Diy one piece - No home without you (3 of 5)

Julkaisin tästä ja aiemmin Instan puolella kuvajaisen ja sain kehotuksen siirtyä lastenvaatealalle. Voi kiitos ihan hirveästi ihanasta kommentista, mutta ei tällä vauhdilla. Ähräämiseen upposi taas sen verran ruhtinaallisesti aikaa. Onneksi lopputulos oli mieluinen meidän pikkuiselle, joka viihtyy verrattoman hyvin haalarimallin vaatteissa.

Diy one piece - No home without you (1 of 2)Diy one piece - No home without you (1 of 5)Diy one piece - No home without you (2 of 5)

Vastaan tähän muihin saamiini kysymyksiin, jos jotakuta toista sattuisi askarruttamaan samat asiat:

1) Millä kaavalla teit?

Käytin vapaasti soveltaen pohjana Ottobre 1/2016-numeron hihatonta hupparipukua ja Pocahontas-mekkoa (kaikkiin kaavojen osasiin tuli lopulta hieman muutoksia).

2) Onko kangas mikä?

Trikookollegen löysin Eurokankaan palalaarista ja puuvillan tilasin Etsystä.

4) Käytätkö ompelukonetta vai saumuria?

Saumurikin löytyisi, mutta en ole onnistunut saamaan sillä tarpeeksi tiukkaa saumaa tai siistiä jälkeä, joten teen kaikki koneella. En vaikka kuinka ohjekirjasen kanssa koitan kaikkia eri säätöjä ja asetella lankoja mahdollisimman oikein. Mitäköhän ihmettä teen väärin? Uusi Singerin saumuri on lojunut koneen vieressä kuukausi tolkulla ilman käyttöä.

5) Millä tikillä ompelet trikoota? Säädätkö konetta muuten?

Tikkinä on semmoinen, joka tekee suoran ja siksakin yhtäaikaa, eli ei tarvitse ensin ommella suoraa pistoa ja sen jälkeen vielä huolitella. En säädä konetta muuten. Lisäksi koitan olla venyttämättä kankaita + silitän saumat ompelun jälkeen. Resoreissa toki ihan normaalit venytykset ja kanttinauhoissa semmoinen hitunen. Ne alkavat lieputtaa tai kirrata melko helposti, mutta niihin löytyi sinnikkään purkamisen jälkeen oikea tatsi.

6) Muita kysymyksiä? Apua saumuriongelmaan?

EDIT: Kiitos vinkeistä taitaville saumurijoitsijoille! Langat eivät olleet napsahtaneet kiristimien pohjaan saakka ja siitä siis johtui kaikki hankaluus.

Diy one piece - No home without you (2 of 2)

She just loves to wear jumpsuits so I made her one. The pattern is a free mixture of a jumpsuit and a Pocahontas dress which you can find from Ottobre 1/2016.

8 kommenttia

 • Onko sun saumuri kolmi- vai nelilankainen? Kolmilankainen on lähinnä huolitteluun, joten sillä ei saa helpolla tiukkaa saumaa. Toinen ongelma on itse kone. Onko uusi vai vanha? Singerin uudet on yleensä kehnolaatuisia, eivätkä kovin suuressa suosiossa ompelijoiden parissa.

  • Nelilankainen on ja uusi Singeri. Stockalla kokeilin vastaavaa ja se tikkasi siistiä, mutta tämä oma… joku on kai langoissa tms. pielessä. Ja vitsi kun en tehnyt tarpeeksi taustatyötä, ajattelin, että Singerit ok.

 • Sulla on varmaan sama kone kuin mulla, se joku 14sh754 tai muu vastaava. Valitettavasti ko. kone on aika halpis ja niissä on paljon maanantaikappaleita yms ongelmaa monella ollut, mutta toisaalta mä oon omani kanssa ollut ihan hyvissä väleissä, eikä mulla ole ollut valittamista noin niinkun hinta huomioiden. Niin ja mulla ainakin saumurin osto on nostanut mun ompeluinnon ihan uudelle levelille, että senkään puolesta omaa ostostani en oo katunut…sit joskus hommaan paremman ja nyt mennään tuolla kunnes se laukeaa 🙂 Näillä ei kuulemma oo tosiharrastajalla kauheen monta vuotta käyttöaikaa 😛 mut toisaalta, omallani oon nyt ommellu tosi paljon puolitoista vuotta ja vielä ei oo ongelmia tosiaan ollut.

  Mutta! On paljon juttuja mitä voit kokeilla. Ekaksi, tää saumuri on tosi tarkka että langoittaa juuri oikeassa järjestyksessä, eli olikohan että punainen, keltainen, vihreä ja lopuksi sininen. Erityisen tärkeää on noiden sieppareiden langoitus oikeassa järjestyksessä. Sitten yks klassikko ongelma on se, että langat ei oo kunnolla kiristyslevyjen välissä, se kannattaa tarkistaa. Mitkä langat sulla jää löysälle? Jos jaksat ni laita mulle vaikka kuva tikistä ja säädöistä mailiin ni voin kattoa että osaisinko vinkata jotain 🙂 Toki joo myös lankanirsoilua voi esiintyä. Mä oon varma että jahka saat sauman hyväksi, et enää jaksa ompelukoneella tehäkkään 🙂

  • Voi ihana kiitos pitkästä avustuskommentista. Ootko sää käsityöblogit-nimisessä FB-ryhmässä? Siellä avauduin samasta ja heittelin kuvat ja sepostukset kehiin. Tuuppa sinne, niin jatketaan! 🙂 ja KIITOS!

 • Mulla on todennäköisesti sama kone. Itse asiassa rikoin sen juuri, köh. Mutta mulla joskus tekee löysää jos ompelen joustamattomia kankaita. Sitten kun ajelen trikoota niin ei mitään ongelmaa. En tiedä yhtään mistä johtuu. Mutta joo, halpa oli kone mutta minusta ainakin ihan hyvä, ei valittamista. Mutta en ompele edes viikottain. Se että se hajosi, oli ihan omaa tyhmyyttä kun ompelin aivan liian paksua vaikka tiesin että ei välttämättä onnistu. En kuitenkaan uskonut että hajoaisi. On nyt korjaamolla odottamassa tuomiotaan. 80 euroa tulee maksaan, tuli kuntoon tai ei. Auts.

  Mutta kun ei ole varaa tässä elämäntilanteessa mitään jykevämpääkään ostaa niin on se kyllä hyvin palvellut hintaansa nähden 🙂

  Toivottavasti saat säädöt kuntoon! Itse olen ajellut ihan tehdasasetuksilla. Mutta tosiaan joka lanka pitää olla just eikä melkein kaikissa kiristäjissä ym ja se jo mainittu oikea järjestys missä ne laittaa.

  Ja tuo jumpsuit, aivan mielettömän hieno! Sulla on uskomaton taito yhdistellä kankaita ja tehdä pienillä yksityiskohdilla niistä todella näyttäviä! Vau!

  • Voi kiitti! Nyt langoitin vielä Youtube-tuton avulla kertaalleen uudestaan ja pitäisi olla vimpan päälle ja oikeassa järjestyksessä. Mutta ei silti onnistu. Tosin kokeilin puuvillaan, että pitääpä testata vielä trikoota. Ja rumplata säätöjä. Tuu sääki tonne käsityöblogit-faceryhmään, siellä on kuvia yms. spekulaatiota lisää. Ja kyllä vain, taitaa olla sama masiina! Hullareilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *