Tänään on meidän pienen tytön viimeinen päivä hänen ensimmäisessä päiväkodissaan. Hoitopaikassa, jonka aamupuuropöytään mentiin koko vuosi sananmukaisesti ilosta hypellen. Paikassa, jossa pääsi syliin ja jonka alkua äiti jännitti varmasti ainakin yhtä paljon kuin tytär itse. Oli taikahiekkaa, retkiä, jumppaa ja lukuhetkiä. En ihmettele yhtään, että arki oli pienelle niin mieluista.

Tiedän, ettei hoitajille tarvitse viedä lahjoja kesän kynnyksellä. Mutta en keksi muutakaan tapaa osoittaa heille heidän työnsä merkitystä – eikä pelkästään lapsille, mutta myös meille vanhuksille. Kuinka huojentunut sitä onkaan ollut siitä tiedosta, etteivät päivät ole olleet itkua ja ikävää vaan tunnelma Oravanpesässä on ollut lämmin ja kasvatuksellisesti juuri sopivan jämäkkä. Nuo pienet ovat vasta muovautumassa, joten ei ole yhdentekevää, minkälaisessa ilmapiirissä aamupuuroa lusikoidaan.

Tarhataival jatkuu syyskuun alussa Helsingin puolella parin kilometrin päässä rakenteilla olevasta kodistamme. Mukaan lähtee silloin myös pikkusisko, joka pääsi kaikeksi onneksi majakkansa kanssa samaan ryhmään. Sitten muuttuukin arki myös minulla, kun yrittäjyys täyttää päivät nykyistä kokonaisvaltaisemmin. Mielenkiinnolla odotan, miten kaikki suttaantuu.

 

[symple_heading style=”” title=”KINUSKI-POPCORN-KAKUN LYHYT OPPIMÄÄRÄ” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

  1. Sokerikakkupohja, jossa mukana perunajauhoa ja kaakaojauhetta

2. Täytteinä kondensoitua, karamellisoitua maitoa sekä tuorejuustolla ja tomusokerilla jämäköitettyä kermavaahtoa, kahdessa eri värissä ja maussa: toinen erä blancona ja toiseen valutettu sulatettua suklaata joukkoon.

3. Päällä vaaleaa tuorejuustokermavaahtoa, johon sotkettu viimeistelyvaiheessa sulaa suklaata. Lopuksi valutettu päälle kinuskia (fariinisokerista ja kermasta keitetty), erilaisia suklaita, poppareita ja suolapähkinöitä.

Tarkemmat ohjeet löydät täältä: Ruususuu ja Huvikumpu >> sovelsin siis parissa kohtaa ja tein ohjetta isommat määrät tahnoja, jotta kakusta tuli övereiden överi.

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *