Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (9 of 35)

Henkihän siinä salpautui, kun astelin ensimmäistä kertaa Hämäläisten olohuoneeseen. Tarkoitus oli kahvitella ja esitellä muutama suunnittelemani lehdykkä, mutta tajuntaan iski aivan pakottava tarve ottaa valokuvia. Koittaa siirtää tuota vähintäänkin inspiroivaa tunnelmaa myös blogin puolelle. Onneksi tuli kamera mukaan!

Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (21 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (18 of 35)

Tätä 60-luvun arkkitehtoorista helmeä asuttaa Hakolan suunnittelija ja perheyrityksen monitoiminainen Annaleena perheineen. Kolmihenkinen kokoonpano muutti Espoossa sijaitsevaan uuteen kotiinsa vain muutama viikko sitten.

Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (10 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (20 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (3 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (6 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (4 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (7 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (5 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (19 of 35)

Talon piirtänyt arkkitehti Osmo Lappo on tuonut luonnon osaksi sisätiloja: seinäpinta on korvattu suurilla ikkunoilla, joista avautuu rinteinen jylhä metsämaisema. Ensimmäisen kahden minuutin aikana olen päässyt todistamaan lintujen ja oravien temmellystä ja ihastellut puiden välistä sarastavia syysauringon säteitä. Suuri ulkoterassi on kuin yksi ylimääräinen huone, jonka täytyy olla kesällä aivan järkyttävän hurmaava oleskelupaikka.

Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (11 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (16 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (12 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (14 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (8 of 35)

Talossa on aiemmin asunut vain kaksi perhettä, jotka ovat omalta osaltaan vaalineet rakennuksen alkuperäistä ilmettä. Hyvässä kunnossa olevat 60-luvun kaapinovet pistivät heti silmään, harvinaista herkkua! Punatiili saa näkyä ja katto säilyy ehdottomasti puun värisenä.

Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (1 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (28 of 35)

Mosaiikkiparketti. Tuo menneiden vuosikymmenien hirvitys, jota on uutterasti häivytetty laminaatin alle viimeisen 15 vuoden ajan, näyttää taas aivan ihanalta. Meidän pieni haitulapää viihtyi vierailun ajan hyvin lattialla potkutellen.

Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (15 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (2 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (22 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (17 of 35)

Tutun näköinen pöytä? Sama yksilö kuin meillä, mutta pidempi ja mustajalkainen. Kyseessä Annaleenan Hakolalle suunnittelema Woody.

Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (23 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (32 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (34 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (33 of 35)

Ja nämä portaat! Kattokaa mikä tolppa! Taas hatunnosto menneiden vuosikymmenten suunnittelulle.

Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (25 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (26 of 35)

Kerrassaan kotoinen kokonaisuus! Odotan innolla seuraavaa Dekoa, johon asunto on käyty kuvaamassa. Lehden tyylin tuntien luvassa on varmasti hurmaava artikkeli. Onko siellä joku toinen, jota tämä persoonallinen, ei-niin-vitivalkoinen tunnelma ihastuttaa?

Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (27 of 35)Annaleena Hämäläinen Hakola No home without you blog (29 of 35)

I visited this breath taking beautiful home of designer Annaleena Hämäläinen and captured some pics also for you to see. The house is designed by Finnish architect Osmo Lappo.

40 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *