gateau botanical naked cake
white cheesetable setting botanical 1linen napkins botanical table settingrye bread buttons with smoked salmon fillinglinen napkings sewing table settingwhite cheese with fig, rosemary nuts and maple suryp

Tässä muutamia tunnelmia viime sunnuntaina vietetyistä vauvan nimiäisistä. Kuvia olisi ollut vaikka muille jakaa, koittakaa jaksaa postauksen loppuun saakka.

botanical taple setting quichecoffee table arabia arctica 2hairdo with flower headbandcoffee table + old spoonsbotanical table setting 4botanical table setting 5baby mini moccasinscoffee table 1quiche cheese pie table setting

Juhliin tuli surauteltua ompelukoneella niin servetit, viirinauhat kuin juhlakalun mekkokin. Kuvan servetit – tai suurin osa niistä – syntyivät edellisenä iltana harmaasta pellavakankaasta, joka tosin loppui auttamattomasti kesken. Homma jatkui sujuvasti valkoisella kuusikankaalla ja lopulta olikin ihan hauska, että kääryleitä oli kahtaa eri sorttia.

plaitsofia tarkkanen 1

coffee table arabia arcticareindeer pie scandinavian table setting

Tarjolla oli murutaikinaan leivotun juustoisen poro-quichen lisäksi uunissa valmistettua leipäjuustoa ja lakkahilloa, sulatettua valkohomejuustoa vaahterasiirapilla ja pähkinöillä, vihreää salaattia päärynällä ja granaattiomenan siemenillä, savulohitäytteisiä ruislastuja ja pöydän kruununa kaksikerroksinen täytekakku.

botanical naked cake

Tämän järjettömän upean kakun loihti naapurin rouva, jonka käden jälkeä voi ihailla enemmälti hänen Belle Baie -leivontablogissaan. Koska tiesin leipurin taitotason, haaveilin erilaisista kakuista Pinterestissä pitkään ja hartaasti. Lopulta tulin ulos toiveideni listan kanssa:

1) kakkupohjan tulisi näkyä, sillä lailla rustiikkisesti,
2) täytteen pitäisi olla herkullisen mössöistä ja vaahtoista ja näkyä paksulti kerrosten välistä,
3) kakussa voisi olla erikokoisia kerroksia, joiden reunoille saa aseteltua koristeita ja
4) makuna mieluiten mansikkaa, mutta tietenkään punainen väri ei saisi näkyä ulospäin, sillä sävyinä tulisi olla vain kakkupohjaa, valkoista ja metsän vihreää (ei limeen päin taittuvaa) ja maksimissaan yksi kukka, joka voisi olla pioni (mutta sekin enintään haalean persikan tai roosan sävyinen).

Olin hirveä asiakas. Ja tämän luomuksen kanssa meille pimpoteltiin juuri ennen h-hetkeä. Aivan käsittämätön suoritus, ei voi muuta sanoa. Yläkerros raparperia, alakerros mansikkaa ja ulkonäkö enemmän kuin kymppi.

traditional finnish cheese dessert with cloudberry jamsofia tarkkanen

Tunnelman herkisti paitsi isän puhe pienelle tyttärelleen myös heleä-ääninen Sofia Tarkkanen, joka oli reilu vuosi sitten yksi suosikkini TVOF:ssa. Olin niin iloinen, että saimme hänet meille musisoimaan. Postauksen lopussa on yksi esitysnumeroista, jonka sanoma oli osoitettu suoraan sydämestä pienelle juhlakalullemme.

sanna

Mietimme aluksi vuokraavamme jonkun kauniin juhlapaikan hieman suuremmalle porukalle, mutta päädyimme lopulta viettämään nimiäiset kotona lähisuvun ja kummien kesken.
remunaked cakebotanical table setting 2strawberry cakecoffee plate

* Käsin tehdyt vauvan mokkasiinit saimme lahjaksi juuri ennen nimiäisjuhlaa For Minis and Mommiesilta. Heidän töppösiään löytyy lisää yrityksen Facebook-sivulta.

”A few” pics from our baby’s name party from last Sunday. She got the name Hilla which means cloudberry in English. The most amazing cake is made by my dear neighbor Suvi who has a beautiful blog Belle Baie. Check it out!

32 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *