DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (2 of 2)

Nyt seuraa superyllätys, nimittäin tätä postausta en olekaan itse laatinut. Päästän täten äänen monien ikävöimän Kotipalapelin Rillan!

Marraskuun mittaan innostuin vääntämään kransseja, kun siihen kerrankin sain pientä opastusta eikä tarvinnut lähteä ihan soitellen sotaan. Sen verran mukavaa puuhaa nimittäin tuo mainittu toiminta, että päätin jakaa pienimuotoista teko-ohjetta täälläkin, kun Kaisa niin houkuttelevasti kalenteriluukun ovea raotteli. Niin on harmaata ja sateista, että kyllä sitä piristämään ja joulumieltä korottamaan tarvitaan kranssi jos toinenkin!

Omat kranssini olen tehnyt täysin luonnonmateriaaleista ja metsän antimista, kukkakaupoilla olisi tyrkyllä ties mitä herttasuuksia, joista toki voi kranssista halutessaan vääntää. Itse pidän havujen rouheudesta ja varpujen herkästä fiiliksestä, se riittää.

DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (8 of 12)DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (12 of 12)

1. Kerää kranssiin tarvittavat asiat lähettyvillesi. Jos olet järkevä, vuoraat pöydän esimerkiksi sanomalehdellä, jolloin roskat on helppo lopuksi kääräistä rullalle ja viedä roskiin. Jos et ole, teet niin kuin minä ja imuroit lopuksi ihan vimmatusti. Kranssiin tarvitset pajua tai muuta taipuisaa nuorta ohuehkoa oksaa, jämäkät oksasakset tai sivuleikkurit, tummaa tukevaa rautalankaa sekä tietenkin kaikkea sitä materiaalia, josta tahdot kranssisi vääntää.

Pehmitä pajunoksaa varovasti väännellen, jonka jälkeen se on helppo kääntää ympyräksi. Saatat tarvita useamman oksan, riippuen oksan pituudesta ja siitä, minkä kokoisen kranssin halajat tehdä. Kierrä oksat toistensa lomaan ja tukevoita tarvittaessa (vähintään liittymiskohdat) rautalangalla.

DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (5 of 12)

2. Leikkaa haluamastasi materiaalista (tässä käytin liekoa) sopivan pituisia pätkiä, kappaleiden olisi hyvä olla suurinpiirtein saman kokoisia. Materiaalia menee yhteen kranssiin yllättävän paljon, joten kannattaa heti kerrasta rykäistä pätkiksi kunnon läjä. Tämän jälkeen leikkaa rautalangasta noin 5cm pituisia pätkiä, niitäkin ihan reilusti.

DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (11 of 12)

3. Tämän jälkeen niputa pätkät, eli tee sopivan kokoisia nippuja, jotka sitten sidot rautalangalla tyvestä yhteen. Leikkaa vielä tyvet siistiksi ja saman pituisiksi.

DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (10 of 12)DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (9 of 12)

4. Nyt on niputettu ja ollaan valmiita aloittamaan asettelu. Vasemmalla näkyy valmista liekokranssia, oikealla niputettu kasa, jotka odottavat kranssiksi päätymistä.

Tuuhean kranssin saa, kun seuraa tätä yksinkertaista ohjetta: asettele ensin nippu vasemmalle, sitten keskelle ja lopuksi oikealle. Jatka samaa rataa kranssin loppuun saakka, tällöin lopputuloksesta tulee tasainen ja tuuhea ympäriinsä. Jokainen nippu vedetään tietenkin rautalangalla tiukasti kranssipohjaan kiinni.

DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (7 of 12)DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (6 of 12)

5. Tässä ollaan kiltisti toteltu tuota mainittua kolmen pisteen neuvoa ja ollaan jo kranssin puolivälissä.

DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (4 of 12)

6. Valmiin kranssin nurja puoli.

DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (3 of 12)

7. Valmis liekokranssi! Tein myös muutaman kaverin, joista jätin pajua reilusti näkyviin. Kranssit ovat kauniita ihan vain vihreinäkin, mutta niitä on myös helppo somistaa koristein, nauhoin, kävyin tai vaikka pähkinöillä, vain mielikuvitus on rajana.

DIY Christmas wreath - No Home Without You blog (1 of 2)

This door was stolen by my talented friend Rilla who used to update the most inspiring blog called Kotipalapeli. She collected all the material for the wreaths from Finnish forest and made a nice and clear step-by-step tutorial for us. In short, you’ll need flexible (rather young) thin branch, robust pruning shears, dark iron wire and all the material you want add to your wreath.

1) Twist the branches into a circle and tighten them with the wire.
2) Cut and sort the plants to a suitably sized bundles and tie them up with iron wire (~ 5 cm pieces).
3) Attach the first bunch to the left side of the circle, then to the middle and finally to the right side. Keep going until the end of the wreath. And you’re done!

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *