WINTER TABLE SETTING – TALVEN TUNNELMAA RUOKAPÖYDÄSSÄ

”On hanget korkeat nietokset…” Näin harhaanjohtavan viirin ripustin ikkunaamme viime viikonloppuna. Ei nimittäin ihan vielä voida täällä etelässä puhua nietoksista, vaikka ensilumi taivaalta jo pyryttikin pihamaan valkoiseksi. Kyseinen vanerikapistus löytyi Taikin joulumyyjäisistä ja passasi pituudeltaan kuin nakutettu ruokapöydän yläuolella olevaan ikkunaan.

Näistä purkeista kerkesin kertoilemaan jo edellisessä postauksessa. Ruokapöytään tuli kaunis tunnelma muutaman käytetyn hillo- ja kastikepurnukan avulla. Totesin, ettie kirkas lasi vaadi välttämättä erillisiä koristuksia, vaan toimii kauniisti sellaisenaan pienen tuikkukynttilän kera.

Ikkunassa oli alunperin vain vaneriviiri, joka sai hyvin pian seurakseen viimejouluisen Marimekon lahjapaperista askarrellun nauhan. Lopulta hurahdin viiripäissäni liimailemaan lisää paperia ja sekoitin joukkoon muutaman joulupallon näiden ihastuttavien Petra Bindelin valokuvien inspiroimana.

Ensilumen mukanaan tuoma talvinen luonnonvalo oli kaunis niin kauan kuin sitä lystiä kesti. On hieman vähissä nämä valon pilkahduset näin sydäntalvella. Tunnelma vaihtui ihan hetkessä kynttilänhämyiseksi.

I made a winter table setting inspired by these lovely pictures of Petra Pindel.

53 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *