Kokosin alle 5 kohdan listan pienistä joululahjaideoista, jotka toimisivat mielestäni hyvin suloisina kaverilahjoina, naapuriviemisinä tai myös päiväkodin hoitajien  joulumuistamisina. Listaaminen sai alkunsa sisustusbloggaajien marraskuun haasteesta kurkistaa menneiden vuosien joulukoteihin. Meidän kodissa on aina joulun alla kova näperryspuuska käynnissä, joten lähestyn aihetta tästä tulokulmasta.  Joulutunnelmiin sukelletaan tällä kuvasaaliilla siitä huolimatta ja juuri sen vuoksi! Inspired by Love -blogin Sanna kokoaa ensi kuussa tämän sarjan postauksista koonnin, kannattaa käydä hakemassa sieltä lisää joulun tunnelmaa.

[symple_heading style=”” title=”1. KOTITEKOINEN KOSMETIIKKA” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Tämä setti valmistui viime jouluna ja näitä oli paitsi tosi ihana antaa lahjana, myös mukava ja helppo valmistaa itse. Setissä oli Marseille-pohjaista käsisaippuaa, raikasta pyykkietikkaa, huulivoidetta ja -kuorinta-ainetta. Näihin ohjeet löytyvät Instagramista @kaisakartelan tilin kiinnitetyistä stooreista. Purkeista ja etiketeistä on tullut paljon kyselyitä: Etiketit suunnittelin itse ja printtasin kotona. Purnukoita ja pulloja löysin Mujilta ja Tigerista. Mutta etikettejähän nämä eivät varsinaiseti edes kaipaa, vaan mukaan voi sujauttaa vaikka käsin kirjoitetun kortin, missä on kertonut tuotteiden sisällöstä.

 


[symple_heading style=”” title=”2. KOTISINAPPI + UUNIOMENAHILLO” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Suolaisen sinapin ja makean hillon yhdistelmä passaa mielestäni täydellisesti jouluun. Erilaisia kotisinappireseptejä netistä löytyy hurumycket, mutta tähän hilloasiaan jouduun ottamaan kantaa tiukemmin – nimittäin tällä nimenomaisella reseptilla uunissa (kotimaisia) omppuja haudutellen soossista tulee suorastaa toffeen makuista. Ihan älyttömän hyvää siis!

 


[symple_heading style=”” title=”3. JUMALAINEN JOULUFUDGE” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Tämä. Tämä fudge on aivan järkyttävän hyvää. Vaatii todella tarkkaa, suorastaan orjallista, valmistusprosessin noudattamista onnistuakseen, mutta on kyllä kaiken sen tillittämisen väärti. Resepti löytyy tästä.

 


[symple_heading style=”” title=”4. ITSETEHDYT KORISTEET” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Käsin näperretyissä lahjoissa on aina ihan erityistä tunnearvoa. Kartongista voi tehdä tosi kauniita erilaisia koristeita, joita voi antaa lahjaksi sellaisenaan tai lisätä paketin koristukseksi. Tämän linkin takaa Pinterestistä löytyy ohjeita kuvan koristuksiin ja origamenihin.

 


[symple_heading style=”” title=”5. KAUNIISTI PAKATUT VIHERKASVIT TAI KUKAT” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Lahjakasvien ja kukkien ei tarvitse aina olla joulutähtiä tai hyasintteja. Pakettiin voi kääräistä hyvin myös jonkun muun kauniin pienen viherkasvin tai vähän yllättävämmän joulukukka-asetelman.

 

Ihania näpertelyjä kaikille, toivottavasti tämä sai jolla kulla lahjainspikset rullaamaan!

2 kommenttia

  • Ihania ideoita! Itse voisin toteuttaa noista ainakin viherkasvit ja kotitekoisen kosmetiikan, tiedän niille sopivat lahjansaajat. Tyylikkäät nuo etiketit, heti inspiroiduin että voisi suunnitella annettaviin purnukoihon jotkin oikein kivat.

    • Kiitos! Ja sulta varmaan onnistuis paketin kylkeen jotku aivan superkauniisti koristellut piparit. Näen jo sieluni silmin lopputuloksen. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *