vauvanvaatteet3vauvanvaatteet6vauvanvaatteet

Ompelukoneen kanssa on tehty tuttavuutta nyt kuukauden verran ja olen edennyt tyynyliinaosastolta vaatteiden pariin. Ottobren kaavoilla on valmistunut mm. kirjekuorikaula-aukkoinen body, yöppäri, kesälakki ja raapimisenestohansikkaat. Vihreä kangas on peräisin Nosh Organicsilta ja muut Eurokankaan palalaareista. Yksi kangastilaus odottaa parhaillaan postissa hakijaansa, taidan käydä noutamassa sen tänään. Tainnut iskeä pieni hulluus tämän uuden harrastuksen kanssa.

vauvanvaatteet2vauvanvaatteet9vauvanvaatteet8vauvanvaatteet4vauvanvaatteet7vauvanvaatteet1

I’ve had a sewing machine now for a month and progressed from pillow covers to baby clothes. And there’s already a next fabric order waiting in my post office – some kind of sewing madness going on at the moment.

22 kommenttia

 • Voi että, etenkin noi pöksyt on kyllä hurmaavat! Nämä minikokoisten ihmisten vaatteet on niin liikuttavia 🙂 Myös toi bodyn rintatasku on ihana. Mistä Ottobresta toi bodyn ohje on? Mulla ei ookaan vielä mitään kirjekuorikaula-aukkoista, oon tehnyt vaan normaaleja kaula-aukkoja olkapäänapeilla. Tosin en oo myöskään kyllä päässyt vielä ihan samalle aallonpituudelle ton kaitalehuolittelun kanssa. Teitkö sä noi kaksoisneulalla vai miten?

  • Niimpä <3 <3 Näitä voisi vaan hypelöidä päivästä toiseen. Tsekkaan sulle tuon Ottobren numeron myöhemmin kotona ja palaan täällä! Oo kuullut, että tuommonen kaula-aukko ois aivan eri kätevä.

   Kaitalehuolittelu on tuottanut harmaita hiuksia myös täällä... Voi veljet. Lakin ja bodyn kaitaleet sovelsin jotenkin omin nokkineni ja ihan yhdellä neulalla tikkasin pari saumaa vierekkäin (en omista vielä kaksoisneulaa, kun ei tullut konepaketin mukana). Tuli ihan ok, mutta ei niin hieno, kun haluaisin.

   Tein tuon vihreän yöppärin viimeisenä ja koitin noudattaa Ottobren ohjetta säntillisesti, purin tekeleeni varmaan kuusi kertaa, ensin tajusin sen ihan väärin ja sen jälkeen jotenkin kaitaleen leveys ei riittänyt jne. MUTTA lopuksi jälleen sinnikkyys palkittiin. Sain kun sainkin opittua järkevän tavan tehdä tuo = tajusin ohjeen ja käytin vähän reilummin resoria, jolloin leikattua ylijäämää jäi harmillisen paljon, mutta hermoriekaleet säästyivät.

   • Joo mä oon kanssa ottanut sitä resoria ihan suosiolla vähän reilumman pätkän. Tähän mennessä oon kokeillut tota kaitalehuolittelua siihen toppahaalariin. Oikean puolen jälkeen oon jopa ihan tyytyväinen sinänsä, mutta se nurja puoli…! En tajuu miten sen ylijäämäresorin saa muka leikattua pois niin, että silmiä ei heti ala särkeä lopputulosta tarkasteltaessa. Haalarissa tää on siis ongelma, koska lahkeet ja hihansuut käännetään niin, että nurja puoli on ulkopuolella. Kaksoisneulalla oon muuten ommellut helman käänteitä ja kaulus- ja hihansuuresorien tikkauksia (se hyvä puolihan siinä on, että ommel on joustava, toisin kuin normitikkauksessa), mutta jotenkin kaikista säätökokeiluista huolimatta tuloksena on lähinnä semmonen kangasmakkara niiden tikkien väliin. Pöh! Siksi en oo vielä uskaltautunut bodylinjalle, siinä ois tota kaitalehuolittelua niin paljon 😉

    • Itsekin oon vasta nyt tajunnut alkaa kartaa ompeluksia, joissa on hirvittävä määrä kaitalehuolittelua. 😀 Oppia ikä kaikki… Alotin sitten tommosista, ahhaha. Mulla onnistu tuo leikkaus kyllä ihan nätisti. Onko sulla kuin hyvät sakset käytössä? Mää ostin ompeluksia varten semmoset Fiskarsin teräväkärkiset pikkusakset, joilla saa kyllä hyvin napsittua ylimääräiset siististi pois. Ja ehkä kaitaleen kangastyyppikin vaikuttaa? Mulla on nuissa siis ihan perusresoria.

     Ja tuon lakin ja bodyn kaitaleet tein ihan väärässä järjestyksessä eli ompelin kaitaleen ekaksi käännettynä kaksinkerroin nurjalle, jolloin siitä tuli siisti ja sen jälkeen vielä sama homma oikealle puolelle. Miinuspuolena nurjalla joissakin kohtaa kankaassa näkyvä tikkaus, joka ei sitten ihan osunutkaan kaitaleeseen… 🙂

 • Aivan sulosia vaatteita. Nopeasti on kyllä sulla ompelutaidot kehittynyt. Pisti silmään noi tumput. Onko niissä mitään kiristysmahdollisuutta? Nimittäin jos ei oo, niin ne ei kyllä kauan vauvan käsissä pysy. Toinen vaihtoehto tehä niistä kapeampia.

 • Onpas ihania! Pientä toivepostausta ehdottaisin noista pienistä housuista. Vähän ohjetta tumpeloimmallekkin että saisin itsekkin ommeltua pöksyt tulevalle.

  • Apua, osaisinkohan jo tehdä ohjeen, kun oon niin vähän aikaa sutinut menemään? 😀 Laitampa korvan taakse, kiitos ehdotuksesta! Nuo oi kyllä simppeleimmästä päästä, eli siinä mielessä hyvä kohde olisi.

 • Hei Kaisa! Oletkos käynyt mutturalla nettisivuilla? Siellä ihania lasten vaatteita, vauvojenkin 🙂 Mahtavia inspiksiä olen itse ompeluuni sieltä saanut. Mukavaa loppuodotusta!

  • Itse asiassa kyllä juu, löysin sivun aivan vasta! Hurmaavia tekosia siellä! 🙂 Täytyykin mennä pläräämään arkistoa vielä uudemman kerran nyt, kun alkaa itsetunto ompelujen kanssa pikku hiljaa karttumaan. Ja kiitos, vielä pitää hetkonen malttaa! 🙂

 • Huutava vääryys että joku voi oikeasti mukamas aloittelijana tehdä nepparillisia asioita ja kirjekuorikaulusbodyja ja noin siistejä kanttauksia ja tsiisus sentään, mä olen aidosti aivan helvetin kateellinen! 😀

  • Hahahahaah nyt repesin. 😀 😀 😀 Noh, ei nuo kanttaukset onnistunu ihan yhellä otolla, eli purin niitä valehtematta yhteensä noiden kaikkien kohdalla varmaan 10-15 kertaa. 🙂 Sinnikkyydellä on siis iso osuus lopputulokseen. Ja sen verran täytyy myöntää, että mies avusti noiden bodyn neppareiden kiinnityksessä, vaati nimittäin yllättävän paljon voimaa. Tuohon yöppäriin ajattelin laittaa semmoset langalla ja neulalla kiinnitettävät. Osaatko muuten sanoa, miksi käytetään nuita läpipainettavia eikä niitä kiinni neulottavia pikkuneppareita?

   • En kyllä tiedä, kai ne on olevinaan nopeampi laittaa ja helpompi saada siististi. Ite olen käyttänyt vain niitä ommeltavia mutta en ole kyllä usein tarvinnut niitäkään sillä mitään bodyja yms en ole uskaltanut koskaan edes yrittää tehdä 😀 Nyt oon kyllä ostanut vehkeet läpipainettaviin neppareihin kun halvalla sain!

    • Aijaa, mä en oo koskaan tajunnut että noi painettavat voisi olla hankalia tai jotenkin vaikeita! Ostin heti ne Prymin pihdit, joita on kyllä kai haukuttu mutta jotka mulla on toimineet loistavasti. Nepparit saa ihan sikanopeesti ja helposti kiinni. En varmaan koskaan tekisi mitään nepparillista, jos ne pitäis herraisä ommella yksitellen kiinni!

  • No arvaa vaan muistinko! Tai tajusinko alussa. 🙂 Nämä on kuitenkin jo käyneet pesussa ja onneksi ei tapahtunut mitään. Nyt on kaikki ompelemattomat kankaat pesty ja silitetty, joten jatkossa voi laittaa vaatteet suoraan päälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *