Haastoin sisustusbloggaajat esittelemään helmikuun ajan parhaita kierrätyslöytöjään ja voi jestas! En tiiä, en kestä tätä listaa. Nyt jos koskaan kutittelee lähteä kiertämään kierrätyskeskuksia ja kirppareita.

Valitsin tähän jokaiselta haasteeseen osallistuneelta yhden minua sykähdyttäneen löydön. Blogien nimiä klikkaamalla pääset kurkistamaan kunkin postauksen koko laajuudessaan.

Eikä tässä vielä kaikki! Seuraavassa postauksessa listaan alla olevien sisustusbloggareiden parhaat kirppisvinkit ympäri Suomen. Lista on mmmmahtava! Mutta ensin inspiroidutaan:

Rauharentola

Kaappi, 100 €

Tämä on ikuista rakkautta, ja se määrittelee paljolti koko sisustustamme. Aikanaan huutokaupasta löytynyt 1700-1800 lukujen taitteesta oleva kaappi on kierrätyslöytöjeni kärkipäässä now and forever.

Retromoderni

Tuolit, 5 €/kpl

Sattumalta käväisin Tampereen SPR:n kontissa upeampi vuosi sitten ja siinä nuo kauniit konjakin väriset nojatuolit nököttivät. Aivan kuin olisivat odottaaneet minua.

Keltainen kahvipannu

Nojatuoli, 150 €

Tämä nojatuoli oli löydettäessä todella likainen, mutta putsauksen ja puunauksen jälkeen tuolista tuli aivan ihastuttava. Löysimme tuolin Huittisissa sijaitsevasta osto-ja myyntiliikkeestä.

MiiMiin koti

Korit, noin 1€/kpl

Tällaiset korit eivät sinänsä ole mitään erikoisia kirppislöytöjä, mutta koska pidän koreista kollaasina sen verran paljon, niin ne pääsevät mukaan tähän haasteeseen. Korit maksoivat n. euron kappale, joten halvalla löysin tämän hauskan kokonaisuuden Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen Nihtisillan tavaratalosta.

Chandelier Home

Maljakko, 8 €

Tämä kohokuvioinen kaunis maljakko on ainoata laatuaan ja sen hankin pari vuotta sitten. Muissa maljakoissa toistuu sileä, yksinkertainen pinta.

Reelinki

Maljakot, noin 10 €/kpl

Nämä maljakot ja koriste-esineet ovat niitä mitä nykyään ostan kirpputoreilta. Kaikki näistä ovat maksaneet maksimissaan 10 euroa kappale.

Pilkkeitä

Domus-tuolit, löytyneet ilmaiseksi

Nämä tuolit ovat kirjaimellisesti kierrätyslöytö. Ostopaikkavinkin sijaan kehoitankin pitämään silmät auki, sillä koskaan ei tiedä mistä jotain ihanaa voi tulla hylättynä eteen!

Idahhh

Tuolit, saatu lahjaksi

Keittiön pöydän tuolit ovat sekalainen seurakunta wieniläistuoleja mummolasta ja talonpoikaistuolit ovat joululahja äidiltäni.

Hanna Skärgård

Pellavaverhot, 5 €

Pellavaverhot, jotka kuvassa rullattu ylös, aito itsepalvelukirppislöytö 5 euroa. Olleet meillä jo vuosia!

Valkoinen harmaja

Valaisin, 2 €

En enää muista minä vuonna löysin paikalliselta SPR:n kirpputorilta tämän makuuhuoneen valaisimen, mutta monta vuotta siitä on jo aikaa. Tuunasin valaisimen hankkimalla siihen uuden pitkän, kangaspäällysteisen johdon.

Oblik

Seiska-tuoli (Arne Jacobsen), 250 € + rahti 60 €

Eniten etsin ja käytän aikaa tuoleihin. Ne ovat suurin heikkouteni.

Marulla

Piironki, 20 €

Tummansiniset makuuhuoneen seinät suorastaan huusivat kaverikseen puista piironkia. Tori.fi osoittautui hyvinkin nopeasti oivaksi ostopaikaksi ja löysin ihan tästä naapurista tämän täyspuisen vanhan piirongin ja vieläpä tosi edullisesti.

Marjakuja

Rottinkituoli, 5 €

Kaikissa kaupungeissa joissa olemme käyneet, olemme sitten lomareissulla tai muuten vain ohikulkumatkalla, olen etsinyt kirpputorin.

Pilviraitti

Yöpöydät 2 kpl, yhteensä toimituskuluineen 200 €

Nämä ruotsalaiset yöpöydät ovat täyttä puuta ja ne ihastuttaa keveällä muotoilullaan. Kahden tasonsa ja pienen laatikon ansiosta ne ovat myös käytännössä todella hyvät!

Char and the City

Isoisäni vanha kaappi, saatu perintönä

Muistan miettineeni kaappia hioessa ja maalatessa, että tulenkohan tuhoamaan kaapin? Olen kuitenkin vain ja ainoastaan tyytyväinen, että uskalsin uudistaa kaapin ilmeen, jolloin se sopii oman kotini sisustukseen.

Talosta koti

Sohvapöytä, 30 €

Silmäni on jopa alkanut tottumaan ruskeaan lasiin, eli ehkä annan tuolle vielä mahdollisuuden? Jalustaosa on kuitenkin ihana, ja se mihin pöydässä tykästyin.

Modernisti Kodikas

Louis Poulsen PH5-valaisin, 240 €

Oslossa, jossa siskoni siis asuu, on ihan huikeat second hand-markkinat designille. Siskoni on tehnyt vaikka mitä ihania sisustuslöytöjä ja yksi niistä päätyi meillekin eli Louis Poulsenin PH5-valaisin.

Sateenkaaria ja serpentiiniä

Mökin keittiökaappi, 100 €

Kun ostan täyttä puuta, vanhaa laatua ja huollan hankintojani rakkaudella, riittää tavaroista iloa vielä monelle minunkin jälkeen. Joskus ne palautuvat kiertoon paremmassa kunnossa, kun ovat meille saapuneet.

DecoFeast

Pärekori, 30 €

Pärekorin löysin tori.fi:stä. Muistelen etsineeni tuolloin suht tilavaa pärekoria makkariin, johon voisi heittää päiväpeitteen ja koristetyynyt yön ajaksi. En koskaan löytänyt koria etsimääni tarkoitukseen, mutta tämän hyvin pehmoleluja sisälleen vetävän pärekorin sen sijaan löysin.

Muuttuva kotini

Okran värinen pullo, 1 €

Puisen rasian olen ostanut Vaarin Vintiltä 5 euron hintaan ja kauniin vanhan ajan okran värisen pullon ruotsin puolelta Taavola Gådernista 1 euron hintaan. Kesällä ruotsin puolella on paljon Loppis kylttejä eli niihin kannattaa autolla aina kurvailla, jos vain on mahdollista.

Materiantaju

Hyllykkö, 45 €

The Hyllykkö; alttari, johon Arabiat ja lasiesineet tulevat vaihtelevasti esille.

At Home

Pallomaljakko, 2 €

Niin ihana löytö parilla eurolla. Tämä maljakko on ilahduttanut minua jo tovin ja on melkein aina esillä.

Musta ovi

Ton-tuolit, 100 €/kpl

Viimeisin second hand -huonekaluostos oli neljä Ton-tuolia, jotka löytyivät Facebookin kirppisryhmästä. Tuolit olivat aika huonossa kunnossa, mutta osiin purkamisen, hiomisen, vahaamisen ja verhoilun jälkeen niistä tuli todellisia kaunottaria.

Call it home

Hylly, 50 €

Kaunis Vintage-hylly löytyi sattumalta Suomen Kasarmin Aarteiden joukosta! Saatan olla hyvinkin kuuden “uuden” tuolin omistaja, kun käyn täällä…mies ei tosin ole aina samaa mieltä.

Esmeralda's

Penkki, saatu ilmaiseksi edelliseltä asukkaalta

Toistaiseksi parhaat kierrätysaarteet on löytynyt täältä meidän talosta ja pihamökistä edellisen omistajan jäljiltä.

Coffee table diary

NK messinkinen pöytävalaisin, 140 € (+ kuljetus ja huutokauppamaksut n. 50 € + huolto valaisinliikkeessä 40 €)

Bukowski’s nettihuutokaupasta Ruotsista ostettu Nordiska Kompanietin 60-70-luvun valaisinpari on yksi mieluisimpia hankintoja kotimme sisustukseen viime vuonna. Painavat valaisimet ovat todella vahvaa tekoa, kuvut ovat paksua lasia ja jykevä runko täyttä messinkiä.

No home without you

Pinnatuoli, 60 €

Lasten syöttötuoleja lukuunottamatta meidän kaikki tuolit ovat kirppislöytöjä. Mustaruskea pinnatuoli tuli vastaan Facebook-kirpputorilla Sisustuslaarissa.

Kiitos haasteeseen osallistuneille bloggaajille! Olen myyty!

12 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *