Hätä keinot keksii, niin myös tällä kerralla. Kotoa ei löytynyt minkäänlaista järkevää suojaa muovisen ruukkurumiluksen peitoksi, joten biojätebussi sai luvan hoitaa asian. Lisäsin muutaman lahjapaperista leikellyn kolmion ja nahkanarun hämäämään pussukan todellista käyttötarkoitusta.

Tämä pikkutyyppi tulee hoitamaan kuusen virkaa meillä tänä jouluna. Viherkasvien odotettu elinikä minun hoiteissani ei ole kovin pitkä, joten toivottavasti kuusi selviää aattoon saakka vehreänä. Jos tätä lukee joku vihreäpeukaloinen asiasta tietävä, otan miellälläni hoito-ohjeita vastaan!

//

I didn’t have any nice pots for my new tiny Christmas tree so used a biowaste bag as a substitute. I added a few gift paper triangles and a leather string pouch to confuse the true purpose of the bag use. I’m not that good with plants so I hope this little tree stays alive until Christamas Eve. 

16 kommenttia

 • Se on kaunis! Itse olen kunnostautunut noiden paperisten biopussien lahjapussikäytössä. Aiemmin Pirkka-pusseissa ei ollut painatuksia ja siksi ne olivat loistavia lahjakäyttöön, mutta olenpa käyttänyt niitä painettujakin versioita, paremman puutteessa. Löysyitkö itse sellaisia pusseja, joissa ei ole painatusta?

  Muuten, pahoin pelkään, että kuivatan/homehdutan oman minihavuni jo ennen joulua. Se kuivuu ihan hirveällä vauhdilla, enkä ole varma, saako sitä lotrata vedellä niin paljon, kuin teen. Kaupassa sen multa oli ihan läpimärkä, joten olettaisin sen tykkäävän runsaasta vedestä.

  • Kiitos! Ai hei sekinhän on ihan mahtava idea. 🙂 Ja kyllä, tämä on juurkin tuo Pirkka-pussi painatuksilla. Ne on kätevästi tuolla pussin toisella puolella. 🙂 Kerkesin lukea jo viherpeukalokommentin tuolta alempaa ja kannattanee siis lorautella vettä pieniä määriä ja usein. Tai näin ainakin aion kokeilla.

 • Onpas hyvä idea! Totahan voisi hyödyntää laajemminkin ei niin nättien ruukkujen peitossa. Meen heti tutkimaan kauppojen pussivalikoimia sillä silmällä 🙂

 • Harva kasvi haluaa olla läpimärässä mullassa, kaupassa ne voi olla juuri kasteltu ja siksi märkiä.

  Veden tarve riippuu lämpötilasta eli lämpimässä tarvitsee enemmän. Aivan patterin vieressä ei ole paras paikka. Luulisi, että kastelu kerran tai pari viikossa riittää ja mullan pinta saisi välissä hieman kuivahtaa. Varsinkin muoviruukussa on liikakastelun vaara, kun se ei hengitä. Sumutuspullolla voi lisäksi sumuttaa oksia.

  Ja jos ei ole, niin sinne paperipussiin kannattaa ruukun alle laittaa aluslautanen (tai mikä vaan vedenpitävä kippo), varsinkin, jos se on jollain puupinnalla, ettei tule pysyvää kosteusjälkeä 🙂

 • Nätti minikuusi! Tavallaan mä haluaisin ison joulukuusen, mutta täytyy sanoa, että oli siinä vähän hommaa viime vuonna kun se vaan varisteli lattialle, kun vähänkin hipaisi. 🙂 Ehkä minikuusi ois kuitenkin parempi vaihtoehto ja noihan on tosi söpöjä!

 • Mun pikkukuusellani on samanlainen tyyli, mutta pussin sijasta ruskeaa käärepaperia ja sidonta narulla. Käärepaperi tuli jostain kaupasta, jossa sitä oli pehmikkeenä särkyvän tavaran ympärillä – näitä tulee säästeltyä ja myös välillä hyödynnettyäkin 🙂 Itse pidän peukut pystyssä, että kuuseni kestäisi jouluun, joten hoitovinkit jätän välistä. -Johkis-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *