Kaapelitehtaalla Helsingin Ruoholahdessa messuillaan tänä viikonloppuna kierrätysteemalla. Jos istut siinä kahvimotti kädessä eikä tälle sunnuntaille ole vielä suunnitelmia, niin tässä oiva menovinkki! Oikea hyväntuulen ja yhdessätekemisen tapahtuma!

Sisäänpääsy on ilmainen ja tehtaalla voi mm. rassata vanhat polkupyörät kesäkuntoon, nikkaroida ja askarrella sekä shoppailla ekologisista ja kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja tuotteita. Myyjät ovat suurimmaksi osaksi kotimaisia pienyrittäjiä, jotka myyvät suloisia käsitöitään. Tehtaalle on pystytetty myös tuo-tai-vie-periaattella toimiva ilmaistori, josta löytyy melkoinen määrä kiertoon kannettuja vaatteita ja kirjoja.

Tällä osastolla oli karkkitarjoilu, joten ”pysähdyin tutkailemaan” kaiverruksia. No eii, tuotteet olivat oikeasti kivoja. Kakun tai caken tilalle olisi saanut myös omakeksimän kaiverruken. LAPIO olis ollut hyvä! 🙂 Tykästyin erityisesti alempana näkyvään soommoro-magneettiin. Hauska lahjaidea muuten, yritykseltä löytyy myös verkkokauppa.

Tätä käsintehtyä ihanuutta sovittelin päälleni. Kierrätys- ja ylijäämämateriaaleista valmistetut KIKS-tuotteet tehdään Oulussa – huomasin tämän seikan suunnittelijan kotoisasta aksentista ja varmistuin asiasta juuri heidän nettisivuillaan. Alla syyllinen tämmöisten kaunokaisten olemassaoloon: vaatesuunnittelija Katja Iljana.

Kiertin pestävissä luutuissa ja muissa keittiötekstiileissä oli hauskoja kuoseja. Kivoja tuommoset sipulin malliset patalaputkin! Näiden tuotteiden materiaaleina on käytetty mm. bambua, hamppua, luomupuuvillaa ja pellavaa.

Tapahtumassa oli esillä myös lasten tekemää arkkitehtitaidetta. Mihin tämä ihastuttava luova hulluus katoaa meistä iän myötä?

Tehdas on auki tänään kello 17 saakka, joten vielä ehdit! 🙂 Tarkempi ohjelma löytyy täältä.

//

There’s a nice recycling fair going on this weekend in Kaapelitehdas, Helsinki. Admission is free and you can ie. fix your old bicycles, participate to DIY workshops and shop ecological products made from recycled materials. Sellers are mainly domestic small entrepreneurs who sell their cute handicrafts. The fair is open until 5pm today. Check more details here.

23 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *