Olin niin niin rakastunut tähän Hakolan punaiseen samettisohvaan, kun se kannettiin sisään juuri ennen joulua. Mikä tunnelma ja lämpö olohuoneeseemme laskeutui! Sohvassa oli sopivasti särmää, ripaus 90-lukua ja kaivattua boheemia tvistiä. Muistan, kuinka jännitin värisävyn olevan livenä liian kirkuva, mutta punainen taittoi kaikeksi onneksi tyylikkäästi aavistuksen ruskeaan.

Täydellinen hankinta siis? Ajattelin toiveikkaana, että saan pidettyä sohvan siistinä kahden pikkutypykän kanssa, mutta todellisuus iski melko nopeasti vasten kasvoja. Pian silittelin samettipintaa kostealla liinalla milloin minkäkin osuman vuoksi ja kamelin kaula katkesi lopulta esikoisen hunajakatastrofiin. Piti ottaa pastilleja, mutta löytyikin hunajapurkki. Arvaatte varmaan. Olin valmis myöntämään, että nämä päälliset on syytä siirtää syrjään ainakin hetkeksi. Teipata ne ensi jouluna uudestaan paikoilleen ja katsoa, onko tilanne stabiloitunut tyttöjen kasvettua hieman. Kaikki pisteet kuitenkin päälliselle siitä, että pesuohje salli 30 asteen suihkun. Huuhtelemalla siitä tuli aivan uudenveroinen (ylläolevassa kuvassa toinen sohvatyynyistä on jo käynyt pesussa).

Tämä kaikki johti rationaaliseen beigeen. Turvalliset kangaspäälliset: ei valkoista, ei samettia, ei fiilispohjalta tehtyjä valintoja. Ja tulipahan ihan toinen määrä valoa ja avaruutta asuntoon! Enkä edes osaa päättää, kummista päällisistä lopulta tykkään enemmän. Ehkä jopa näistä vaaleista sitten kuitenkin! Yhtä kaikki: mikä arjen pelastus, että sohvassa on vaihdettavat ja vesipestävät päälliset.

Instan tarinoita seurailleet saivat todistaa hunajakatastrofia seurannutta hammastahnaräjähdystä. Sekin tapahtui sametilla, missäs muualla. Nukkeleikkeihin oli salakuljetettu mukaan ehkä noin viisi tuubia tahnaa. Nyt molemmat tyynyt on siis pesty ja pakattu odottamaan ensi joulua. Kummat päälliset ovat enemmän sinun mieleen?

3 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *