Ensimmäinen kuukausi uudessa vuokrakodissa takana ja elämä alkaa tuntua jo mukavan rullaavalta kuudennesta kerroksesta käsin. Nämä neliöt jäävät hyvin suurella todennäköisyydella melko sisustamattomiksi, sillä muutto omaan valmistuvaan kotiin siintää noin puolen vuoden päässä. Asunnossa on omakotitalosta muuton jälkeen hauska opiskelijahenkinen viba ja aivan upeat petroolinsiniset keittiön yläkaapit. Alkuun olin shokissa, nyt aivan ihastuksissani.

Muutto omakotialueelta keskustaan on ollut meidän perheelle oikea siirto. Arki on helpottunut ja monipuolistunut ja muutaman kerran on tullut mieleen, miksi emme tehneet tätä ratkaisua jo aiemmin.

Jätkäsaari on alueena todellinen sekoitus uutta ja keskeneräistä, vastavalmistunutta sekä Ruoholahden reunalta vanhaa ja vehreää. Talot ovat arkkitehtoonisesti (onkohan tämä sana) mielenkiintoisia – iltavalaistuksessa laatoitetuilla kaduilla kävellessä tuntuu välillä, kuin ei olisi Suomen kamaralla. Parvekkeelta avautuu keskeneräinen Hyväntoivonpuisto ja nousevien kerrostalojen paalut. Rakennuspölyä lentää ja kaivurit kolisevat. Talon viereen pystytetään parhaillaan Asuntomessujen pop up -telttoja, joissa tullaan pohtimaan hyvän elämän salaisuutta.

Pieni ilon aihe on meidän talon vastikään valmistunut sisäpiha, jossa tytöillä (ja vanhemmilla) riittää kavereita ja juttuseuraa. Tähän varmasti palataan leikkimään vielä uudestakin kodista käsin.

2 kommenttia

  • Tervetuloa alueelle ja onnea uuteen väliaikaiseen kotiin! Me ollaan asuttu jo useita vuosia Ruoholahdessa ja nyt odotetaan kuumeisesti, että päästäisiin vuoden päästä muuttamaan Jätkäsaareen valmistuvaan uuteen kotiimme. Ihan huippukiva alue, todellakin arkkitehtonisesti hauskoja ja silmää miellyttäviä uusia taloja ja palvelut lähellä 🙂 meidän neidin päiväkotikin osoittautui kivemmaksi paikaksi kuin mistä olisin osannut haaveillakaan.

    • Kiitos ja voi vitsi, siellä eletään samoissa odottavissa tunnelmissa. 🙂 Nyt kiinnostais tietää, missä teidän tyttö aloitti? Laita vaikka Instassa privana @kaisakartela, niin jatketaan juttua!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *