chairs-no-home-without-you-1-of-2

Piti esittelemäni muutamat viimeaikaiset kirppiksiltä tehdyt tuolilöydöt, mutta päädyinkin tekemään kollaasiin meidän kodin kaikista kierrätetyistä tuoleista. Ja niitähän riittää, sillä muita ei muutamaa ikealaista rottinkituolia lukuunottamatta olekaan.

chairs-no-home-without-you-1-of-5

Nämä vaaleanharmaaksi maalatut Tapiovaaran Fanett-pinnatuolit löysin kesällä Oulusta. Ajelin pihakirppiskylttien perässä erään omakotitalon varastoon ja pongasin muiden tavaroiden alta tämän klassikon. Tuoli ei ollut myynnissä, mutta pienen neuvottelun jälkeen tilanne eli ja kauppaan löytyi vielä toinen samanmoinen pariskunnan kodin sisätiloista. Tykkään hirveästi.

chairs-no-home-without-you-2-of-5

Pari aiemmin haalean vaaleanpunaiseksi ja mintun väriseksi maalattua pinnatuolia sai kesän lopulla uuden vaalean nuden sävyn pintaansa. Hempeät pastellisävyt alkoivat kyllästyttää, joten tämän muutoksen tavoitteena oli saada kokonaisuudesta jotenkin… aikuisempi. Vaaleanharmaa ja hento nude näyttävät yhdessä tosi kivalta. Toinen tuoleista pyörii olohuoneessa/ruokapyödän ympärillä ja toinen lastenhuoneessa. Sävy sointuu kivasti myös syöttötuolin tummempaan nudeen (syöttiksen muutoksesta lisää tässä postauksessa).

Kids room - No home without you (14 of 32)Kids room - No home without you (13 of 32)chairs-no-home-without-you-3-of-5Baby Chair Makeover - No home without you (6 of 8)

Tässä muistin virkistykseksi kuvia tuoleista ennen nudemuutosta. Yksi vaaleanpunainen yksilö löytyy vielä terassinpuolelta.

Terrace - No Home Without You (3 of 8)erivariset-pinnatuolit1No home without you 2016 (12 of 29)

Lastenhuoneesta löytyy lisäksi yksi alkuperäisellä pinnallaan oleva patinoitunut tuolivanhus.

Kids room - No home without you (32 of 32)

Kaikista rakkain lienee kuitenkin tämä tumma kaarevaselkänojainen tuoli, joka seilaa milloin makkarissa ja milloin olohuoneessa. Olenkin koittanut metsästää meille toista samanmoista.

The coziest corner - No Home Without You (8 of 11)Bedroom Interior - No Home Without you - 9No Home Without You blog 3

Viimeisin kierrätyskeskuslöytöni on tummanruskea wieniläistuoli. Aitoa Thonetia tämä ei ole nähnytkään, mutta kaunis se on silti. Paikka vielä hakusessa.

chairs-no-home-without-you-1-of-2-2chairs-no-home-without-you-1-of-1

Askarteluhuoneessa ommellaan vanhan työtuolin päällä. Mintulla maalilla suditut taittotuolit ovat nykyisin kasassa seinää vasten, odottamassa akuuttia istuinten tarvetta. Muutenkin työhuoneen ilme on tällä hetkellä melko toisenlainen (vanha kuva), pitäisikin napsata sieltä muutamia otoksia tänä syksynä. Mintun tilalla on aivan eri maailmoista repäisty pehmustettu kukkakuosinen antiikkituoli. Äidiltä saatu ja juuri hauskasti tuomassa kotoisuutta muuten kovin vaaleaan tilaan.

Työhuone_copyright_Nohomewithoutyou1

Viimeisenä mainittakoot vielä meidän Tassumiehen rottinkinen valtaistuin. Televisiotason eteen haaveilen tosin löytäväni jonkun ihanan 50- tai 60-lukuisen nojatuolin. Välillä olen ollut lähellä kotiuttaa meille myös jonkun upean design-klassikon, mutta eih. Olen niin huono ostamaan arvokkaita tuoleja, vaikka niitä jatkuvasti kieli pitkällä ihailen. Mitä tuoliunelmia siellä pyörii mielessä?

no-home-without-you-living-room-1-of-1-1-1

A sneak peek of our 2nd hand chairs.

8 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *