DIY Backpack with free pattern No Home Without You (1 of 19)DIY-canvas-backbag-No-Home-Without-You-4-of-9DIY Backpack with free pattern No Home Without You (7 of 19)DIY Backpack with free pattern No Home Without You (3 of 19)

Tänään vuorossa lupailemani reppupostaus! Tämä laukku on ollut kovassa käytössä valmistumisensa jälkeen ja osoittautunut kyllä hyväksi kapineeksi. Semmoinen muistutus vielä ennen ohjeeseen siirtymistä, että tämä postaus on laadittu vuoden ompelukokemuksella enkä ole millään mittarilla ammattilainen – tämä on enemmin reportaasi siitä, mitä tein ja miten hommia sovelsin. Ota ohjeesta onkeesi ne palat mitä tarvitset ja etene oman visiosi mukaan.

DIY Backpack with free pattern No Home Without You (4 of 19)DIY-Backpack-with-free-pattern-No-Home-Without-You-6-of-19

[symple_heading style=”” title=”Tarvitset:” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Päälliseen, remmeihin ja ulkotaskuun: jämäkkää kangasta (tässä Marimekon markiisikangasta)
Vuoriin ja sisätaskuun: puuvillakangasta
Laukun päävetoketjun (45 cm) ja vetoketjun sisätaskuun (20 cm)
Repun hihnojen muoviset kiristimet
45 CM noin sentin leveää nahkannarua, nahkaniittejä ja kolme klipsiä
Kankaisiin sopivan väriset langat
Kaavoituspaperia (esim. leivinpaperi)

DIY-dotted-backpack-free-pattern-No-home-without-you-blog-2-of-26

[symple_heading style=”” title=”Leikkaaminen” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]Piirrä kaavat leivinpaperille mittojen mukaan ja leikkaa palat kankaista seuraavasti 8 mm saumavaroin: 

Kaksi päälliskangaspalaa (A1)
Kaksi pitkää suorakaidetta päälliskankaasta (A2)
Yksi taskupala päälliskankaasta + jätä yläreunan käänteeseen kaksinkertainen saumavara (A3)
Kaksi vuoripalaa (A1)
Yksi sisätaskupala kaksinkertaisena vuorikankaasta ilman alareunan leikkausta (A3)
Kaksi pitkää hihnapalaa päälliskankaasta 100 cm x 8 cm x 2 cm
Kaksi lyhyttä hihnaa päälliskankaasta 58 cm x 6 cm x 2 cm

BackpackPattern_KaisaPalomäki_NoHomeWithoutYouDIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (1 of 26)

[symple_heading style=”” title=”1. VUORI JA VUORIN TASKU” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Ompele taskun sivusaumat oikeat puolet vastakkain. Ompele lyhyempi vetoketju taskun suulle op:t vastakkain. Mallaa tasku vuoripalaan sopivalle kohtaa ja leikkaa vuoriin viiden millin levyinen taskun reikä (noin sentin lyhyempi kuin tasku). Ompele vetoketju kiinni vuoriin op:t vastakkain. Ompele vuorin alanurkat op:t vastakkain. Ompele vuoripalat kiinni toisiinsa op:t vastakkain.

DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (3 of 26)DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (4 of 26)DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (7 of 26)DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (10 of 26)

[symple_heading style=”” title=”2. PÄÄLLISEN TASKU JA ALANURKAT” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Silitä saumanvarat. Tee vielä yksi lisätaite taskun yläreunaan ja ompele yläreuna. Paina nepparin taskuun tuleva osa kiinni. Ompele taskun alareuna päällikankaaseen kiinni op:t vastakkain (hieman silitetyn saumavarataitteen vierestä niin, että taite jää etupuolelle). Ompele taskun sivureunat päälliseen käsin, jätä taas taite etupuolelle. Ompele päälliskankaiden alanurkat op:t vastakkain samaan tapaan kuin yllä näkyvässä vuorikuvassa. Kiinnitä nepparin vastakappale päälliskankaaseen.

DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (11 of 26)DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (13 of 26)

[symple_heading style=”” title=”4. HIHNAT” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Silitä hihnojen käännökset ja ompele hihnat, noin 3 cm (pidemmät olkahihnat) ja 2 cm (lyhyemmät käsikahvat) leveiksi. Leikkaa pidemmistä hihnoista lisäksi 7 cm palat repun alareunan lenkeiksi.

[symple_heading style=”” title=”5. VETOKETJU JA KÄSIKAHVOJEN KIINNITYS” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Ompele pitkä vetoketju vuoriin ketjun nurjapuoli ja vuorin op vastakkain. Kohdista ja jätä 2 cm leveät lyhyemmät käsihihnat sauman väliin niin, että kahvat tulevat vuorin op:lle (laukun sisään), noin 1/4 laukun molemmista reunoista (kahvojen väliin jää 17 cm). Tikkaa kerran edestaikaisin hihnojen kohdalla vahvistukseksi.

DIY-dotted-backpack-free-pattern-No-home-without-you-blog-14-of-26

[symple_heading style=”” title=” 6. Yläreunan suorakaiteet ja olkahihnojen kiinnitys ” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Taita suorakaiteiden lyhyen sivun saumavarat kahdesti  ja ompele. Aseta toinen suorakaide ja selkäpuolen päällinen op:t vastakkain ja jätä olkahihnat sauman väliin, kumpainenkin noin 3 cm päähän selkäpalan keskeltä katsottuna (eli hihnojen väliin jää 6 cm väli). Ompele toinen suorakaide etukappaleen yläreunaan op:t vastakkain. Neulaa leikatut 7 cm hihnanpätkät silmukaksi takakappaleen alareunaan muovirinkuloiden kanssa (palojen väliin jää 12 cm). Ompele päälliset kiinni toisiinsa (yläreunan suorakaiteta ei ommella).

DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (17 of 26)DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (15 of 26)DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (16 of 26)

[symple_heading style=”” title=” 7. VUORIN JA PÄÄLLISEN KIINNITYS ” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Aseta vuori laukun sisään. Ompele päällinen ja vuori toisiinsa seuraavasti: Käännä ensin suorakaiteet kaksin kerroin. Käännä vielä molempien pitkien sivusaumojen yläreunaan jäävät noin sentin mittaiset päällikangasosiot kaksin kerroin ja neulaa niihin pitkän vetoketjun päät ja ompele ne käsin kiinni. Aseta vetoketju kaksintaitetun suorakaiteen alareunaan ja tikkaa vetoketjun pitkät sivut kiinni kankaan oikealta puolelta (valkoinen ommel häviää valkoiseen vetoketjuun).

DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (19 of 26)DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (22 of 26)DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (18 of 26)DIY-dotted-backpack-free-pattern-No-home-without-you-blog-25-of-26

[symple_heading style=”” title=” 8. OLKAHIHNOJEN VIIMEISTELY ” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Pujota muovipalat hihnoihin alla olevan kuvan tavalla, tee häntään taite ja tikkaa se kiinni.

DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (23 of 26)DIY backpack No Home Without You blog (1 of 1)

[symple_heading style=”” title=” 9. VETOKETJUN PÄÄN VIIMEISTELY ” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Jos puhtia riittää, tee päällikankaasta pieni taite ja ompele se vetoketjun esille jääneeseen päähän.

DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (24 of 26)

[symple_heading style=”” title=” 10. KIRISTYSNAUHAN LISÄYS ” type=”h2″ font_size=”” text_align=”left” margin_top=”30″ margin_bottom=”30″ color=”undefined” icon_left=”” icon_right=””]

Tee nahkanarun keskelle lenkki, johon pujotat yhden klipsin ja sulje se niitillä. Tee vielä sama narun molempiin päihin. Pujota laukun yläosaan ja ota reppu käyttöön! Narun voi kiristää ja solmia tai vaan nipsauttaa klipsit kiinni toisiinsa, jolloin se ei karkaa suorakaiteiden sisään.

DIY dotted backpack - free pattern - No home without you blog (26 of 26)DIY canvas backbag No Home Without You (6 of 9)DIY canvas backbag No Home Without You (2 of 9)

Today’s door includes a quite long tutorial of making this canvas backpack (only in Finnish, sorry). And a small reminder – I have about a year sewing experience so I’m not a pro by any meter – this is rather a reportage about what I did and how I did it. Take the parts from this tutorial you need and trust your own visions. And have fun sewing! This bag has really been in heavy use.

6 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *