Olen blogannut sen verta harvakseltaan viimeisen (vauva)vuoden aikana, että mietin, miten tämän kaiken tässä äkkiseltään koostaisin. Vauva meni ja täytti vuoden, syö yhtäkkiä samaa ruokaa muun perheen kanssa ja kuljettaa jalkapalloa. Olen täysin huumaantunut kaikkeen siihen inspiratioon, jota paremmat yöunet ovat tuoneet tullessaan – tai paremminkin takaisin. Vuotinen on aivan ihana hymynaama. Musiikin tahtiin alati twerkkaava tuttisuu ja isosiskon lehmänhermoinen ryöpytettävä. Kiinnostuksen kohteita jääkaappi, WC-harja ja Hyrräpäät.

Juhlissa oli ihana syksyinen, kynttilänvaloinen sorina. Tarjoilut ratkaisin laittamalla äidin tuomat tuliaiset pöytään (porkkanakakkurulla ja omenapiirakkaa), tilaamalla mieheltäni hänen vakkarikseen muodostuneen lohigaleten ja leipomalla kakun. Asettelin pöytään muutaman eukalyptyksen oksan, repäisin pihamaalta maljakkoon tuijaa ja marjapensaiden oksia ja hyödynsin somistuksessa pipoprojektista ylijääneitä tupsuja. Ei sen kummempia suunnitelmia, koristuksia tai teemoja, koska niistä saan varmasti nauttia vielä monet kerrat tyttöjen vanhetessa.

Kakkuun sovelsin hyväksi havaittua mansikkanakukakun reseptiä, kokeillen tällä kertaa luumuvaahtotäytettä. Oli aivan ok, mutta kokonaisuus olisi kaivannut jotakin tymäkämpää kostuketta, suolakinuskia tai muuta raksahtelevaa rakennetta. Nyt saimme lusikoida pehmeää luumuista lehmänhenkäystä. Onneksi paikalla ei ollut kakkukriitikoita vaan kaikkia mukavia tuttuja ja sukulaisia.

Liian suuressa pörröneuleessa edustanut päivänsankari oli kerrassaan hellyyttävä näky. Rusetti oli yllättäen sankarinnan musthave ja sen kanssa tepsuteltiin pikaisesti äidin korjaamolle, mikäli laitos putosi päästä. Vauvavuosi on ihana kaikessa suloisuudessaan, mutta tämä 1-2. Se se vasta onkin.

3 kommenttia

  • Ihanan näköinen kakku ja muutekin ihanat juhlakuvat! Tein itse mansikkanakukakun tyttäreni yksvutisjuhliin ja nyt kun hän täytti kaksi, tein pohjan saman reseptin mukaan mutta täytin sen mustikkavaahtotyätteellä. Voin suositella, lopputulos oli ainakin meidän mielestä erittäin herkullinen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *