Strawberry Naked Cake - No home without you (13 of 13)Strawberry Naked Cake - No home without you (5 of 13)

Ensiviikonlopun 1-vuotissynttäreiden testikakku onnistui suoraan sanottuna yli odotusten. Lähdin visioimaan korkeaa vaahtomaista mansikkakakkua aivan olemattomalla leipomustaustalla, joten harjoituskierros oli välttämätön. Kerrosten tuli pysyä juuri tuolla lailla muhkuina, mutta täyte ei saanut olla liian hyytelömäistä. Alla hieman selitystä työn vähän seikkaperäisistä vaihesta (onnistuin kuin onnistuinkin ilman asianmukaisia leipomisvälineitä, mm. kattilaa hyödyntämällä).

Strawberry Naked Cake - No home without you (10 of 13)

pohja

6 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
1 dl maissitärkkelystä
2 tl leivinjauhetta

täyte

2,5 dl sokeria
1 prk (250 g) maitorahkaa
5 dl (kuohu)kermavaahtoa
1 pss (250 g) pakastemansikoita
1 rkl maitoa
4 liivatelehteä

muut

Kuohukermaa päällisen vaahtoon
Tomusokeria
Maitoa ja vaniljasokeria kostutukseen

työvaiheet

1. POHJA: Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne varovasti joukkoon. 2. Kaada vuokaan (en omistanut sopivan pientä vuokaa, joten käytin isoa 25 cm halkaisijan vuokaa. Ideaali olisi ollut noin 20 cm, tosin taikinaa olisi silloin voinut olla liikaa). Paista 175 asteessa 10 min, minkä jälkeen vielä n. 25 minuttia 160 asteeseessa. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen kerrokseen. Huom. jos teet suuremmalla vuoalla, leikkaa ensin kakku pienemmäksi ympyräksi (noin 5 cm reunoilta sisäänpäin), jotta mallista tulee kapeampi ja korkeampi.

2. TÄYTE: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä noin 10 minuutin ajan. Sulata jäisiä mansikoita se verran, että niistä irtoaa vähän nestettä ja kaada ylimääräinen neste pois (elä kuumenna). Lisää sokeri ja rahka ja tee näistä survos. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kiehuvaan maitoon. Sekoita seos rahkaan. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon.

3. KOKOAMINEN: Laita kattilaan (kyllä luit oikein, voi käyttää myös jotaki järkevämpää lieriön muotoista korkeaa vuokaa) luiskat tuorekelmua niin, että ne peittävät pohjan ja reunat. Laita kakkupohjan kansi väärinpäin kattilan pohjalle ja kostuta se. Lisää noin puolet täytteestä. lisää kakkupohjan keskimmäinen kerros ja kostuta. Lisää loput täytteestä. Lisää kakun pohja ja kostuta. Huom. koska pienemmäksi leikkaamastani kakusta puuttui kauniit reunat, rakensin ne ensin yiljääneistä reunapaloista ja lisäsin kokonaista kakkupohjaa niiden sisälle. Homma toimi näin oikein hyvin. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

4. KORISTELU: Kumoa kakku suoraan tarjoilualustalle. Tasoittele reunojen kelmun jäljet varovasti lastalla. Tee juokseva seos kermavaahdosta ja tomusokerista ja sivele ohuen ohut kerros kakun reunoille. Itse käytin tähän Ikean leivontasetin mukana tullutta parkkikiekon näköistä lastaa. Kaada reilu määrä kermavaahtoa kakun päälle ja valuttele sitä hivenen myös reunojen yli. Vedä reunat vielä kerran lastalla niin, että reunoille saa jäädä hiven kermaa ja päälliosaan tulee kaunis reuna. Tiputtele päälle karkkeja ja asettele kakun alareunaan mintun oksia.

Strawberry Naked Cake - No home without you (6 of 13)Strawberry Naked Cake - No home without you blog (11 of 13)Strawberry Naked Cake - No home without you (4 of 13)

I had to do a 1-year birthday test cake before next Saturday because I have almost non-existing baking background. I desired of a fluffy strawberry naked cake and it really succeeded beyond expectations! The recipe is in Finnish but I checked that Google translate does a great work with it.

18 kommenttia

  • Moikka! Kiva kuulla! Niin siis maitoa tarvii vaan sen verran, koska siihen vaan nopsaa sulatetaan nuo liivatelehdet. Tuu kertomaan onnistuitko! 🙂

  • Pienen kattilan pohjalle laitat ja koko ajan sekoitat vispilällä, ettei pala pohjaan. Heti ku alkaa vähä kuplahtaan, niin laitat liotetut liivatelehdet (vedet puristettu pois) joukkoon, ne sulahtaa siihen samantien. Koko prosessissa menee siis muutama sekunti, maito lämpiää tosi nopeasti, eli et keitä sitä sen enempää, vaan lämmität maidon vaan kiehuvan kuumaksi. Onnistuu kyllä, kun kokeilet!

 • Oli niin hyvännäköinen kakku että pakko oli tehdä! Toiseen väliin vaihdoin lakkoja mansikoiden tilalle. Oli tosi hyvän makuinen ja rakenne ihanan pehmeä! Tätä teen toistekki.:)

  • Hei kiva, että onnistui! Tein just ite ton toisen kerran ja onnistui taas, eli tästä tais tulla lemppariresepti. Mietin kans, että täytteen makuja varioimalla saa kivoja versioita. Ja nimenomaan tuo pehmeys! Näyttää helposti siltä, että täyte ois hyytelömäistä, mutta on aivan kermaisen höttöistä. <3

 • Oi miten hurmaava kakku! Ja ohje vaikuttaa helpolle, taitaa mennä testiin!
  Mietin vain kun meillä ei taida olla sopivaa kattilaa tai muutakaan vastaavaa, että eikö kakkua voi koota suoraan tarjoiluastialle? Onko kattilavaihe pakollinen? 😀
  Eli leikkaisin vaan pohjan kolmeen osaan -> eka osa -> kostutus + täyte -> toka osa-> kostutus + täyte ja päälle nakkais vimpan osan ja kostuttas hieman ja siihen kermat ja koristeet päälle? 😀

  • Voi kiitos! Valitettavasti kattilavaihe on aivan pakollinen, koska täyte hyytyy siinä muotissaan sitten yön yli. Elikä se ei pysy kasassa noin jos heti kasaa, koska se on ihan liian vatkulia tuoreena. Jostakin napakasta muovistahan vois koittaa myös askarrella semmosen lieriön. Mutta mistä tommosta muovia sitten. 😀

 • Kiitos ohjeesta, tänään nautiskeltiin tyttären 1-vuotissynttäreillä. Päällä oli tuoreita mansikoita ja kokoaminen sujui kaksinkertaisesta leivinpaperista irtopohjavuokaan tehdyn korotusosan kanssa. Tulee varmasti tehtyä toistekin, niin hyvänmakuinen ja kaunis kakku tuli!

 • Ihana kakku! Ja aivan ihanan inspiroiva blogi muutenkin. <3 kuinka monelle henkilölle tämä kakku riitti, Kuinka monta syöjää teillä oli? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *