Tätä hetkeä olen odottanut! Viime syksynä varastoon pakattu ruukkurykelmä on taas ihmisten ilmoilla ja illalla tarkenee (ja näkee) kökkiä pihamaalla. Kädet ovat rakkuloilla, mutta ei haittaa. Enkä voi vastustaa rosoisia ruukkuja! Olen hamstrannut niitä syksyn alennusmyynneistä ja kirppareilta, sillä tykkään siitä, että pihalle tulee vähän semmoinen huvikumpumainen fiilis.

Lähdin innoissani, ensimmäistä kertaa, lapioimaan multaa viime kesänä pihalle hankitusta kompostorista. Öh. En tiedä mitä ajattelin – että viime talven kananmunankuorista ja kalannahkoista olisi syntynyt kuohkeaa kesäkukkamultaa? No ei ollut ja lapiointikokemus oli kaikkea muuta kuin innostava. Toukkalaiset ja öttimöttiäiset olivat täydessä työntouhussa ja homma muistutti kaikilta osin *askahuussin tyhjennystä. Nuukahtunut runkoruusu otti tavaran silti innostuneena vastaan ja virkosi vuorokaudessa täyteen iskuun. Mahtavaa ravinteikasta biomönjää.

Tähän mennessä tapahtunutta:

– Nurmikon haravointi, lannoitus ja kalkitus
– Kukka- ja yrttipenkkien raivaus kuivuneista härmistä
– Kesäkukkien istutus
– Yrttien ja muiden syötävien istutus
– Ruukkujen mullitus
– Mitäs muuta pitäisi muistaa?
– Joko ootte kastellut nurmikkoa/istutuksia?

Saan luultavasti puhelun kotoa tämän postauksen jälkeen (tullut tavaksi näiden piha-aiheiden kohdalla). Raportoin tänne, jos viherpeukaloäitillä tulee jotakin muuta olennaista mieleen. 🙂

Luvattu muuten +20 asteen ilmoja loppuviikolle! Mahtava uutinen istutusten kannalta.

//

This is the moment I’ve been waiting for! It is warm and bright enough to spend the evenings in the backyard. Finally I could take my pot collection out from the storage and start planting summer flowers. I can’t resist the rough flowerpots!

What I’ve done so far:

– Lawn raking, fertilizing and liming
– Flower and herb bed clearance from dried plants
– Summer flower planting
– Herb planting
– Flowerpot filling with soil
– What else should I keep in mind?
– Are you already watering the lawn/plants?

The weather guy told that it will be + 20 celsius this week! It is a great news for plants!

23 kommenttia

  • Ooo, kiitos! <3 🙂 Koitan imeä niitä taitoja kotoa ja välittää parhaani mukaan tänne! Toivottavasti on apuja muille samassa tilanteessa oleville (tuo tähän mennessä tehdyt on samalla itsellenkin muistilistaa seuraavaan kevääseen).

 • Ootpa ollu reipas! Mä en oo tehny vielä yhtään mitään! Katellu vaan kauhuissani Ennin kaivamia kuoppia ja niitähän riittää! Ehkä huomenna tartun haravan varteen.
  Puss!

  /Titta

  • Haha, joo on meilläki nurmessa Tassumiehen ”merkkaamia” plänttejä, joista on ruoho palanu kokonaan. Pitää ottaa vaan vähän rennompi asenne niidenki kanssa, vähän samallain kuin ruukkujenkin suhteen. Haravointi kävi kyllä tehokkaasta jumpasta! Pusss!

 • Ihana postaus! Sopii hyvin kun mullakin on tämä puutarhakausi meneillään 😉 Hehe. Ihania ruukkuja!<3 Täytys lähteä kirppareille metsästämään matskua ja ruukkuja 😉

 • Oi vitsit mitä ruukkuja, tuollaiset rosoiset ja kuluneet saviruukut on mun mielestäkin ihan parhaita. Täytyykin kaivaa pikkuhiljaa jo omatkin ruukut esiin…

 • Ihanaa että on joku muukin jonka komposti tuottaa *askanhajuista tavaraa :). Minä sain vinkin sekoittaa joukkoon lisää kuiviketta. Haju on ollut säiden lämmettyä niin kauhea etten ole vielä edes avannut poistoluukkua :). Pitää tyhjentää se kompostori yöllä pimeässä naapurisovun tähden.

 • Vau, oispa mullakin aikaa ja/tai voimia olla noin aktiivinen puutarhuri! Ruukut on kovin saman näköisiä kuin meidän pihallakin, mulla vaan vois vielä muutama enempi olla 🙂

 • Apua, kuinka ihana blogi! Löysin tämän vasta ja liityn heti lukijaksi, kunhan pääsen oikealle koneelle ja tililleni kirjautumaan, nyt olen siis kännykällä.

  Sellaisen toivomuksen esittäisin, että alunperin löysin blogisi noiden blogivinkkien perusteella, olen omaa blogiani vasta perustamassa. Toivonnassa olisi siis, että tekisit enemmänkin noita blogivinkkejä. Vinkit, joita olen muilta löytänyt eivät oikein sovellu simple-malliin ja se on harmillista. Jos joskus niitä innostut vielä tekemään niin olisi hauskaa saada tälläisiä vinkkejä kuten…
  – Blogin postauksen otsikon ja päivämäärän välin pienentäminen
  – Sivujen keskittäminen (eli sinun home, about nhwy, contact jne jotka ovat siis tuossa bannerin alapuolella)

  Mutta, en voi muuta kuin toistaa että blogisi on aivan upeus! 🙂

 • There are already a lot of applications that are out in the market that contain
  viruses, which can give out simple to serious threats to the users.
  These data plans will enable seamless voice and video calls with high resolution,
  excellent sound clarity and no lag on hand-held gadgets. Moreover, it has
  been observed that Apple’s i – Phone apps access personal data without asking user’s permission the way it should be.

  my weblog; galaxy s4

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *