nallepuku vauvalle 8nallepuku vauvalle 6

Voi veljet täällä on ommeltu! Eihän tuosta uudesta masiinasta meinaa saada sormia irti ollenkaan. Ja kuinka monta tikkiä on sitä myöten purettu. Tällä hetkellä intoa on huomattavasti enemmän kuin taitoa, mikä aiheuttaa välillisiä ompelijattaren megaturhautumisia.

Sinnikkyys kuitenkin palkitaan, sillä sain juuri valmiiksi ensimmäisen suuremman ompelukseni eli kuvan nallepussukan. Törmäsin vastaavanlaiseen Pinterestissä ja ryhdyin sen pohjalta kaavoittamaan omaa mallia. Vuorikankaaksi valitsin hirmu pehmoisen ohuen trikoon ja päällikankaaksi vaalean kollegen.

nallepuku vauvalle 7nallepuku vauvalle 2nallepuku vauvalle 1

Yksi syy oman kaavan tekoon oli se, etten omista kuin yhden käsityölehden, jossa valmiit kaavat ja ohjeet moninaisine työvaiheineen tuntuvat vielä liian monimutkaisilta. Sain onneksi viikonloppuna ystävältäni lainaan ison kasan rakkaudella vaalittuja Ottobre-lehtiä, joiden paria kaavaa olen jo kerennyt testaamaan. Työlästä opittavaa, mutta palkitsevaa lopputulemien kannalta!

nallepuku vauvalle 11

Oh my, I’ve been sewing like crazy since Santa brought me a brand new sewing machine. At the moment I clearly have a lot more enthusiasm than skills which means so many unpicked seams and slight frustration every now and then. But perseverance is rewarded – I finished my first larger project, a baby sleeping bag. I got the inspiration from this image on Pinterest.

27 kommenttia

 • Voi ei kuinka söpö pussi, oot sä taitava.
  Tulet muuten joka kerta mieleeni kun instagramissa nään kuvia sellaiselta käyttäjältä kuin mybabyinterior. Kannattaa katsoa, luulen että tykkäät 🙂

 • Tosi suloinen!! Ja hyvinhän tuo ompelu näyttää sujuvan vaikka aloittelijana itseäsi pidätkin!! 🙂 Sinulla taitaa olla salainen osaaminen kaikkiin mahdollisiin kädentaitoihin 🙂

  • Juuu nimenomaan näyttää! 😉 Aika paljon oon myös sadatellut ja purkanut saumoja ja resoreita ja treenaillut koepaloihin yhtä sun toista. 😀 Mun salainen osaaminen taitaa kääntyä sinnikkyyden puolelle. 😀

 • Wow, this sleeping bag is awesome. Friends of mine just started a live with their first baby and this is such a lovely gift idea. Thank you for this inspiration!
  Much love
  Eva

 • No ihan sairaan hieno! Tosi söpö ja hyvin oot onnistunut aloittelevana ompelijana 🙂 Mulla on aika samanlainen tilanne, ostettiin parisen kuukautta sitten ompelukone, jolla oon nyt melkolailla ahkerasti surautellut vaatteita kahdeksankuukautiselle esikoiselle. Takana on myöskin yksi suurempi projekti, nimittäin toppahaalari. Vaikutti suuritöiseltä ja vaikealta, mutta olikin aika iisi 🙂 On niin hienoa kun on osannut tehdä jotain tämmöistä ihan itse! Kuvia haalarista on täällä: http://ajatuksiasaksasta.blogspot.de/2015/01/lempiompelukseni-viime-vuodelta-eli.html

  Ottobre-lehtiä voin kyllä suositella erittäin lämpimästi, oon ostanut muutaman ja kaltaiseni noviisikin on saanut niiden ohjeilla aikaan oikein mainioita juttuja ongelmitta! Mitäs kaavoja oot jo kokeillut? Jännä miten eri tavalla sitä ajattelee, mä taas oon koko ajan meinannut että keltanokkana en todellakaan uskalla lähteä tekemään mitään ilman valmista kaavaa. Onnistuu se näköjään omasta päästäkin hyvin, kuten nallepussista huomaa!

  • Kiitos! Ja haalari on mullakin haaveissa, oon nimittäin ollu ihan turhautunu tarjoaamaan – joko ihan blää tai sitten ihan kamalan kalliita tullut vastaan. Nyt tuli hirveä lisätsemppi kokeilla itse! Ja olipa muuten hieno tuo sun tekemäsi! Samaa kuosia ihastelin itseasiassa juuri eilen, aivan hurmaava!

   Tilasinkin juuri Ottobren ja valitsin tilaajalahjaksi yhden vanhan lehden, jossa on juurikin vauvan talvihaalaari. Että ei muuta kun tuulta päin, sitten kun kolahtaa postiluukkuun. Oon noista kaverin lehdistä kokeillut vauvan lakkia ja bodya ja ainakin ne onnistui melko hyvin!

   • Noi Andrea Laurenin kuosit on kyllä oikeastaan kaikki tosi ihania, ootko katsonut mitä kaikkea muuta naiselta löytyy? Toi mun blogiini laittama linkki ei näköjään mystisesti toimi, mutta naisella on kauppa spoonflowerissa: http://www.spoonflower.com/profiles/andrea_lauren

    En oo tosin kyllä perehtynyt spoonfloweriin sen kummemmin, eli en tiedä miten sieltä onnistuu tilaukset Eurooppaan. Ite tilasin kangasta Saksan Etsystä eli DaWandasta, eiköhän noita saa vähän useammastakin paikasta kun etsii suunnittelijan nimellä.

    Tosta haalarista on sanottava sen verran, että se ei kyllä itse ommeltuna tullut lopulta mitenkään ihan äärettömän halvaksi. Siis mitään satasia ei toki tarvinnut maksaa, mutta kyllä se vajaa metri päällis- sekä vuorikangasta plus vanu ja oheishärpäkkeet kuitenkin nosti hinnan kohtuullisen korkeaksi. Mut ihan kuten sanoit, valmiit on kyllä usein aika blääh – kuten vauvojen vaatteet yleensäkin! Tuntuu että täällä Saksassa on vielä vähemmän tarjontaa muissa väreissä kuin vaaleansinisessä. Tytöille sitten vaaleanpunaista…

    • No juurikin tuonne Spoonfloweriin eksyin eilen ja voi morjenttes, miten ihania juttuja. En kuitenkaan sitten tilannut mitään, kun en jaksanut perehtyä proseduuriin sen enempää. Mutta hei kiitti hulluna tuosta Etsy-vinkistä! Ja hmm joo, totta, ei välttämättä tuu niin edulliseksi itsetehtynäkään, mutta kankaiden hinnan lisäksi tuleekin sitten roimasti päälle tunnearvoa + saa juuri semmosen, kun haluaa. 🙂

 • Sä olet kyllä uskomaton nainen! Tuosta noin vaan ilman kaavaa ihan vimpan päälle upea makuupussi vasta-alkajana ja silloin kun neuloit sen pitkän mustavalkoisen neuletakinkin tyyliin ilman ohjetta ja vau, ei voi kuin ihailla! Sulla on kyllä taito hyppysissä ja rohkeutta kokeilla! Tuo makuupussi on UPEA!

  • Kiitosta noin mukavasta kommentista! <3 Mutta täytyy kyllä samaan hengenvetoon todeta, että tuota rohkeutta on välillä liikaakin, nimittäin suurin osa viimeaikoina alotetuista neulomisista on päätynyt itkuun, hampaidenkiristelyyn ja purkamiseen. Seuraavaksi otan kyllä jonkun selkeän ohjeen ja puikotan kiltisti sen mukaan. Ja samaa on käynyt myös nyt ompeluksien kanssa, eli osa menee ihan pieleen ja sitten harmittaa. 🙂 Mutta kyllä, välillä kun onnistuu, niin tulee ihan mahtava fiilis! Ehkä just sen takia jaksaakin aina yrittää jotakin ropeloida ilman ohjeita. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *