Näistä neulekuvista on vielä jakamatta näiden suloisten vohvelisukkien ohje! Tässä oikeastaan ainoa mietinnän paikka oli kuvion jatkuminen nätisti läpi kantapään kiilakavennusten. Elikäs jos muutat ohjeen silmukoiden määrää, niin huomioi tämä kavennuksissa. Ohje näyttää äkkiseltään vilkaistuna melko seikkaperäiseltä, mutta kun juonesta saa kiinni, sen pitäisi aueta suhteellisen helposti.

Tällä ohjeella tulee noin 26-32 koon sukka eli lapsen jalkaan passeli. Sukat ovat meidän 3-veelle vielä vähän suuret, mutta aion torpata jalkaan silti, kun kelit tästä viilenevät. Villasukan pohjan mitta on venyttämättä noin 19 cm.

Tägää #vohvelivillasukat, jos innostuit tekemään, niin minä ja muut löydetään neulomuksesi!  

[symple_heading style=”” title=”VÄLINEET” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Lanka: Novita Isoveli, sävy 056 kettu
Puikot: Koko 3,5

[symple_heading style=”” title=”RESORI” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]
Luo 40 silmukkaa (10 per puikko), jatka pyörönä.
Neulo 6 riviä: 1 kiertäen oikein, 1 nurin.
Neulo sen jälkeen 2 riviä oikein.

[symple_heading style=”” title=”VARSI” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]
1. kierros: 1 n, 2 kiertäen oikein, 1 n. Jatka näin koko kierros.
2. kierros: Vaihda kahden seuraavan silmukan paikkoja puikolla (kiertäen oikein neulottu silmukka työn etupuolelta) ja neulo ne sen jälkeen 1 kiertäen oikein, 1 nurin. Vaihda taas kahden seuraavan silmukan paikkaa puikolla (kiertäen oikein neulottu silmukka työn etupuolelta) ja neulo ne sen jälkeen 1 nurin, 1 kiertäen oikein. Jatka näin koko kierros.
3. kierros: 1 kiertäen oikein, sen jälkeen kierros:  2 nurin, vaihda kahden seuraavan silmukan paikkoja puikolla (vasemman puoleinen silmukka työn etupuolelta) ja neulo ne sen jälkeen kiertäen oikein. Jatka näin koko kierros. Huom! Kierroksen viimeinen silmukoiden vaihto: vaihda kierroksen viimeinen ja seuraavan kierroksen ensimmäisen silmukan paikkaa ja neulo vain 1 kiertäen oikein.
4. kierros: 1 kiertäen oikein, 2 nurin, 1 kiertäen oikein. Jatka näin koko kierros.
5. kierros: Vaihda kahden seuraavan silmukan paikkoja puikolla (kiertäen oikein neulottu silmukka työn etupuolelta) ja neulo ne sen jälkeen 1 nurin, 1 kiertäen oikein. Vaihda taas kahden seuraavan silmukan paikkaa puikolla (kiertäen oikein neulottu silmukka työn etupuolelta) ja neulo ne sen jälkeen 1 kiertäen oikein, 1 nurin. Jatka näin koko kierros.
6. kierros: 1 nurin, vaihda kahden seuraavan silmukan paikkoja puikolla (oikean puoleinen silmukka työn etupuolelta) ja neulo ne sen jälkeen kiertäen oikein ja vielä 1 nurin. Jatka näin koko kierros.

Toista kohdat 1-6 neljä kertaa. Neulo viimeisen kierroksen viimeinen puikko kaikki oikein (kierrä oikeat silmukat kuvion mukaisesti) ja jatka seuraavan kierroksen ensimmäisen puikon silmukat samalle puikolle kaikki oikein (kantalappu alkaa).

[symple_heading style=”” title=”KANTAPÄÄ” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]
1. Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo loppurivi nurjaa.
2. Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta + neulo 1 oikein. Toista tätä silmukkaparia koko rivi (muodostuu vahvistettu kantalappu).

Toista nämä kaksi riviä vielä 8 kertaa.  Aloita seuraava, kantalapun viimeinen 10. kierros samaa tapaan – nosta ensimmäinen silmukka neulomatta ja neulo loput nurin. Käännä työ, nosta ensimmäinen silmukka neulomatta + neulo 1 oikein. Toista tätä silmukkaparia vielä 11 silmukan verran (puikolla sen jälkeen yhteensä 13 silmukkaa). Tee kahdella seuraavalla silmukalla ylivetokavennus.

Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta, neulo 6 nurin ja kaksi seuraavaa silmukkaa nurin yhteen. Käännä työ. Nosta ensimmäinen silmukka neulomatta + neulo vahvistettua neulosta 6 silmukkaa ja tee kahdella seuraavalla silmukalla ylivetokavennus. Jatka kantalapun kaventamista näin niin kauan, kunnes jäljellä on enää keskimmäiset 8 silmukkaa.

Käännä työ viimeisen nurjan kavennusrivin jälkeen, nosta ensimmäinen silmukka neulomatta + neulo 1 oikein. Toista tätä koko 8 silmukan rivi. Poimi kantapään vasemmasta sivusta 10 silmukkaa puikolle ja neulo nämä kiertäen oikein 8 silmukan jatkeeksi.

Jatka kaksi etupuolen puikkoa vohvelikuviolla. Poimi kantapään oikeasta reunasta 10 silmukkaa puikolle ja neulo nämä kiertäen oikein. Jatka tälle puikolle vielä seuraavan puikon 4 ensimmäistä silmukkaa vahvistetulla neuleella. Nyt molemmilla kantapääpuikolla on 14 silmukkaa.

[symple_heading style=”” title=”KIILAKAVENNUKSET” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Kierros 1: Neulo 12 oikein ja 2 oikein yhteen. Jatka etuosan puikot kuviota. Neulo 2 ylivetäen oikein yhteen ja loput 12 oikein.
Kierros 2: Neulo 1 kiertäen oikein, 2 nurin, 2 kiertäen oikein, 2 nurin, 2 kiertäen oikein, 2 nurin, 2 oikein yhteen. Etupuikot jatkaa kuviota. 2 ylivetäen oikein yhteen, 2 nurin, 2 kiertäen oikein, 2 nurin, 2 kiertäen oikein, 2 nurin, 1 kiertäen oikein.
Kierros 3: Jatka kuviota kaikilla puikoilla ja kavenna samoissa kohdissa (1. kantapääpuikon lopussa 2 oikein yhteen ja 2. kantapääpuikon alussa 2 ylivetäen oikein yhteen)
Kierros 4: Jatka kuviota ja kavenna 1. kantapääpuikon lopuksi 2 oikein yhteen. Nyt kaikki kiilakavennukset on tehty ja silmukat yhdistyvät etupuikon kuvioon. Vaihda viimeisen kavennetun silmukan ja etupuikon ensimmäisen silmukan paikkaa ja jatka ensimmäinen etupuikko kuviota. Jätä toisen etupuikon viimeinen silmukka neulomatta ja tee ensin seuraavan puikon ylivetokavennus. Käännä sen jälkeen nämä silmukat kuvion mukaisesti ja neulo kierros kuviota loppuun.

[symple_heading style=”” title=”KÄRKI” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Toista varren ohjeen kohdat 1-6 viisi kertaa. Huom! Aloita kavennukset viidennen kerran viimeisellä rivillä neulomalla oikeat silmukat oikein yhteen (ei tarvitse vaihtaa silmukoiden paikkoja).
Neulo seuraavalla kierroksella nurjat silmukat 2 nurin yhteen ja väliin jäävät oikeat 1 kiertäen oikein
Neulo kaksi seuraavaa kierrosta 2 oikein yhteen
Vedä lanka viimeisen 5 silmukan läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *