Chunky_Beanie (4 of 9)Chunky_Beanie (7 of 9)

Lähdin vallan tekemään (taas) pipoa ilman ohjetta, tällä kertaa taaperon talvivaatetusta silmällä pitäen. Liian suuri siitä lähti tulemaan, joten muutin projektisuunnitelmaa ja lopputuloksena syntyi tämä superlämmin Samuji-tyylinen muhkupipo aikuiskoossa. Malli on melkeimpä moukan tuurilla aivan täydellinen, sopivan napakka ja vuoren ansiosta ihan äärimmäisen lämmin. Ja helppokin vielä! Kokeilkaapa vaikka, ohje alla.

Edit: Tästä tulee napakalla käsialalla neulottuna kooltaan sopiva melko pienehköön päähän. Tsekkaa myös uusi ohje, osa 2: Chunky beanie isoon päähän ja uuden ohjeen sovituskuvat.

Chunky_Beanie (2 of 9)Chunky_Beanie (3 of 9)Chunky_Beanie (8 of 9)

[symple_heading style=”” title=”SAMUJI-TYYLISEN PIPON NEULEOHJE” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Puikot kokoa 5, lanka onion.dk mohair+wool, neulottu kaksinkertaisena

Luo 12 silmukkaa ja jatka pyörönä
Rivi 1: Oikeaa
Rivit 2-16: Oikeaa + lisää jokaisella kierroksella 4 silmukkaa (1 per puikko aina samassa kohtaa). Nyt silmukkamäärä on 72.
Rivit 17-47: Oikeaa
Rivit 48-100: Joustinta = 1 oikea kiertäen + 1 nurin
Rivit 101-146: Oikeaa
Rivit 147: 6 oikeaa ja 2 oikein yhteen
Row 148: 5 oikeaa ja 2 oikein yhteen

Jatka rivit 149-152 tähän tapaan kaventamalla, kunnes puikoilla on 8 silmukkaa. Vedä lanka silmukoiden läpi ja päättele molemmat pipon päät.

Chunky_Beanie (6 of 9)Chunky_Beanie (1 of 9)Chunky_Beanie (9 of 9)

[symple_heading style=”” title=”CHUNKY BEANIE PATTERN ” type=”h1″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Needle size 5, yarn onion.dk mohair+wool, knitted with double yarn

Cast on 12 st
Row 1: k1
Rows 2-16: add 4 st in each row (1 extra st in each needle in the same spot). Now you have 72 st.
Rows 17-47: k1
Rows 48-100: k1tbl + p1
Rows 101-146: k1
Row 147: k6 + k2tog
Row 148: k5+k2tog

Continue rows 149-152 dec. like this until you have 8 st. Pull the thread through rem. stiches and cast off.

29 kommenttia

 • Vautsista! Ihana pipo, taitaa päästä puikoilla seuraavana, kiitos ohjeesta! 🙂 osaatko arvioida mikä oli langan menekki?

 • Hei! Joustinta tehdessä neuloit siis pelkästään oikean kiertäen ja nurin ”normaalisti”? 🙂 Aivan ihana ohje, pakko kokeilla!

  • Moikka! En tiedä ymäprystä, mutta on aika iso pää minusta. Pipo on kyllä tosiaan melko napakka, joten kannattaa käsialasta riippuen sorvata kokoa hieman, jos haluaa ennemmin vähän suuremman.

  • Moikka! Nyt kun muistaisin ihan tarkasti! Mutta joka tapauksessa niin, että olen nostanut langan silmukoiden välistä puikoille ja kiertänyt sen jälkeen sen niin, että tulee melko tiukaksi. 😀

 • Hei! Semmoinen kysymys ohjeeseen liittyen, että kumpi pää on se ns. Vuori/sisempi? Teen sisäosan erilangasta ja kun korkeus eroa on noilla silmillä päädyillä niin etten sitten laita väärää lankaa sisäpuolelle ☺️ Ihanan muhkea malli kyllä kerrassaan!

 • Ihana pipo kyllä! Ajattelin tehdä tämän piposi mutta niin että eri lanka sisäpuolella! Eli kumpi pääty mahtaa olla ns. Vuoripuoli? Ettei vahingossa ole väärä lanka päällä kiitos jo etukäteen !

  • Moikka! Vuoripuoli on se, mistä aloitetaan. 🙂 Eli ei ole niin justiinsa, vaikkei levennykset tulisi niin siististi, lopun kavennussaumat tulevat vain näkyviin.

 • Hei, muistatko langan menekin tähän? Entä kutittaako pipo otsasta, kun lanka on 50% villaa. Kiitos, jos vastailet :).

  • Moikka! No nyt täytyy sanoa, etten enää suoraan muista, mutta puntaroin pipon ja vajaata kolmea rullaa näyttäisi sen mukaan (144 g). Villan olemassa olon kyllä huomaa, mutta ei mielestäni kutita niin, että häiritsisi. Jos olet herkkä kutinalle, tsekkaa myös toinen chunky beanie -ohje -> siinä langat ovat tätä pehmoisemmat.

 • Jos tällä kyseisellä langalla haluaa tehdä isomman niin lisätäänkö vain parillinen määrä silmiä
  Kun tuossa isomman ohjeessa on silmiä vähempi niin eikö siitä tule pienempi siis olen ihan aloittelija siksi kyselen

  • Hyvä kun kyselet! Silmukoiden määrä ei sinänsä kerro koosta oikeastaan juuri mitään, elikä puikkokoko ja erityisesti langan ominaisuudet ja paksuus vaikuttavat kaikista eniten. Tämän pipon lanka on moninkerroin ohuempaa kuin tuossa isossa pipossa käytetty, minkä vuoksi silmukoita on määrällisesti enemmän. Silmukoita voi lisätä ihan oman tuntuman mukaan, kunhan huomioi tämän sitten kavennettaessa. Määrä on nyt 8 jaollinen eli onnistuu ainakin niin, että lisää 8 silmukkaa. Tsemppiä neulontaan!

 • Heippa,
  En oikein hahmota että miten tuo pipo muotoillaan valmiiksi? Tai siis, miksi vuoripuolella sileää neuletta on vähemmän kuin oikealla puolella? Eli alkaako tuo resorineulos jo vuoripuolelta vai siitä alareunasta mistä se taittuu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *