Tervetuloa lyhyelle virtuaalimatkalle mitä ihanimpiin joulumyyjäisiin! Kaikki kierroksella nähtävät käsityöaarteet ovat Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opikelijoiden aikaansaannosta. Yritän toimia esimerkillisenä oppaana ja tuoda tekijöiden nimet oikeassa kohti esiin – korjatkaa heti, jos olen sotkeutunut muistiinpanoissani.

Ensimmäisessä kuvassa Ines Wartiaisen & Fanni Suvilan herkät Let’s have a ball -joulupallot, alla kuvataiteilija ja taidekasvattaja Tuovi Eskolan upeita printtejä.

Taskunpohjalta löytyneessä käsinkirjoitetussa käyntikortissa lukee Unisieppari by Fanny Haga. Ai että, miten hienoja nämä ovat!

Taidokkaasti maalatut kynttiläkupit ovat Laura Pehkosen käsialaa. Näihin on vaadittu melkoista pitkäjänteisyyttä.

Ja tämä! Nyt harmittaa, etten kotiuttanut! Niin hento ja hieno Sara Kokon marmoridroppi. Saralla oli itsellään tämmöinen kaulassa ja oli kyllä sievä kuin mikä.

Tässä pöydässä meni hetko ennen kuin sain ostokseni sinetöityä. Kahdeksan vanerista valmistettua riipusta lähti koristamaan meidän kodin joulua. Seuraavassa kuvassa kasvot kauniiden puutuotteiden takaa: Anni Pitkäjärvi. Ja jos mietit, mitä nuo ksylofonikapuloita muistuttavat tikut ovat, vastaus on puukukkia. Miten muikeita! Olisin nuokin halunnut, mutta onneksi pystyin edes joten kuten hillitsemään ostovimmaani.Kooma ry eli kuvataiteenopettajaksi opiskelevien monimielinen ainejärjestö oli tuonyt myyjäisiin lämpöisesti koristeltuja joulujuomia.

Ja tässä ehkä palasaippuaa kauneimmillaan. Hienosti käärittyä ja käsintehtyä, saippuatehtailijoina Yasmine Pekonen ja Elisa Ikonen.

Saija Halon sopivasti epäsymmetrinen vaasi ihastutti kovasti. Eikä reaktiota heikentänyt rouheilla tiilillä somistettu esillepano.

Näihin sorruin myös, tuohon matalimpaan betoniseen kynttilänjalkaan. Ai kauhia, kuin kauniita! Tämän pöydän herkuista vastaavat Kamomilla Sarajärvi, Hanna Särökaari ja Liinu Kivioja.

Ja vielä viimeisimpänä nämä kalenterit. <3 Tarjolla oli useita ihania, joista päällimäisenä jäi mieleeni kummittelemaan yläpuolella näkyvä Calendar 14, joka on syntynyt 11 eri suunnittelijan printeistä. Kotiin lähti lopulta Sonja Sarsan kuusikulmaisia sisältävä, hieman herkempi versio ensi vuodesta.

Näiden myyjäisten Facebook-eventti löytyy tästä. Tapahtuma järjestetään mediakeskus Lumeen galleriassa, johon on käynti suoraan TaiKin pääovista. Eli Helsingin Arabiassa ollaan ja on myyjäiset ovat käynnissä vielä tänään ja huomenna kello kymmenestä kuuteen. Kiitos vielä loppuun Peetalle menovinkistä, kyllä kannatti visiteerata!

Ja! Vielä semmoista, että maanantaina täällä käynnistyy pitkästä aikaa arvonta ja voi veljet, kun on tärkeä viesti sekä himokas palkinto jaettavana. Tästä lisää ylihuomenna!

//

I visited in a very inspiring Christmas market in Helsinki where you could find unique design products, art and handicrafts made by the students of the School of Arts, Design and Architecture. The sale is held this weekend at Lume Gallery at Arabia campus. You can find the Facebook event here.

34 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *