Matri by Fennobedin osasto / stailaus Susanna Vento / vaaleat keraamiset päät Kristiina.se / punasaviset keraaamiset kasvot: Pasi kärkkäinen / pieni harmaa kannu etualalla: Erin Turkoglu

07:45-8:00 Aikuismaista etukäteisperehtymistä messun näytteilleasettajiin. Aivoriihin jatkui vielä matkalla päiväkotiin. ”Messujen inspiroivimmat sisustukset ja upeimmat tuotteet.” Mietin meheviä otsikoita. Ehkä myös oma postaus graafiselle ja muulle taiteelle.

09:10-09:50 Sekoilua ratikoiden kanssa. Kolmella eri numerolla Helsingin keskustasta Messukeskukselle (on se mahdollista, jos sitä pohdit, mutta vain minulla. Matkustin vastikään keskustasta Käpylään tunti kymmenen minuuttia yhdellä ratikalla. No problem!)

10:00 Pärähdän messuhalliin ja lähden painamaan osastoja läpi muiden messuvieraiden sekaan. Laskeudun portailta suoraan Matri by Fennobedin osastolle ja lähden toteuttamaan aiemmin innovoimiani postausaiheita. Törmään heti ensimmäiseen tuttuun ja sisustuskuvaus vaihtuu Insta-storyn kaverikuviin. 

Sera Helsinki

10:15 Moikkaan mattomalliston suunnitellutta Pirkolan Annaa Sera Helsingin osastolla ja ihastelen mattojen epäsymmetrisiä kudontoja. Kuulen Annalta samassa yhden etiopialaisäidin selvitymistarinan ja haltioidun jälleen kerran Sera Helsingin tuotantoketjusta, jossa aivan autenttisen oikeasti ollaan perillä tehtaan olosuhteista ja työntekijöiden elämäntilanteista. Pieni pisara meressä, mutta niin monen ihmisen elämää ravisuttava pisara kuitenkin. Heti kohta pongaan oman kuosini osaston seinätaulusta, etiopialaisen naisen päältä! Suunnittelemani Ihastus-kuosi päätyi hänelle Vimman ja Sera Helsingin yhteisen hyväntekeväisyystempauksen kautta viime talvena. Mattokuvat olivat ihan tärähtäneitä, mutta niitä löytyy Seran Helsingin sivuilta.

Nikarin julisteet ja Asun-lehden osasto / Valaisimen suunnittelu: Asun-lehden päätoimittaja Ulla Koskinen

10:30 Hylkään aiemmin suunnittelemani postausideat. Liikaa kuvattavia kohteita suhteessa tuttujen määrään. Habitare on tänä vuonna tosi onnistunut! Osastoihin on selvästi panostettu ja katseltavaa ja ihmeteltävää riittäisi useammallekin päivälle.

10:45 Ihastun Marimekon osastoon. Kiitos Pinjacoladan Pinjalle kuvausavusta!

11:00 Lähden lounaalle Oulusta lennähtäneen Gran Designin Meijun kanssa. Juttua riittää tässä(kin) seurassa!

12:00 10-vuotiaan Protoshopin osastolla kakkua ja kuoharia! Taas tuttuja ja turinaa.

12:30-15:30 En tiedä mihin iltapäivän tunnit hurahtivat! Ainakin värkkäsin antaumuksella moodboardia sisustuksen pintamateriaaleista K-raudan osastolla ja räpsäytin parit viimeiset kuvat.

Näin päätän Habitare-raporttini tähän. Illalla jatkoin matkaani vielä Arboin&Maininki-kässäkerhoon ja voi vitalis sentään. Vain muutamaa päivää aiemmin leveilin pyöräni kanssa Instassa ja muuan Arboin eli Arposen Tiina varoitti, ettei sitten lahkeet vaan liehu kettinkeihin. Kun voisi kuvitella, että mulle juuri voisi käydä niin. Ja kävihän siinä sitten juuri niin ja vielä kaksi kertaa. Ensin puolivälissä reittiä, jolloin en vielä tiennyt, että lahkeen saa irti peruuttamalla. Sain lopulta apua ohikulkijalta, jonka linkkuveitsellä nitkutin housuni pilalle. Ja toisen kerran samat kässäkerhon ikkunan edessä.

Nyt tämä alkaa jo muistuttaa toisella luokalla tekemääni kirjoitelmaa ”Kun minä möhläsin”, josta olin pirun ylpeä, koska se julkaistiin legendaarisessa Oulun koulu kohinaa -lehdessä. Mutta tosiaan, koristelin hienot mukit ja unohdin lopulta vielä puhelimeni Napa Agencyn tiloihin (ihana paikka pitää kerhoa!), josta sen sitten nöyrin mielin kävin tänään päivällä noukkimassa. Sitten menin nukkumaan. Näin päättyi yksi päivä elämästäni Kaisana. Eikä ollu ees paha.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *