Runoiksi minä elämän pukisin, sinun ja minun. Minä kutoisin seittejä ihmisten välille, joita pitkin toistensa luokse kulkisivat. – Katja – Tässä ja Nyt

Voi miten mahtavia vastauksia sain sunnuntaiseen kysymykseeni. Niin kovin erilaisia unelmia ja ajatuksia – poliisista delfiinikouluttajan kautta virustutkijaan – ja kaikki kommentit jotenkin niin… elämänmyönteisiä. Tuli hyvä fiilis siitä, miten moni sanoi reilusti olevansa tyytyväinen nykyiseen tilanteeseensa kaikesta unelmoinnista huolimatta. Se jos joku on taitolaji, tervehenkinen pilvilinnojen rakentelu.

Mä olisin kuvittaja kuten nytkin. Usein mietin kuten etuoikeutettu olen kun saan oikeasti olla unelma-ammatissani. – Uutistoimisto Anselmi

Mä olisin lentoemäntä, ehdottomasti. Raskas, epäsäännöllinen työ, tiedän, mutta rakastan lentokenttien tunnelmaa ja lentokoneita. Poikkeais kyllä radikaalisti nykyisestä ammatistani, jossa yritän saada murkkuikäiset innostumaan koululiikunnasta… Tosin rakastan opettajan ammattiani ihan hirveesti. – Aami

Ja koska elämässä kaikki vaikuttaa kaikkeen (onneksi sitä ei tule aina niiiiiin kauheasti ajatelleeksi), niin monet unelmat elävät mukana vuosia, ja sitten, ehkä eräänä päivänä… – Anne Koti Kolmelle

Vaaleanpunaisia haaveita,
arjen keskellä piirrän.
Joskus ne todeksi muuttuvat,
lentoon lähtevät
– tai vain väreiksi paperille jäävät.

Arki todellinen
tuon kaiken takana elää
– niin se on,
nyt ja aina.

Katjan runo Tässä ja Nyt -blogista

//

I just came to say how lovely answers I got to my last post with a question of dream professions. So very different dreams and ideas – from police man to dolphin trainer and virus researcher – and all of the comments were in some way so… positive. It was also nice to hear how many said they are well satisfied with the current situation, in spite of all dreaming.

8 kommenttia

    • Kiitos Saija. <3 Oli niin kivoja vastauksia! Mulla on pitkä haavelista, josta lyötyy arkkitehtia, kampaajaa, valokuvaajaa, graafista suunnittelijaa, muusikkoa, kerhontätiä ja löytöeläinten pelastajaa jnejne. 😀

  • IHania postauksia, kuten aina! 🙂 Aina tulee hyvälle mielelle, sun kuviin on aina ihana palata fiilistelemään arjen kauneutta. 🙂 Mistä tämän postauksen kuvat ovat?

    t. Katju

    • Voi kiitos! <3 Niin ihana kuulla. Nämä ovat viime kesän lomareissulta, ensimmäinen kuva PUB-tavaratalosta Tukholmasta, toinen Hay Housesta Kööpenhaminasta ja viimeinen Afro Artista Tukholmasta.

  • Mielenkiintoista luettavaa oli, jännä miten se oma työ saattaa toisinaan erota paljonkin siitä toiveammatista. Itse pähkäilen lähinnä että minkälaiseen tekstiilialan työhön palaan äitiysvapaan jälkeen, omalla unelma-alallani olen kuitenkin jo. 🙂 Ja itsekin kysyisin, että mistä on kuvan tyynyt peräisin, aivan ihania 🙂

    • Niimpä. Ja oli todella mielenkiintoista. Tuli osoitettua täällä blogissakin se, että sai tietää ihmisistä jotakin enemmän, ihan lyhyellä vastauksella. Tyynyt ovat Afro Artista Tukholmasta. Oli ihania, mutta en mitenkään jaksanut lähteä raijaamaan Suomeen. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *