joulupallo1Maanantaina postatun viirin kaveriksi syntyi myös yksi käsin pyöritelty joulupallo. Valkoinen ja kulta näyttää vahvistuvan meidän tämän joulun väripariksi, ainakin näiden viime aikaisten askartelujen perusteella.

joulupallo4joulupallo3 Tarvikkeina käytin styroksista palloa, valkoista askaretelusavea, kultauspaperia ja mokkanahkaista nauhaa. Päällystin pallon ensin savella ja näpersin nauhaa varten pienen nupin. Saven kuivahtamisen jälkeen hioin pinnan hiekkapaperilla ja koitin lisätä kauniin tasaisen kultauksen, joka meni hieman puihin. Käytin nimittäin tartuntaan suositellun kiinnityssaineen sijaan askartelulakkaa – lopputulemana tämmöinen hieman raffimpi kultaus.

joulupallo2It seems our Christmas colors this year will be white and gold – at least if you look at my latest DIY posts. I made this clay Christmas decoration with a styrofoam ball, white hobby clay, gilding paper and suede leather strap. First, I covered the ball with clay and did a small knob for the strap. After drying, I refined the surface with sand paper and tried to add a smooth layer of gold-plating, which didn’t go as I expected. I used a craft varnish instead of the recommended mounting liquid so the final result was quite rough. But it suits for me!

4 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *