Viikonloppuna puikoilta valmistui ysärihenkiset säärystinvillasukat. Eli semmoiset, joiden varret on löpsykkäät ja ne saa helposti vetäistyä paksumpienkin housujen päälle. Ideana mallissa on aloittaa ensin muhkeammalla langalla, sen jälkeen ohuella ja lopuksi vielä nilkan tienoilla vaihtaa puikot pienempiin, jotta nilkasta ja jalkaterästä tulee napakka.

Näiden sukkien muistiinpanot on suunnattu jo enemmän neuloneille, joten jos olet ensimmäisiä kertoja pappia kyydissä, niin aloita tästä perusteellisemmasta ohjeesta.

[symple_heading style=”” title=”SÄÄRYSTINVILLASUKKIEN OHJE” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Langat: Luonnonvalkoinen Gjestal Garn 100 % SW Mernioull Lys Beige ja tiilenpunainen Trysil Peru blandningsgarn 610 (menekki valkoiselle vajaa rulla ja punaiselle reilu rulla)

Puikot: 3,5 ja 2,5

Aloita työ suuremmilla puikolla (3,5)

Luo  48 silmukkaa ja jatka pyörönä.
Neulo 7 kierrosta joustinneuletta 1 kiertäen oikein, 1 nurin.
Jatka samalla värillä 21 kierrosta sileää neulosta aina oikein.
Vaihda väriä ja neulo 22 kierrosta sileää neulosta aina oikein.

Vaihda pienemmät puikot (2,5)

Jatka samalla värillä vielä 12 kierrosta sileää neulosta aina oikein ja neulo seuraavan kierroksen 12 ensimmäistä silmukkaa edelliselle puikolle jatkoksi kantalappua varten.
Neulo kantalappu vahvistettuna ja aloita kavennukset 15. oikein neulotulla rivillä niin, että molemmista reunoista kavennetaan 6 silmukkaa pois. Keskellä pidetään siis kokoajan 12 silmukkaa. Kun kavennukset tehty, nämä jaetaan kahteen osaan ja molemmille puikoille nostetaan lisäksi sivuilta 17 silmukkaa ja neulotaan ne kiertäen oikein = takapuikoilla yhteensä 23 silmukkaa kumpaisellakin.
Tee kiilakavennukset jokaisella kierroksella, kunnes puikoilla on 12 silmukkaa el koko työssä yhteensä  48 silmukkaa.
Neulo 36 riviä sileää neulosta aina oikein.
Tee kärkikavennukset joka puikon lopussa neulomalla 2 oikein yhteen, kunnes silmukoita on 8 jäljellä ja vedä lanka läpi ja päättele sukat.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *