DIY CLAY CHRISTMAS ORNAMENTS

joulukoristeet2

Halusin viedä viime viikonlopun bileisiin tuliaisena jotakin itse tehtyä ja inspiraation lopputulemana syntyivät kuvan joulukoristeet. Materiaalina käytin Prismasta löytynyttä valkoista savimassaa, joka on valmista työstettäväksi ja kuivaa itsestään huoneilmassa.

Talot ja hevoset tein piparimuoteilla, pienet ympyrät puolestaan tuikkukupin reunoja apuna käyttäen. Kuvioiden miettiminen oli hauskinta puuhaa – piti pyöriä hetki keittiössä ympäriinsä ja miettiä, mistä saisi hauskoja struktuureja irti. Pallot syntyivät Kastehelmi-tuikkukupilla, vinoviivat lihanuijalla ja ylimmän ympyrän viivamuoto snapsilasin pohjalla. Lisäksi käytin leimasimeksi tarkoitettuja pikkukirjaimia, joilla sain kirjailtua yhteen mökkiin lahjan saajien nimet.

joulukoriste
joulukoriste1
joulukoriste5
Lopuksi pakkasin kuivuneet koristeet lahjapaperin päälle taulunkehyksiin, jossa ne oli helppo kuljettaa ja mukava antaa illan emännälle.

EDIT // Muista tägätä askartelusi Instassa #kastehelmikoristelu, hieno galleria jo koossa!

joulukoristeet4Here’s a result of my inspiration from last weekend – a self-made souvenir for my friend Riikka and her family. I used white clay mass, which was ready to be shaped and dried in room air without oven.

Houses and horses were shaped with gingerbread molds and the small circles with the edges of a tea light cup. Patterns were the most fun thing to do – I wandered around in the kitchen for a moment and tried to find funny patterns around me. Finally I did the small balls with Iittala’s Kastehelmi tea light cup, diagonal lines with steak hammer and the circle line shape with a shot glas. I also used some rubber stamps for letters.

26 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *