Olen ollut niin kauan erilaisten sisustusihmisten ympäröimänä elämässäni, että listasin heidät tähän alle. Tunnistatko itsesi? Tai kenties jonkun bloggaajan? Kommentoi alle mikä osui ja upposi! Minä olen selkeä kakkonen, kuten täällä useammin vierailleet varmasti olisivat arvanneetkin.

1. Tekstiilien pyörittäjä

Tämä pehmeisiin elementteihin keskittyvä fiilistelijä luottaa tyynynpäällisten, verhojen ja lakanoiden voimaan. Muun perheen mielestä sohvalla ei mahdu istumaan – silti sisustustyynyjä ei hänen mielestään voi koskaan olla liikaa.

2. Impulsiivinen alehaukka

Tämä saita esteetikko hykertelee onnesta kunnon alennusprosenttien keskellä. Hän ei harrasta kauaskantoista sisustushaaveilua vaan tuulettaa sisäisesti alakanttiin hinnoiteltujen kierrätyskeskuslöytöjen edessä. Sisustuksen ilme vaihtuu lähinnä olemassa olevien asioiden paikkoja vaihtamalla.

3. Metsästäjä-keräilijä

Tämä alkukantaisia vaistojaan seuraava sisustaja on tuttu näky kirpputoreilla ja huutokaupoissa. Vuosien mittaan kerätyt retroaarteet täyttävät (sananmukaisesti) kodin. Asutko vanhassa puutalossa?

4. Kippistelijä

Tämä kirppistelijän vastakohta inspiroituu kliinisestä hotellifiiliksestä. Hän juo paljon kuohuviiniä ja omistaa ainakin yhden Michael Korsin käsilaukun. Kännykästä löytyy hyvin suurella todennäköisyydellä kuva viime viikonlopun brunssilta.

5. Laaduntarkkailija

Tämä Vepsäläisen kanta-asiakas rakentaa sisustuspalettinsa design-kappaleiden varaan. Hän suunnittelee hankintojansa pitkään ja hartaasti kuolaten ja samassa paheksuu kovaan ääneen kopioiden olemassaoloa. Sydämentykytyksiä näistä: valaisimet, tuolit.

6. Järkeilijä

Tämä rationaalisesti tavaraan suhtautuva sisustaja ihastelee kauniita koteja, mutta ei löydä erityistä tunneyhteyttä useamman tuhannen euron valaisimiin. Design-huonekalujen hintalappuja tarkastellessaan hän listaa mielessään kalusteen todellisia valmistuskustannuksia ja sukulaisistaan löytyviä puuseppiä. Ostohousut napsahtavat jalkaan useimmiten ruotsalaisketjujen käytävillä, joissa tuotteen hinta Y kohtaa siitä saatavan hyödyn X.

7. Olavi Virta

Tämän menneiden vuosikymmenten ihailijan olohuone on kuin aikamatka, tyypillisimmin joko 50-, 60- tai 70-luvuille. Hänen silmänsä sulavat läppärin ruutuun, kun joku postaa Facebookkiin kuvan valkoiseksi tuunaamastaan teak-kalusteesta. Kirosanoja: Korkeakiiltoinen, Bestå.

8. Rustiikin rakastaja

Tämä rapistuneen maalipinnan ystävä ei patinaa pelkää. Vanhat sulkapallomailat ovat hänen mielestään sympaattisia.  Sisustuksesta löytyy useita talonpoikaishuonekaluja, kuluneita yhtä kaikki. Tässä kodissa eletty elämä saa näkyä, joskus itse hiekkapaperilla avustettuna.

9. Värineurootikko

Tämän tarkan markan kotona värit joko loistavat poissaolollaan tai niitä käytetään ylikorostetun kontrolloidusti. Valkoinen. Musta-valkoinen. Valko-musta-keltainen. Lastenhuoneen tiukka värikoodi puhuttaa ympäristössä. Voit silti olla huoletta: lapsesi eivät varmasti kasva kieroon tiukasta linjasta huolimatta. Kun äiti on tyytyväinen, koko perhe kiittää!

10. Kanada

Tätä sisustaminen ei juuri kiinnosta. Olohuoneesta löytyy sekalainen keräilyerä aivan käypiä, useimmiten sukulaisilta perittyjä kalusteita. Koti ei ole hänen mielestään mikään näyttelytila vaan elämistä varten. Sohvalla saa syödä.

7 kommenttia

  • Unohdin listalta leikittelijän, joten lisätäämpä vielä se! Eli sijalla 11. Leikittelijä: Tämä pastellisävyjä ja muistoja vaaliva sisustaja nauttii kodin pienistä leikkisistä yksityiskohdista. Olohuoneessa saa näkyä niin oma, lasten kuin ystävienkin käden jälki. Oletko kuin Muita ihanian Tiina? (Arvaatte varmaan inspiraattorin tähän lisäykseen) 🙂

  • Ehdottomasti ykkönen 😀 ja ehkä myös piirteitä laaduntarkkailijasta ja järkeilijästä ja toivoisin että tuota leikittelijääkin löytyisi, ainakin pastellisävyissä löytyy! Ihana listaus kaikkinensa! <3

  • Rustiikin rakastajaksi osoittauduin listaltasi. Uutta ja vanhaa sulassa sovussa niin ei näytä tukkoiselta. Vanhat klohmuiset kalusteet vievät helposti sydämeni. Onneksi niitä on kertynyt omiksi tarpeiksi niin piristystä saa vaihtamalla lipaston paikkaa ketterästi vaikka alakerrasta yläaulaan. Hyvää alkanutta vuotta ja loistavia alelöytöjä! Tuija

  • Ihana postaus ja ihana blogi! Löysin blogiisi vasta nyt – valkoisen harmajan kautta. Nyt päiväkahvin lomassa selaan tietenkin postauksia, kunnes joku minut keskeyttää…
    Sisustajana olen ehdottomasti tuo järkelijä. Meiltä löytyy kotoa paljon vanhaa ja laadukasta, mutta kyllä isoin osa on sitten sitä hinta-laatusuhteeltaan järkevää ruotsalaista..
    vanhimmat Ikea-löydöt 70-luvulta, eli huomattavasti vanhemmat kuin allekirjoittanut itse. Vältän hetken mielijohteesta tehtyjä (kalliita) hankintoja ja tykkään, että huonekaluilla on tarinansa.. muukin, kuin että ne on haettu Vepsäläiseltä. Varaakaan ei kyllä siihen olisi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *