

 2. KUKKALA / Sanna

  19 November

  Oih, aivan todella mahtava idea!

 3. Riina

  19 November

  Ihana idea, kiitos, että jaoit myös meille lukijoille!

  • Kaisa

   19 November

   Ilo oli kokonaan täällä!

 4. Noora

  19 November

  Ihania olet tehnyt – makusi kaiken suhteen on kyllä niin samanlainen kun omani, olet iso inspiraatio minulle! 🙂

  • Kaisa

   19 November

   Mahtavaa! 🙂 Kiva, että oot löytäny tänne!

 5. JonnaM

  19 November

  Aivan ihana idea! Pakko yrittää itsekin näpertää saman kaltaisia 🙂 Arvostan isosti tuollaista luovuutta ja sisustussilmää jota sulta löytyy todella paljon! Olisinpa itsekin yhtä kekseliäs <3

  • Kaisa

   19 November

   Kannatta kokeilla, oli hauskaa nimittäin! Ja kiitos, ihanasti sanottu.<3

 6. Marie

  19 November

  Jösses! Koristeet kuin suoraan mun viime yön unesta! Hah! Olen tässä parin viimeisen päivän aikana miettinyt joulujuttuja ja kai ne ajatukset sitten jollain tasolla tulee jo uniinkin. Näin unta että askartelin valkoisesta Fimo-massasta tuollaisia kuusenkoristeita. Hahmoja en muista, mutta valkoisia ne olivat.

  Sulla on kyllä mielettömän kaunis käsiala ja keksit valmistaa aina kaikkea kivaa.

  Mukavaa päivänjatkoa!

  • Kaisa

   19 November

   Aijjaa! 😀 Hahah, mahtavaa. Sieltä se joulu painaa päälle, näköjään jo uniin saakka. Fimo toimis samalla idealla hyvin kans! Ja kiitos, takaisin sinne!

 7. Piia/piipadoo

  19 November

  Onpa hauskoja ja tuo lahjapakkaus on kyllä aivan ihastuttava! <3 Jotain samantyylisiä olin ajatellut itse tehdä fimosta, mutta pitääpä pitää tämä savimassakin mielessä!

  • Kaisa

   19 November

   Kiitos Piia! Suosittelen tätä massaa, oli helppo työstää ja on kosolti edullisempaa kuin fimo. 🙂

 8. Minni

  19 November

  Ihastuin ihan täysin tuohon paketointi-ideaan!! Ehdottomasti pistän tuon korvan taakse joulupaketteja suunnitellessa. Ja voi kuinka kaunis käsiala sinulla on tuossa kortin tekstissä. Pakko muuten samaan hengenvetoon sanoa, että tämä sinun blogisi on sellainen hyvän mielen tuoja: on aina ilahduttavaa huomata uusi blogipostaus bloglovinissa. Ja eihän se postauksesi sisältö koskaan petä, aina kauniita kuvia ja ihania diy- ja neuleideoita. Kiitos siis blogista ja iloista joulun odotusta! 🙂

  • Kaisa

   19 November

   Voi vitsi, samoin sinne. Ihana kommentti, kiitos. <3

 9. vautsi!! Upeita koristeita ja erittäin luova tuo paketointi! Propsit ja erittäin iso peukku täältä 🙂 tosi taitava olet!

  • Kaisa

   19 November

   Kiitos propseista! 😀 Ja peukutus sinne suuntaan takasin! 🙂

 10. Heidi / Checklist

  19 November

  Oijoi, onpa kaunista ja kekseliästä! Aivan ihania koristeita! 🙂

  • Kaisa

   21 November

   Kiitos Heidi! 🙂 Sori jos näit tässä alla mun edellisen “say something nice” -kommentin. :DD Repesin kun näin sen, koitan saada tätä kommenttilootaa toimimaan vielä paremmin ja oli hurahtanut testikommentti läpi. Ei ollut siis sulle osoitettu. 🙂

 11. Roosa

  21 November

  Eikä, aivan ihania! Pakko itekin kokeilla!

  • Kaisa

   21 November

   Kiitos! 🙂 Kannattaa, oli mukavaa värkkäiltävää. Ja helppoakin vielä!

 12. MS

  21 November

  Miulla on ollu pari vuotta sama idea hautumassa. Massatki on kellarissa muuttolaatikossa. Josko täksi jouluksi saisi jo valmista… 😀

  • Kaisa

   1 December

   No nyt! Tänä jouluna näpertäen! :–)

 13. Katja

  24 November

  Olipas niin ihania, että pakko oli kokeilla

  • Kaisa

   1 December

   Mahtavaa! Toivottavasti onnistui hyvin! 🙂 Ja mikseipä olisi onnistunut!

Your email address will not be published. Required fields are marked *