Päikkäriaika.

Pikaisesti uuden kodin keittiöpiirrustukset levälleen, sillä huomenna pitäisi mennä latelemaan toiveita tulevasta keittiösuunnittelijalle. Uudet tilat eivät nykyisistä juuri eroa – kompaktia tulee olemaan, mutta ilme pelkistetympi. Ehkä ei yläkaappeja ollenkaan. Jotakin klassista, jota jaksetaan tuijotella suht. ihastuneena toivottavasti vielä parinkin vuoden päästä. Vaalean- ja mudanharmaata sitä on tietenkin pyöritelty, mutta kantaako ihastus vuosiksi eteenpäin? Vaaleahko kvartsiittitaso pienellä kiviströböllä on menossa jatkoon – ollen näin ainoa melko varma päätös.

Samalla ku mietin hieman lukossa ratkaisuita puolentoista vuoden päähän, luin aiheeseen sopivan kommentin Pialta. Tässä ote siitä:

”Kodin suhteen olen ajatellut, että viiden vuoden jälkeen se uusikin olisi jo vanha ja ne valinnat jotka silloin miellyttäisivät olisivat todennäköisesti taas jossain vaiheessa ihan erilaisia. Ja tuskin mattapintaiset keittiökaappienovet tai erilainen laatta kylppärissä minua sen onnellisemmaksi tekisi. Minulla tässä ja nyt on hyvä, sen unohtaa helposti jos haikailee aina jonkun uuden perään.”

No niimpä. Viisi vuotta on juurikin kulunut tämän kodin valinnoista ja aivan hyviähän niistä on suurin osa edelleen (etenkin lattia). Teempä nyt mitä tahansa valintoja, haikailun määrä lienee vakio viiden vuoden päästä. Eikä siihen onneksi maailma kaadu, laattoja ja kaapinovia yhtä kaikki.

2 kommenttia

  • Se on kyllä juuri noin, että viidessä vuodessa mieltymykset kerkiävät muuttua monta kertaa ja ihan sama, mitä valitsee, niin aina jossain kohtaa haikailee trendikkäämmän perään.
    Me maalautettiin vastikään keittiönkaapit ja välitila. Valitsin sen trendikkään harmaan. Ajattelin, että keittiö mennee kuitenkin uusiksi putkirempan yhteydessä joko meidän tai seuraavan asukkaan käsissä. Toisaalta, sanovat, että harmaa on ajaton valinta sekin. 🙂 Tsemppiä!

    • Niimpä, harmaa on etenkin vaaleissa sävyissä kovinkin ajaton. Mietin saisko sillä ilmettä enemmän kokonaisuuteen, mutta voi olla että käännytään sitten kuitenkin siihen pomminvarmaan ajattomaan valkoiseen. 😀 Tällä kertaa puntarissa painaa myös entistä enemmän käytännöllisyys kaikkia materiaaleja valitessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *