Hän on naapurin likka. Seitsemän vuotta, täytämme heinäkuun lopussa lisää peräkkäisinä päivinä. Pienestä rasavillistä peppipitkätossusta on kasvanut ehta koululainen. Hän on eniten ompelustoiveita minulle koskaan esittänyt henkilö, joten nyt oli sopiva aika toteuttaa niistä yksi: ekaluokan kevätjuhlan kunniaksi.

Referenssinä toimi ketjuliikkeestä löytynyt lempitoppi, jossa oli liehuva off-shoulder-yläosa. Äiti toivoi maksipituutta, koska semmoista oli ollut mahdotonta löytää pienelle valmisvaatteena. Kuosiksi valikoitiin minun uusin vesiväri-ilottelu Paradise, joka on juuri saapunut Vimman valikoimaan.

Ihan ensimmäisellä yrittämällä mekko ei onnistunut, mutta muutaman ärräpään jälkeen lopputulema onnistui toivotusti. Ja voi elämä, miten palkitsevaa oli nähdä tämän ihanan ilme, kun sovittelimme mekkoa ensimmäistä kertaa. Saas nähdä, miten eskaripojat sulattavat tämän eksoottisen kaunottaren liihottelun päiväkodin ohitse. Viimeksi olin nimittäin pudota tuolilta (tai kanttarilta ainakin), kun ihan vaivihkaa salakuuntelin portin takaa huutelevia pikkumiehiä.

”Oot tosi kaunis. — Oot niin kaunis, että mun tekee mieli kiroilla.”

Mekko: Oma ompelus
Kangas: Vimma Company / Kaisa Kartela

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *