RV 31+3_5

Nappastiin eilen mahanseutuvista ensimmäiset raskauskuvat, hetki ennen kuin lähdettiin yllättämään tuleva kummipariskunta iltapäiväteelle. Tällä viikolla kahdeksan kuukautta vanha pallo on jo melko suuri, mutta kovin vaivaton – odotuksen alkupuoliskoa lukuunottamatta olo on ollut melkolailla euforisen puolella. Raskausdiabetes näyttäisi pysyvän hyvin kurissa ruokavalion oikaisulla, energiaa riittää ja tytön myllertäminen (uusimpana opittuna taitona nikottelu) aiheuttaa kerta toisensa jälkeen ihanan tunteen rintakehään.

RV 31+3_3

Tuntuu hassulta jäädä kohta töistä pois. Vielä hassummalta tuntuu, että noin kahdeksan viikon päästä meillä asuu uusi tyyppi. Tuodaan puolimetrinen pätkä kotia ja ihmetellään. Nimiehdotuksia ei ole pyörinyt mielessä montaa ja lopullinenkin taitaa olla jo valittuna. Kunhan vielä tavataan ensin livenä ja varmistutaan nimen ja typsykän yhteensopivuudesta. Omaan korvaani kauniilta kuulostavat mm. Pinja, Pihla ja Peppi – joista keskimmäinen on hyvän ystäväni kuopuksen nimi. Tästä ja erinäisistä muista syistä emme siis päätyneet näihin.

Rv 31+3_1

Erityisiä himotuksia ei ole ilmeentynyt, niin ikään närästystä ei ole näkynyt, mieliala on – ainakin omasta mielestä – pysynyt voittopuolisen iloisena eikä hiukset tai varsinkaan kynnet ole vahvistuneet. Ei siis sinne päinkään, mitä netissä lupaillaan. Alkuraskauden aamupahoinvointi osoittautui iltoihin huipentuvaksi kokopäiväetomiseksi, jota vertaisin lähinnä seitsemän viikon yhtämittaiseen krapulaan. Viimeinen kolmannes on ollut tähän asti selvästi raskauden kivointa ja vaivattominta aikaa. Ääni varmaan muuttuu kellossa tämän lausahdusen osalta h-hetken lähestyessä, mutta tällä hetkellä edetään näissä tunnelmissa.

RV 31+3_7

We took our first pregnancy pictures yesterday before meeting our friend couple who we asked to be our child’s godparents. We’ve been expecting our little one for eight months this week and it really starts to show. Time has been running so fast! I’ve been feeling perfectly well with the exception of early pregnancy nausea last summer. Have to keep my fingers crossed that the last eight weeks would go even nearly as well.

28 kommenttia

  • Kiitos Kerttu ja sanos muuta! Kerran heräsin aamuyölläki vaan omiin ajatuksiin tulevasta eikä pystyny nukkumaan enää sen jälkeen. 😀 Ja jännitys vaan tiivistyy, mitä lähemmäksi laskettu aika hiipii.

 • Voi mikä vatsahaikeus iskikään! On niin tuoreessa muistissa vielä suloiset hikottelut ja se ihana vauvan mylläys vatsassa. No, nyt tuo nuppu myllää Vaavisängyssään. <3 Ei huono näinkään. 🙂 Ihanaa, nautinnollista loppuraskautta!

  • Alussa mietitytti, voiko oikeasti vauvan liikehdintä tuntua mukavalta mahassa – kuulosti nimittäin lähtökohtaisesti jonkin verran epämiellyttävältä. Mutta voi se, samoin kuin hikka, joka on samalla jotenki niin sulostakin. Kiitos! Toivotaan tosiaan, että olot pysyvät hyvinä! Nauti sää pienokaisesta täysin rinnoin. <3

 • Oi kuinka kaunis odottaja olet! Itsellä taitaa olla odotukset odotettu ja tulee melkein haikea olo tätä lukiessa. Omat raskaudet ovat kerta kerralta muuttuneet kirjaimellisesti raskaammiksi, kun joka kerralla on ollut isompi perhe ja sen tuomat kotihommat hoidettavana. Onhan se silti ihanaa aikaa, omalla tavallaan. Ja loppujen lopuksi niin lyhyt aika! Tsemppiä loppusuoralle 🙂

  • Voi kiitos Lyde. Alkusyksystä aika tuntui ikuisuudelta ja nyt yhtäkkiä mennäänki jo loppusuoralla. Tätä kumpua tulee varmasti vielä ikävä jossakin vaiheessa.

 • Näytät hyvältä ja niin mekkokin!! ihana Marimekko <3

  Täällä tullaan reilu kuukausi perästä, ja tunnelmat on aika samanmoiset 😉 Tsempit loppuun, tää on kyllä ihanaa aikaa, ja voi että tuota nimienpohdintarumpaa. Meilläkin alkaa kyllä olla jo aikalailla päätettynä, jännää kuulla mikä sinne teidän tytölle valikoituu!

  • Kiitti Anna! 🙂 <3 Tuleeko sinnekin tyttö? On se nimi kyllä niin iso päätös! Tämä kyseinen yhdistelmä napsahti paikoilleen onneksi aika pienellä pyörittelyllä. Toista vaihtoehtoa ei sitten olekaan, eli hankalaksi menee, jos ei ykkösvalinta tunnu sopivan tyypille sitten alkuunkaan. 😛

 • Ihania kuvia ja suloinen masu<3 Toivotaan, että viimeiset kahdeksan viikkoa sujuvat yhtä vaivattomasti! Aika menee tosiaan sitten kuitenkin niin nopeaan, vaikka se ensin tuntuisikin pitkältä – täällä odotusta jäljellä enää kolmisen viikkoa:-)

  • Kiitos! Toivotaan tosiaan, olisi ihana jäädä äitiyslomalle tässä kunnossa, niin jaksaisi puuhata vielä kaikkea kotosalla. Oi siellähän ei ole sitten enää montaakaan yötä loppuhuipennokseen. 🙂 Onnea matkaan! <3

 • Ihana masu ja freesi tuleva äiti 🙂 Nauti olotiloista, vain esikoisen kohdalla kaikenlaisissa fiiliksissä rypeminen on mahdollista. Toisesta ja sitä seuraavista raskauksista ei ehdi samalla lailla nauttia. Täällä peukutetaan sattuneesta syystä Pepille.

  • Kiitos! <3 Näin olen ymmärtänyt. 🙂 Erityisesti ennen synnytystä oleva äitiysloma on kuulema ainutkertainen ensimmäisen kohdalla, jos siis kunto pysyy hyvänä - ja toki myös pikkuvauva-aika 100 % huomion kera. Peppi on kyllä ihana nimi. 🙂

 • Ihana mekko, freesi ja kaunis olet muutenkin 😉

  Meille syntyi lokakuussa tyttö ja nimeksi tuli Pihla, minulla on myös 6 vuotias kissa, jonka nimi on Pinja 😀 Hehe.. Josko meille tulee sitten toinen tyttö, jolle nimi Peppi 😀 no, ehkä ei sentään.

  • Kiitos Suz <3 Ihanasti sanottu. Jaa ompahan vaan hyviä nimiä valittu siellä. 😀 Hmm, Pihla ja Peppi passaa kyllä hyvin yhteen. 😉 Että ei muuta kuin toimeksi.

 • Kauniita odotuskuvia. Nauti omasta ajasta ennen kuin vauva syntyy. Itse ehdin odottaa raskauden alkamistakin kauan, mutta silti tuntuu, että kaiken oman ajan olisi voinut käyttää hyödyllisemmin. Tottahan se siltä tuntuu nyt, kun sitä kotityö- ja käsityöaikaa ei samalla tavalla ole…

  Nimestä vielä. Meillä oli nimi valmiina, jota käytettiin koko raskausaika (sukupuolen selvittyä) vauvasta ihan julkisesti. Ihmiset kyseli, että mitä jos tyttö ei näytäkään nimeltään. Sitä oli niin nimeen yhdistänyt jo sen mahassa liikkuvan tyypin, että tytön synnyttyä nimi vain vahvisti persoonaa. Vaikea selittää tarkemmin sitä tunnetta. 😀 Yhtä epäsopivalta tuntuis vaihtaa nimi nyt, tytön ollessa 1 vuotta ja päivät päälle.

  • Kiitos Heidi. <3 Täällä vähän sama tilanne, vauvahaaveita ollut useampien vuosien ajan, eli siitä näkökulmasta ehtinyt “nauttimaan omasta ajasta” vähän liiaksikin saakka. Mulla onkin itse asiassa parhaillaan melkonen ompeluvimma käynnissä, joten illat ja viikonloput tulee surauteltua melko tehokkaasti. Ai että ootan jo, että äitiysloma alkaa ja voi tehdä käsitöitä halutessaan vaikka vuorokauden ympäri ennen kuin pieni syntyy (ja vielä johonkin puuhun kopkop, että pysyy vointi hyvänä vielä loppuun saakka).

   Ja taidan ymmärtää tuon tunteen, kun juurikin puhuttiin vauvan isän kanssa, että eikait tälle voi enää mitään muuta nimeä oikeasti antaa. Kun on puhuteltu sillä nimellä tyyppiä jo niin pitkää ja jotenkin kaikki potkut ja hikat ja höpötykset jo on ikään kuin sen nimisen pikkuisen tekosia. Että se on tavallaan jo annettu se nimi. 😀 En oikein tiiä, minkälainen piirre tai ominaisuus sais sitten mielen jotenkin ihan muuttumaan, tuskin mikään. 🙂

 • Voi miten ihkuja kuvia! Toi Marimekko-mekko istuu sulle kuin nenä päähän! Munkin yks lempparinimivaihtoehto ois ollut Peppi, mutta Mikko ei siitä tykännyt, joten oli pakko keksiä jotain muuta 🙂 Meillä Moona oli odotuksen ajan Memmi ja oltiin ihan tosissaan sitä nimeä sille antamassa, ja kylppärissä sen pyyhkeen kohdalla lukee edelleen Memmi, mutta nyt se tuntuu hassulta, että Moona ois Memmi 😉 Tosin isoin syy miksei Memmiä annettu oli se, että se johdettiin saksalaisesti oluesta Memminger 😉

  • Kiitos Tarzza. 🙂 Moona on kyllä kans niin ihana nimi. <3 Ja oishan nyt Memmingerkin ollu hauska. 😀 Mullaki on nimikko olunen - Kaiser - mutta en tiedä, minkä maalainen. 😀

 • Palaan ihastelemaan näitä kuvia kerta toisensa jälkeen. Ihania! Ja tuo sun mekko! Onko se Palsta-tunika vai mikähän malli mahtaa olla kyseessä? Näyttää vaan niin kertakaikkisen ihanalta.

  • Jep, juurikin se! Kuosi on kyllä ihastuttava. Kannattaa sovittaa kaupassa muutama samankokoinen, sillä kuvioiden osuminen eri kohtiin vaikuttaa hirveästi tunikan olemukseen. 🙂 Tätä en lähtisi tilaamaan verkkokaupasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *