Erittäin hienoa suomalaista shampoota lierihattuisessa sinisessä pullossaan. Värikkääksi maalattuja kiviä ja puulaatikoihin rakennettuja kesäkukkaistutuksia. Pysäyttävä järvimaisema, lämpömittarimagneetti sekä huussin seinää koristava hassunhauska WC:n käyttöopas suoraan 90-luvulta. Voihan mökki. Mikä selittämättömän turvallisuuden tunne – ja rauha!

Viikonloppu kului alkusyksyisissä tunnelmissa Hämeessä ystävän mökillä. Tein jo eilen Instagramin puolelle listaa muutamista huippuhetkistä:

1) Sienimetsällä samoilu ja saaliista valmistetut järjettömän hyvät ruuat (kantarellikastike ja tattipasta).
2) Se tunne, kun oot pienen arastelun päätteeksi pulahtanut kylmään järveen ja päässyt takaisin puusaunan lauteille ja vähän hengästyttää.
3) Ulkoilma-aamupala koleassa elokuisessa auringonpaisteessa, nauraen kaveriporukassa kohtuullisen väsähtäneille vitseille. Samalla kahvia kuppikaupalla Kermansaven paksureunaisista klassikkokupeista ja jos saa jatkaa tähän samaan vielä, niin aivan mieletön herkkuaamupala tuoreiden marjojen kera.
4) Oman lapsen into, kun hän näkee ensimmäistä kertaa elämässään sammakonpoikasen loikkimassa. ”Sammakkoooo, missä sinä oleeet?”
5) Porukan naisten perustama niskapäähartiahierontarinki ja tässä erityisesti omat vuorot pöyhintää vastaanottavana osapuolena.

En ehkä tiedä mitään suomalaisempaa, kuin tuo viime viikonloppu. Kumpparit jalassa ja jokamiehen oikeudet hanakkaassa käytössä. Hieman jäähtynyttä puuroa, koska pakko syödä ulkona, koska kesä ja kaunis ilma. Ja tiiättekö, semmoset pylleröt mies ja nainen saunoo vihtojen kanssa pukuhuoneen seinässä? Kyseiset taulut kuuluvat yhtä tiiviisti omaan mökkisaunan mielenmaisemaan kuin erittäin hieno suomalainen shampoopullo.

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *