familon_lakanatfamilon_lakanat

Petivaatteet: Yhteistyössä Familon

Jos on piskuisen puutarhamme puolelta ollut vähänlaisesti postauksia blogin historiassa, niin samoin on käynyt myös lastenhuoneelle. Näissä(kään) kuvissa ei vielä aukea tilan syvin luonne, vaan koitan lähinnä avata remontointiprojektin kivikkoisia vaiheita. Jostakin syystä en koskaan saanut aikaiseksi kuvata huoneen vanhaa ilmettä kaikessa komeudessaan – tai keskeneräisyydessään, kuten aina tuntui. Pienet neliöt, huono valo ja puutteita feng shuissa.

Löysin kuitenkin Familonille kuvaamiani otoksia, joiden taustalla näkyy pisimpään seinissä ollut vaaleanpunainen vuoristo. Löytyi erään kerran plörö valkoista maalia, johon sotkin pienen määrän pinkkiä tekstiiliväriä. Tätä seosta riitti vain osaan seiniä ja toisen kerran vain osaan kuviosta. Siitäpä se sitten. Vuoret jatkuivat myös muiden seinien alaosiin ja oli aivan hauska aikansa. Kunnes…

…kunnes kyllästyin hempeään vaaleanpunaiseen. Selasin Pinterestistä fiiliksiä hakusanalla dusty blue ja haaveilin kerroksista erilaisia utuisia sinisen harmaita. Keittiön seinästä oli jäänyt tummaa sinistä jäljelle. Sotkin sävyä taas valkoiseen ja lisäsin mustaa ja mitähän vielä. Aloitin pinnasängystä, jonka uuteen ilmeeseen olin melko tyytyväinen (kapistus oli alun alkujaan kierrätetty vanha valkoinen punakeltaisilla helmillä). Tuunasin maalia jälleen ja jatkoin telan kanssa kohti seinää – ilman asianmukaista suojausta tietenkin – ja hulautin maalit mekkoni kautta lattialle. Rajauksista tuli väsyneenä suttuisia ja maalitahroja oli ihan joka puolella.

Familon Kids - No home without you (1 of 4)-2Familon Kids - No home without you (1 of 4)-2Familon Kids - No home without you (3 of 4)-2

Keitin kahvit ja pillitin tapahtuneesta vuolaasti miehelleni Facebookin Messengerissä. Pyysi vetämään happea ja jättämään hommat seis. Suunniteltaisiin ja toteutettaisiin koko hoito yhdessä alusta saakka uudestaan. Ja niin tehtiin: unohdettiin utuiset tunnelmat, suunnattiin rautakauppaan, valittiin pohjasävyksi kaunis vaaleanharmaa ja tehosteeksi hento nude.

Nyt huone tuntuu viimein valmiilta! Alla pieni raotus jo seuraavan postauksen tunnelmiin, silloin siis luvassa viimein vähän laajempaa kuvakulmaa kyseisestä tilasta. Ja pitkän sepostuksen päätteeksi vielä yksi linkkaus lastenhuoneinspiraatiota etsiville: Maiju Saw -blogissa julkaistiin tänään kerrassaan ihastuttavat kuvat valmiista lastenhuoneesta. Sielläkin seinien väriksi oli valikoitunut harmaa, joskin selvästi tummempana sävynä ja varmasti pienemällä säädöllä.

baby bed - No home without you (1 of 1)

The three steps of our kids room renovation project: 1) pink mountains, 2) slightly failed dusty blue baby bed + wall and finally 3) light grey walls with nude pink details. This was just a small story about the phases, another post coming soon with the end result pics.

6 kommenttia

    • Voi kiitti! Aloin ihmetellä tuota kommenttia ja googlaamalla löysin sun version. Aivan ihana sekin! (Uskomatonta kyllä, en ollut törmännyt siihen aiemmin.) Toteutin tämän vähän eri tekniikalla päällystäen kaksi leikeltyä ikealaista suojapalaa (ilman kanttauksia) + sängyn sisäpuoli on toista yksiväristä kangasta. Eli tämä ei kierrä sänkyä vaan on kaksi erillistä lärpäkettä vain pitkissä sivuissa. Syntyi tosi joutuin!

    • …paitsi jos katot tarkkaan sinistä seinäkuvaa, siinä on matolla peitetty lattiasta pahimmat maalitahrat. Niitä hinkattiin ja rapsuteltiin myöhemmin irti jokunen tovi. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *