Tämmöinen haaste lähti kiertämään sisustusblogeissa, kiitos kiinnostavasta aiheesta Zubi’s Cornerin Suville. No en kerrassaan VOINUT olla keräämättä omaa listaani, sillä tämän aiheen ympärille kiteytyy oikeastaan koko sisustusideologiani. Sienestäminen ja sisustusbloggaaminen. Siinä kaksi rakasta harrastustani, jotka eivät vaadi laveaa rahapussia. Oikein pureuduin aiheeseen ja mietin kymmenkohtaisen vinkkilistan viimeisten vuosien tapahtumista täällä meillä. En nimittäin muista kovin montaa kaupasta ostettua hankintaa.

1. Luo kotoinen tunnelmavalaistus

Valaistus tekee tunnelman. Ja jos ei koti pursua pehmeästi valoa siilaavia design-varjostimia, käytä kynttilöitä. Ripottele niitä tasoille ympäri olohuonetta kauniisiin kynttilänjalkoihin (ihana helpohko kirpparilöytökohde).

2. Ole onnekkaaksi luultu kirppispongari

Kierrätyslöytöjä tekee harvoin sattumalta. Tartu härkää sarvista ja levittele lonkerot useille eri foorumeille. Seuraa silmä kovana Facebookin paikallisryhmiä, pistäydy pihakirpputoreilla ja kolua kierrätyskeskuksia. Niele pettymyksesi lukuisten turhien reissujen jäljiltä: satunnaiset jackpotit palkitsevat kyllä jatkamaan harrastusta.

3. Avarra maailmaasi verkkokauppojen ulkopuolelle

Ympäristö on täysi potentiaalisia sisustuselementtejä. Luonnosta löytyvät kepit ovat käypiä makrame-seinävaatteiden tukipuita. Mielenkiintoista julistetaidetta on nähtävillä (ja usein myös saatavilla, jos vain rohkenee kysäistä) kadunkulmissa ja erilaisissa tapahtumissa. Kehystä kauniit lahjapaperit lastenhuoneen seinälle ja säästä kauneimmat kipot, kupot ja pullot täydentämään keittiötavaroita.

4. Nikkaroi, maalaa, kokeile, koristele

Tämän on pakko olla listalla mukana, vaikka ilmiselvä kohta onkin. Tee itse, vaikka olisit omasta mielestäsi kuinka tumpelo nakkipeukalo. Jos osaat sitoa kengännauhat, osaat tehdä myös makrame-solmun. Nikkaroi. Piirrä. Maalaa. Kokeile. Koristele! Aina ei mene maaliin, mutta usein syntyy jotakin varsin katseenkestävää.

5. Myllerrä

Leiki silloin tällöin oman kotiisi stailaajaa. Pura kaikki asetelmat ja irroita verhot kiskoiltaan. Tyhjennä tila ja aloita alusta puhtaalta pöydältä. Möyhää viltit ja koristetyynyt eri paikkoihin, vaihda yöpöydän tilalle keittiön jakkara ja sijoittele taulut ja printit uusiin asetelmiin.

6. Visioi

Koita nähdä tavaroissa aina niiden sisältämä potentiaali. Enkä puhu nyt niistä 50-luvun kauniista teak-senkeistä, vaan oikeisti usein kenellekään muulle kelpaamattomista rieskakalusteista. Mitä jos niille näyttäisi hiekkapaperia ja maalia tai niittaisi uuden kankaan pintaan?

7. Karsi ja piilota

Turhan tavaran karsiminen on usein avain tyylikkäämpään sisustukseen – ellei nyt satu olemaan täysin toisenlaisen tyylisuunnan edustaja. Tyhjennä pöytien ja senkkien pinnat ja jätä esille vain rakkaimmat tilpehöörit. Piilota pakolliset Dublot ja junaradan pätkät kauniisiin koreihin tai kangassäkkeihin.

8. Hyödynnä perhesuhteita

Pyydä sukulaisiltasi (helpoin kohde: omat vanhemmat) pitkäaikaislainaan tavaroita tai huonekaluja, joita he eivät niin kovin tarvitse.  Sillä saat kotiisi sitä peräänkuulutettua kerroksellisuutta!

9. Ole tarjoushaukkanen

Jos haluat ostaa uutta, ole tarjoushaukka. Tee täsmäisku Anttilan konkurssiloppuunmyyntiin tai odota, että Elloksen alekuponki kolahtaa postilaatikkoosi. Lähde elämysmatkalle Suomen Turkuun Finnish Design Shopin varastomyynteihin tai panttaa ostohousujasi Hullareille.

10. Luota ruotsalaisiin

Voit myös aina käydä Clasulla tai Ikeassa.

 

Postauksen olohuonekuvat liittyy:

Matto – ilmainen löytö paikalliselta Facebook-kirppikseltä
Pinnatuoli – löytö sisustustavaroiden Facebook-kirppikseltä
Palli – puoli-ilmainen pelastettu roska kierrätyskeskusesta
Patsas ja kukallinen tuoli – pitkäaikaislainassa vanhemmilta
Lelut – Piilossa korissa
Suurin Babels Torn -juliste – Pongaus Tukholmasta tuotantoyhtion ikkunasta, sai ostettua kympillä matkaan
Pienin juliste – Tullut jonkun ulkomaisen lehden mukana
Muut julisteet  – DIY
Aallon valaisin – tarjous Hulluilta Päiviltä
Kukkapöytä – Ikea

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *