kettutyynypilvityynypilvityyny diy

Tämä on ollut helpoin ja nopein tekemäni ompelus ja lopputuloskin on aivan hauska. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ohje menee seuraavasti: 1) Laitetaan kaksi kivaa kangasta oikeat puolet vastakkain, 2) hahmotellaan niihin lyijykynällä pilvi, 3) leikataan kuvio irti muutaman millin saumavaralla ja 4) surautetaan saumat koneella kiinni viimeistä 10 cm lukuunottamatta. 5) Lopuksi käänetään syntynyt pussi oikeinpäin, 6) täytetään vanulla ja 7) parsitaan auki jäänyt kohta kiinni.

Käytin tyynyyn Annon kankaita, joista etenkin kettuaiheinen kuosi ihastuttaa tällä hetkellä kovasti. Mistäs päin maailmaa te muuten ostatte kankaanne? Olen itse tehnyt Etsystä viime aikoina ihania löytöjä.

tyyny anno

This has been the fastest and easiest sewing DIY I’ve done so far. In all its simplicity instructions goes as follows : 1) Put two nice pieces of fabric right sides together, 2 ) outline a cloud with a pencil, 3) cut the pattern with a few millimeters seam spare and 4 ) sew pieces together (leave last 10 cm open). 5 ) Turn the pillow case over, 6 ) fill with cotton wool 7) and sew the rest 10 cm.

8 kommenttia

 • Tosi kiva etenkin toi plussakuosi! Onko toi kangas siis puuvillaa vai trikoota? Tommonen trikoohan ois tosi päheä pienen miehen vaatteille!

  Mä oon ostanut kangasta tähän mennessä aika paljon Noshilta, http://nosh.fi/. Kaikki kuosit eivät miellytä, mutta seassa on musta paljon kivojakin. Aika tärkeää on, että heillä kankaan laatu tuntuu olevan tosi hyvä: pinta ei mene pesussa miksikään, värit ei haalistu eikä tule nukkaa. Ei oo valmissakaan vauvanvaatteissa mitenkään itsestäänselvä homma… Pienemmistä kangaskaupoista suosittelisin tsekkaamaan Käpysen valikoimat, http://www.kapynen.fi/. Siellä on kanssa paljon juttuja, jotka eivät niinkään sytytä allekirjoittanutta, mutta pari ihanaa kuosia mahtuu kyllä myös mukaan (esim. kissa ja maito -trikoo!). Valikoima tuntuu muuttuvan jonkin verran, joulukuussa tilaamaani kangasta ei enää löydy.

  Nyt oon kyllä asettanut itselleni jo kankaanostostopin, noita kertyy aivan liian helposti metrikaupalla kaappiin. Tommonen pieni ihminen ei tarvii kuitenkaan kerralla mitenkään älyttömästi vaatteita, vaikka kuinka tekis mieli ommella noin sadas pitkähihainen tai huppari. Sääli! 😉

  • Kankaat on puuvillaa, Annon mallistoa. Ja jämäkkäänä trikoona nuo oiski aivan täydellisiä… Noshilta tilasin juuri yhen palasen semmosta sööttiä kirsikkakangasta. 🙂 Juur mietin, mihin sen kanssa ryhtyisin. Ja huomasin kyllä saman, on kyllä niin laadukkaan olosta materiaalia, että voisi harkita muitakin tilauksia sieltä.

   Kiitos Käpys-linkistä, näytti olevan muutama ihan mielenkiintoinen yksilö valikoimassa. 🙂

   • Heh, mäkin tilasin aikanaan sitä kirsikkaa (violettina) ja ompelin siitä kummitytölle joululahjapaidan. Sekin oli blogissa tässä hetki sitten: http://ajatuksiasaksasta.blogspot.de/2015/01/kummityton-joululahja-osa-1.html
    Oon ommellut noita paitoja jo jonkin verran meidän pojalle sekä lahjoiksi, toi Ottobren malli on helppo ja hyvä. Olkapäänapit piti tosin lisätä, jostain käsittämättömästä syystä se alkuperäinen ohje on ilman nappeja! Ihan kuolleena syntynyt idea jos multa kysytään 😉

    Kääk toi hukan perintö! En kestä! Nyt on pysyttävä kovana, kankaanostolakko pitäköön!

    • Hieno on tuo paita! Mää otin vihreellä pohjalla juurikin tuota samaa. Teen ehkä mekon tai bodyn tai molemmat. 🙂 Sain just ensimmäisen oman Ottebren, jee!

 • Niin ihana toi kettukangas. Mä oon yrittänyt kulkea silmät kiinni kangasosastojen ohi jo pitkän aikaa. Pitäisi ensin saada vanhoja varastoja tyhjättyä, että voisi taas ostaa uusia.
  Ehkäpä hurautan myös muutaman pilven lähiaikoina.

  • OOooooooh!! Ihana! Lähtee kyllä tilaukseen. :DD Paapiilta tuli just saapumisilmoitus spostiin. 🙂 Ostin yhtä kakkoslaatusta kangasta sieltä palan. Toivotaan, että on kuitenkin käyttökelpoinen (bebeksen vaatteet tarttee kuitenki niin pieniä palasia, että aattelin, että saan hyvin saksittua hyvistä kohdista).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *