Näin viikonloppuna ystävän luona piparitalon, jonka ikkunat oli tehty liivatelehdestä. Niin hyvä idea! Siitä se ajatus lähti ja tämmöinen talo rakentui meidän keittiöön joulukoristukseksi. Rakennus syntyi tehdessä, vailla sen tarkempaa visiota tulevasta pytingistä. Kaavan sentään maltoin piirtää ensin, mutta sen jälkeen piparit hajoilivat ja koko homma oli kaatua omaan mahdottomuuteensa. Kiitos sulan sokerin sain kuin sainkin talon kasaan ja aivan riittävän hellyyttävän näköiseksi. Pikeerillä oli tarkoitus tehdä tarkkoja koristeluita, mutta plörinäksihän se meni (kuten aina tällä aineella) ja koko etuseinämä sai valkoisen kuorrutteen ylleen. Koristeina tässä on käytetty siis pikeeriä, tähti- ja kuusipipareita, sokerimassaa, englantilaisia lakuja, vaahtokarkkeja ja suklaisia hopeakuulia. Olen lisäillyt kokonaisuuteen myös pieniä leluja, jotta muksuilla olisi kivoja yksityiskohtia ihmeteltävänään. Jos haluat tähän hulluun puuhaan, niin kaavan saat tulostettua A4-koossa (x 4 arkkia) klikkaamalla tästä.

4 kommenttia

 • Upea talo! Itselläni visio ja toteutus eivät ole piparitaloissa koskaan kohdanneet, joten tänä vuonna en jaksa edes yrittää.

  Ps. Minkä niminen (kvartsi?)taso teillä on? Meillä keittiön suunnittelu käynnissä ja taso pohdinnassa.

  • Moikka! Hahah, itse asiassa just kyllä tuo sama mulla. Visiot on todella kaukana näistä toteutuksista, mutta yrittänyttä ei laiteta. Vuoden tauko aina jotenkin kultaa muistot. Ja nyt täytyy myöntää, etten muista tälle tasolle enää nimeä, löytyy kuitenkin Keittiömaailman valikoimasta ja on liki valkoinen, missä harmaita pieniä tipluja.

   • Ok, kiitos, täytyy tutustua Keittiömaailman valikoimaan. Eilisestä kommentista jäi uupumaan, että on tosi kiva kun blogi taas päivittyy. Diy-juttuja olen käynyt tosi paljon lukemassa tässä välissä uudelleenkin. Ja odottelen edelleen ohjetta kankaiseen hius/pääpantaan, jollaisia oli yhdessä juhannuspostauksessa.

    • Voi kun kiva kuulla, että olet pistäytynyt täällä, vaikka on hiljaista ollutkin. Ja totta! Se jäi juuri siihen ruljanssiin, kun loppu paukut päivittelyihin! Apua, mulla ei taida olla enää koko pantaa. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *