tassumies 2015 6Tassumies aloitti vuoden 2015 tyylilleen uskollisesti, rennosti pötkötellen. Ajattelin ottaa mallia kaverin asenteesta tänä vuonna entistä hanakammin, hermoja kun varmasti vielä koetellaan kevään edetessä ja pienokaisen tupsahtaessa perheeseen.

tassumies 2015 4Tammikuun alut ovat kaikenlaista toivoa täynnä – elämäntaparemontteja, tipattomia, tupakkilakkoja ja iso joukko ideologisia elämänohjeita seuraavalle 12 kuukaudelle. Oma fiilikseni tulevasta vuodesta on hykerryttävä, sillä mikäli kaikki etenee ilman yllätyksiä, tulen näkemään oman tyttäreni ensimmäistä kertaa silmästä silmään noin 12 viikon päästä.

tassumies 2015 1Viime vuosi oli elämäni ihmeellisin niin hyvässä kuin pahassa. Opin sen, ettei tulevaisuutta kannata piirtää liian pitkälle eikä sitä myöten antaa vastoinkäymisten katkeroittaa mieltä. Surullinen ja hajalla voi olla, mutta siinä samassa kun muistaa jättää elämälle edes pienen mahdollisuuden viedä mukanaan. Itse ajauduin kaaoksen ja masennuksen rajamailta onneen, jonkalaista en ole koskaan kokenut. Voisi kai sanoa, että vieläpä ennätysajassa omalla mittapuullani laskettuna. Tästä ajatelmasta postauksen otsikko. En voisi olla nyt, vuoden 2015 toisen päivän aamuna, lähdössä töihin yhtään onnellisempana.

tassumies 2015 5Millä tuntemuksilla siellä kohti tätä vuotta? Täällä taitanee tapahtua luontaista elämäntaparemonttia juuri diagnosoidun raskausdiabeteksen myötä. Tämmöiselle irtokarkkispesialistille vähän ankara tuomio, mutta on kyllä heti hyvä fiilis hieman terveellisempään suuntaan oikaistun ruokavalion ansiosta!

tassumies 2015 2Mr. Paw is faithful to his over-relaxed style also in 2015. My last year was full of happenings, both good and bad but now, in the second morning of 2015 I couldn’t be any happier. ”Whatever happened over the past year, be thankful for where it brought you. Where you are is where you’re ment to be.”

18 kommenttia

 • Taitaa olla ensimmäinen blogikommenttini koskaan (!!!), vaikka blogeja olen ahkerasti seurannutkin jo pitkään. En tiedä tarkalleen mistä sinulla oli vuodessasi kyse, mutta viime vuosi oli minullekin samankaltainen. Rankimpia aikoja elämässäni, mutta sen jälkeen onni kukoistikin täydellä teholla. Täällä jännityksellä odotellaan esikoista saapuvaksi ulkomaailmaan noin 1kk:n päästä. Odottavilla mielin jännittävään vuoteen 2015 <3
  Tsemppiä ruokavaliotsekkaukseen! Toivottavasti verensokerit asettuvat nopeasti hyviin uomiin ruokavalion avulla 🙂

  PS. Sun blogi on yksi mun lemppareista ehdottomasti 🙂

  • Kiitos kommentista! Kiva, kun päätit naputella sen! 🙂 On kyllä todella jännää nyt miettiä viime vuotta taaksepäin – että elämä voi niin yhtäkkiä heittää häränpyllyä, mutta sitten aivan yhtä nopein liikkein kolahtaa täysin uusille urille. Sinänsä hirveän lohdullista tulevia vuosia ajatellen. Ja aika hauskaa, miten samalta sun kuvio kuulostaa! 😀 Ihana vuosi tulossa molemmille! Välillä tuntuu ihan syylliseltä kaikki tämä onnen määrä. Mutta ehkä nyt on aika vuorostaan nauttia. Sokerit näyttäisi pysyvän hyvin kurissa aika pienellä efortilla, eli hyvältä vaikuttaa. Tsemppiä loppuraskauteen, jännittää varmasti jo ihan hirveästi, kun on niin vähän enää aikaa jäljellä! <3

 • Viime vuonna tapahtui paljon kaikenlaista surullista ja pelottavaa ja lopullistakin. Syksy oli rankkaa ja pimeää aikaa monin tavoin. En jää kaipaamaan viime vuotta ja tiedätkö mitä – tuon postauksesi otsikon aion niin pölliä! Miten saitkin kiteytettyä mun ajatukset niin hyvin tuolla lauseella, jota aion pitää johtotähtenäni koko tämän vuoden! Olen juuri kirjoitellut (mutten vielä julkaissut) siitä, kuinka joulun alla oivalsin, että nutturan ei tarvitse olla niin kireällä ja täytyy lopettaa ikuinen suunnitteleminen. Antaa elämän tapahtua. Voi vitsi, miten osuvasti! Kiitos! <3

  • Viime vuosi opetti itsellenikin paljon hetkessä elämisestä, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin. Ihana kuulla, että tilanne on sielläkin helpottanut ja olet oivaltanut elämästä selvästi asioita, joita et ehkä olisi miettinyt samalla lailla ilman menneitä kokemuksia. >> Tästä pääset lukemaan vielä koko sananparren: http://fi.pinterest.com/pin/333125703659601462/

 • Täällä odotellaan uutta tulokasta hiukan ennen teitä, noin seitsemän viikon päästä. Elämä todellakin heilautteli jos vertaa vuosi sitten tähän hetkeen.
  Onnea loppuodotukseen ja tsemppiä ruokavalion seuraamiseen.

  • <3 Oi. Aika samoissa tunnelmissa mennään siis tällä hetkellä. Mahassa taotaan, minkä keretään ja olemus senkun pyöristyy. :-) Samoin sinne, levollista ja jännittävää loppuraskautta!

 • Hei, meille odotetaan uutte tulokasta hiukan ennen teitä, noin seitsemän viikon kuluttua. Jännittävää aikaa ja jos miettii elämää vuosi sitten niin onhan se opettanut ja kasvattanut. Onnellista uutta vuotta, lykkyä loppuraskauteen ja tsemppiä ruokavalion ylläpitämiseen 🙂

 • Kylläpä osui ja upposi postaus täälläkin, otsikosta lähtien, olipa niin osuvasti sanottu!
  Pohdiskelin tässä juuri myös omaa mennyttä vuottani, johon on mahtunut jos jonkinmoista myllerrystä ja muutosta. Harmaina hetkinä tuntui, että mahtaako se aurinko risukasaan enää paistaakaan. Mutta kummasti isojenkin mullistusten kautta vuosi lopeteltiinkin todella onnellisissa fiiliksissä. Se on kumma juttu miten elämä heittelee välillä ihan laidasta toiseen. Ja on itseasiassa ollut jännä lueskella mm. monia blogipostauksia tai tuttavien facebook-päivityksiä ynnä muuta pohdiskeluja kuluneesta vuodesta. Tuntuu, että yllättävän monet ovat kokeneet vaikeitakin juttuja, synkkiä hetkiä, isoja muutoksia, mutta huomanneet, että kyllä se elämä kantaa. Annetaan siis elämän tapahtua 🙂
  Ja teidän perheessä on tosiaan jännät ajat käsillä. Onnea loppuodotukseen ja pian koittavaan ensitapaamiseen tyttäresi kanssa! <3

  • ”Tuntuu, että yllättävän monet ovat kokeneet vaikeitakin juttuja, synkkiä hetkiä, isoja muutoksia, mutta huomanneet, että kyllä se elämä kantaa.” Nimenomaan näin. Sama tunne täällä ja kuinka helppoa onkaan nyt todeta, että kylläpä se elämä kantoikin. Ihan siltä ei joka hetki viime vuonna tuntunut. Tuon kun muistaa itse jatkossa ja muistaa kertoa ystäville tiukkojen hetkien keskellä. Kavereiden vilpitön ja yllättäväkin tuki (olin äimän käkenä, kuinka moni jaksoi piristää ja auttaa nihkeimpien aikojen läpi) oli itselleni kaikki kaikessa. Tämä on semmoinen asia, joka täytyy laittaa kiertämään. Hyvät asiat palaavat hyvien tyyppien luokse. Ja kiitos, innolla kohti kevättä! <3

 • Suloisia kuvia! Mr Paw osaa tosiaan ottaa elämästä parhaat palat 🙂 Onneksi olen niin seikkailunhaluinen, etten osaa liiaksi suunnitella tulevaa. Hauska nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

  Pakko muuten kysäistä myös, että mistä nuo teidän suloiset torkkupeitot ovat? Olen jatkuvassa torkkupeittopuutoksessa, kun en ikinä löydä mieleisiä – visuaalisesti + tunnultaan.

  • Kiitos! Niin osaa, eikä koskaan valita, että koristetyynyjä olisi liiaksi saakka. 😀 Osaa niistäkin nauttia. Mustavalkoinen on löytynyt aikoinaan K-raudasta, harmaa kalanruotoviltti + mustaharmaa kolmioviltti kirpputorilta ja valkoinen neuleviltti Ikeasta.

 • Viime vuosi loppui omalla kohdallani ikävästi diabetes-uhkaan, ja tämä vuosi alkaa uusia ruokatottumuksia opetellessa. Terveyteen liittyvät asiat osaavat viedä huomion kaikelta hyvältä, ehkä jossain välissä positiivisia asioita pystyy taas näkemään tänäkin vuonna.

  • Perinteinen diabetes onkin vähän vaikeampi diagnoosi, tsemppiä sen taltuttamiseen. Terveyttä oppii usein arvostamaan koko komeudessaan vasta, kun jokin kohta kehossa alkaa yskimään. Mutta varmasti uusi vuosi tuo tullessaan mukaviakin juttuja! Niitä kohti!

 • Tuntuu, että viime vuosi on monella ollut aika myllerrystä ja onhan maailmakin ollut ihan sekaisin. Mä olen pitkään jo elänyt sillä asenteella, että on turhaa suunnitella liikoja ja parasta nauttia tästä hetkestä, koska mitä vain voi koska vain tapahtua. Jälleen siihen törmäsin viime vuonnakin. Mitä kummallisempia käänteitä mahtui siis vuoteen. Välillä tekisi mieli huutaa maailmalle että rauhoitu nyt vähän. Jotenkin en ylläty enää yhtään mistään, mutta sellaista tämä elämä taitaa olla ja tavallaan sen hienous on juuri siinä. Sulla on suloisuuksia edessä alkuvuodesta, onnea ja tsemppiä Kaisa! 🙂

  • Niimpä, ihanasti todettu, että elämän hienous on juurikin siinä (vaikka aallonpohjilla tätä hienoutta on välillä vaikea hahmottaa). Kiitos, on kyllä melkoinen vuosi edessä, sen tietää jo nyt! 🙂 Onnea myös sinne uuteen vuoteen!

 • Heip! Vähän myähässä tänne kommentoin, mutta eipä tuolla nyt varmaan niin väliä! Oi miten ihanan lähellä esikoisenne syntymä jo on! Olenkin jotenkin nähnyt sinut sellaisena äidillisenä henkilönä koko ajan, kun olen blogiasi seurannut. Ja kirjoittamasi oli jotenkin todella kannustavaa! Itse olen täällä välillä hieman huolissani miettinyt töihin paluuta lähinnä siltä kantilta, miten raskaaksi arki sitten käy, kun päivät venyy jne, mutta turha sitä on etukäteen miettiä ja kyllä asiat aina jotenkin menevät parhain päin. Tsemppiä siis sinne ja tänne! 🙂

  Ja tsemppiä raskausdiabeteksen ja kasvavan vatsan kanssa! Loppumetrit menevät yhdessä hujauksessa! Pianhan tuota pääset jo äitiyslomallekin ja keskittymään pelkästään uuden tulokkaan vastaanottoon!

  • No ei oo väliä! Mukava, kun kommentoit! Niimpä, aluksi tuntui loppumattoman pitkältä ajalta, mutta nyt alkaa jo pikkuhiljaa jännittää. 😛 Ja oi ei, miten ihana kuulla tuo. 🙂 Ja kyllä tuntuukin niin kovin luonnolliselta asialta tämän pienen maailman tulo. Aivan ihanaa. <3

   Niimpä, kyllä kaikki suttaantuu. Asioilla on tapana järjestyä. RD on osoittautunut kohtuullisen maltilliseksi, raja-arvot ylittyvät vain satunnaisesti ja ruokavaliolla saa melko kivasti pidettyä homman aisoissa. Nautiskelehan vielä viimeisestä päivistä kotosalla. 🙂 Tosin monen äidin kanssa olen höpötellyt, että töihinpaluukin voi olla aivan ok, saa mm. lämmintä ruokaa nenän eteen toisen laittamana ihan tuosta nuin vaan. 🙂

   • Onneksi ei nyt ihan viimeiset kotipäivät ole käsillä – olen vaan alkanut stressaamaan etukäteen. Saan olla kotona toukokuuhun saakka ja sitten vaihdamme miehen kanssa vuoroja. Kiva miehellekin saada olla pitkä pätkä lasten kanssa kotona ja samalla saadaan hieman lykättyä pienemmän päiväkotiuran aloitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *