Vanhan kaupungin piti olla koko Dubrovnikin reissun kohokohta, mutta toisin kävi – nautin huomattavasti enemmän Lapadin kaupunginosasta (jossa hotellimme sijaitsi) ja näistä muutaman kilometrin kävelymatkoista Lapadista vanhaan kaupunkiin.

I thought the visits to Dubrovnik old town would be the top of our trip but I really enjoyed more the Lapad area (where our hotel was located) and the nice walks from Lapad to old town.

Tämmöinen karvaturrikka pysäytti hetkeksi meidän matkanteon, sillä tyyppi hortoili pitkin kapeaa autotietä ja meinasi koko ajan jäädä kumirenkaiden alle. Heiluin ensin paniikissa tiellä kuin liikennepoliisi ja köytin Lisin lopulta kiinni laiturin köyteen. Kaulapannan sydämestä löytyi puhelinnumero ja noin puolen tunnin odottelun jälkeen vanhaa rouvaa tuli hakemaan helpottunut omistaja.

This sweet dog stopped our trip to old town for a moment because she was wandering around the narrow road and almost got hit by a car. Luckily we found a phone number from the collar and after half an hour waiting Lisi was picked by her relieved owner.

Heti vanhan kaupungin porteilla huomasi saapuneensa kunnon turistirysäytykseen. Odotin jotakin hieman autenttisempaa, mutta vastassa olikin bussilasteittain turisteja, teatraalisen keskiaikaisiin univormuihin puetut väsähtäneet portinvartijat ja porttien sisäpuolella joka ainoa kolo täynnä tuontikrääsää myyviä putiikkeja ja lukuisten ravintoloiden free wifi -kylttejä – papukaijavalokuvausta ja aivan törkeän kalliita hintoja unohtamatta. Todellinen rahat pois uunoilta -meininki.

I thought old town would have been a bit more authentic than it was: tourists busses, theatrical guards dressed in medieval uniforms and every little corner filled with boutiques selling imported souvenirs and numerous restaurants with free Wi-Fi signs – not to forget the parrot photography and terribly high prices. 

Sydämentykytyksiä aiheuttavat merimaisemat ja valokuvausspotit löytyvät aivan vanhan kaupungin edustalta, samoin kuin aikaisemmassa postauksessa näkynyt rakkauslukkoaita.

The most beautiful sea views can be found just outside the old town, as well as the love lock fence you can see in my earlier Dubrovnik post

Ruokakokemukset Kroatiassa olivat melko keskinkertaisia omalla parvekkeella nautittuja tapaksia, hotellin aamupalaa ja tätä sushiravintolaa lukuunottamatta. Mikäli tykkäät sushista ja matkaat Dubrovnikkiin, pidä erityshuoli siitä, että teet Oyster & Sushi Bar Botaan pöytävarauksen hyvissä ajoin. Aivan järjetön makuelämys! Tänne oli päästävä lähtöpäivänä vielä uudemman kerran lounaalle.

Food experiences in Croatia were pretty average with the exception of hotel’s breakfast, tapas meals in our balcony and this sushi restaurant. If you like sushi and go to Dubrovnik, book a table to Oyster & Sushi Bar Bota. It was an amazing taste experience! 

Vanhan kaupungin tunnelma oli parhaimmillaan ilta-aikaan, jolloin koko alue oli valaistu todella kauniisti.

The old town atmosphere was at its best in the evening.

Kurkista muut Dubrovnik-postaukset:
See other Dubrovnik posts:

THE MOST BEAUTIFUL SEA I’VE EVER SEEN
MY FAVORITE 10 THINGS IN DUBROVNIK

13 kommenttia

  • Tiedätkö me nähtiin tuo sama koira juoksentelemassa liikenteen seassa sataman läheisyydessä. Ei tosin otettu sitä kiinni, sillä ei tullut meidän lähelle, mutta sydän tykyttäen katselin sen menoa… Btw, Ihania kuvia! 🙂 Me käytiin vanhassa kaupungissa aamulla ja lähdettiin puolen päivän aikaan, eikä silloin ollut paljoa muita turisteja. Puolen päivän aikaan sinne alkoi tulla niitä bussilasteittain ja me päätimme jatkaa matkaa 🙂

  • Niiiiin kauniit kuvat taas!

    Samaa mieltä Vanhasta kaupungista. Kovat hinnat ruuissa ja kaikki pelkkää krääsää. Kaupoissa en käynyt siellä lainkaan. Illalla nautin valaistuksesta ja livemusiikista viinilasin äärellä.

  • Oiii, näistä postauksista pääsi niin fiiliksiin, että matkakuume nousi uhkaavasti. Onneksi Lisi pääsi turvallisesti kotiin <3 Ihanasti tehty. Muuten, miten ihmeessä sä olet tuon tukkasi laittanut? Näyttää niin nätiltä. Voisit vaikka tehdä tutoriaalin for dummies? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *