Purkitin sukulaisille joululahjaksi parit villasukat, joista koitin tehdä mahdollisimman paljon saajiensa näköiset. Bisnesmiehelle maskuliinista mustaharmaata ja kauniimmalle osapuolelle harmaata, ruskeaa ja roosaa, joita löytyy niin rouvan velour-asuista kuin kodin sisustuksestakin. Osui ja upposi ainakin reaktioista päätellen, jos eivät paljoa huijanneet.

Pääsin tosiaan jakamaan ensimmäiset joululahjani jo viime viikonlopun pikkujouluissa. Aatoksi eri puolille Suomea suuntaavia sukulaisia oli koolla kymmenen kappaletta ja lapsille ja lapsenmielisille oli varattu muutama paketti. 🙂 Puspus Sämpy, jos luet tätä. Päälinjauksena oli, etteivät aikuiset osta toisilleen lahjoja.

Olen yrittänyt tänä vuonna hillitä jouluostosten määrää tekemällä lahjoja itse. Rakastan antaa lahjoja (ostaa, tehdä, paketoida, jännittää reaktioita = kaikkia vaiheita), joten pakettien määrä tuntuu lähtevän aina käsistä. Saatan ostaa joululahjan jo elokuussa kaappiin odottamaan, mikäli joku aivan sen ja sen ihmisen näköinen juttu kävelee vastaan. En oikeastaan osaa ottaa lahjojen ostamisesta tai tekemisestä stressiä, mutta eihän tämmöisessä kaupallisessa hysteriassa mitään järkeä ole. Siksi pidän hyvänä asiana, että aikuisten kesken sovitaan pakettien suhteen jotkut passelit raamit. Yksi yllätys per nenä tai ei paketteja ollenkaan (ehkä vähän tylsä tämä jälkimmäinen).

Mitä politiikkaa teilläpäin harrastetaan lahjojen suhteen?

Ps. Kuvan villasukat on valmistettu aikaisemman postauksen ohjeen mukaan. :] Kommenttilaatikossa käydään parhaillaan mielenkiintoista ja tunteikastakin keskustelua tekemästäni tutoriaalista.

47 kommenttia

  • Ai unohdin kommentoida tuohon lahja-asiaan muuten 🙂 Meilläkin ton miekkosen suku yrittää ”hei aikuiset ei ostaisi lahjoja toisilleen jookos” -linjaa, ei mee läpi mulle! Lahjominen on parasta! Onneksi oma lapsuuden perheeni on täysin eri linjalla 😉 Omaksi häpeäkseni täytyy kuitenkin myöntää, että kaikesta muusta värkkäämisestä huolimatta en tee juuri lainkaan lahjoja itse. En tiiä miksi. En kuitenkaan ihan kauhean isolle joukolle anna lahjoja. Pitäisikin ryhdistäytyä tässä!

  • No joo siis onhan tämä ristiriitaista, kun syömisen lisäksi lahjojen antaminen kuuluu omallakin kohdalla joulun odotetuimpiin ohjelmanumeroihin. 🙂 Ja kaupasta taitaa täälläkin silti suurin osa paketeista löytyä. PItäis varmaan tammikuussa alottaa jo ensi joulun lahjakäsityöt, niin olisi kaikille jotakin näperrettyä. Nyt loppuu aika pahimmoilleen kesken.

 • Tässä postauksessa kaikki osui naulan kantaan eli aivan samat fiilikset tässä osoitteessa, olen kanssa aika friikki, mitä jouluun- ja joululahjoihin tulee. Haluaisin ostaa kaikille kaikkea tyyppisesti :DDD

  Nyt, kun vietämme ekaa kertaa joulua omassa kodissa ja kutusttu on omat vanhemmat ja miehen läheiset, niin on saanut aika lailla perspektiiviä näihin jouluvalmisteluihin (niitähän siis riittää ((ja kaikki maksaa)) enemmän kuin laki sallii)ja samalla on ollut pakko vähän hillitä lahjojen hankintalistaa suppeammaksi aiemmasta :/

  No ehkä ihan hyvä oppia pikku hiljaa näin 30+ tähänkin…eikä siinä mitään jouluvalmistelut on aivan ihania ja nautin/rakastan tehdä/kokeilla kaikkea uutta ja kehitellä myös jotain uusiakin ”perinteitä”…ja kaikkihan pitää tietenkin olla täydellistä, kuinkas muuten :DDD

  Aivan ihana idea tuo lasipurkkivillasukkalahja-pitää laittaa korvan taa… muunlaisia lasipurnukka lahoja olen paljon nähtnytkin ja itse kokeillutkin, mutta ne ovat liittyneet joku leivonnaisiin tai kauneudenhoitoon eli kiitti vinkistä, muutamat hankituista lahjoista odottaa kuitenkin vielä paketointia.

  Mukavaa joulun alus aikaa!

  • Jes, kohtalotovereita! Totta, tuo on tuommoinen uusi aikuinen näkökulma asiaan. :] Samoja ajatuksia on vaihdettu täälläkin osoitteessa. Ei semmoisia ole aikaisemmin osannut ottaa huomioon, kun on aika lailla vain pölähtänyt valmiiseen kattaukseen.

   Ihanaa ja tunnelmallista joulun odotusta myös sinne. Paketointi on ihanaa! 🙂

 • Vitsit sä oot näppärä nainen. Noi lahjat näyttää niin ihanilta.:) Paketin ulkomuoto todella on puolilahjaa. Itse vähensin stressiä ja pyysin monet ostamistani lahjoista valmiiksi paketoituna. Yleensä kyllä paketoin kaikki lahjat itse, mutta tänä vuonna omaksi työksi jää vain muutaman paketin kääreet. Ajattelin hyödyntää niissä remontista ylijääneitä tapetteja.

  • Hei tuo on hyvä! Mullakin pyörii kotona muutamia tapetinjämiä samaan tarkoitukseen. Ainoa, mikä tökkii, on tapetin paksuus. Teippi ei meinaa ottaa kiinni ja saa olla näppäränä sormista, että kerkeää nyörittää paketin narulla kiinni.

 • Kaikki lahjat joita annan on itse tekemiäni,useammastakin syystä,en pidä joulun kaupallistamisesta ja on ihana tehdä itse lahjoja…tunteella ja lämmöllä…Nuorimmaiselle sain tänään keppihepan valmiiksi ja voi miten tykkään siittä,saa nyt sitten nähdä leikkiikö sillä tyttö vai äiti 😀 Blogiin laitan kuvia joulun jälkeen kun nää meidän isommat lapset käy siellä urkkimassa…

  • Oi oot reipas! Ens vuonna aloitan joululahjojen valmistuksen aikaisemmin, niin kerkeän useammalle tehdä. Keppiheppa on niin huippu lahja!! Kuka muksu semmosesta ei tykkäisi, do not worry! :F

 • Onpas söpö lahja- ja paketointi-idea! Itsekin rakastan lahjojen antamista ja noita kaikkia listaamiasi siihen kuuluvia vaiheita! 🙂

  Vitsit, pitäisi kyllä alkaa opettelemaan sukkien neulomista noiden mainioiden ohjeidesi avulla – sukkien (ja lapasten) neulomista jostain syystä kammoksun edelleen, vaikka reilun vuoden kestäneen ”neulomisurani” aikana puikoistani onkin valmistunut jo ties mitä pipoista villapaitoihin..!

  • Lahjojen antaminen on hullun paljon siistimää kuin saaminen! Ihan aidosti. 🙂 Nyt kokeilemaan vaan! Kerran kun logiikan löytää, niin homma menee suit sait vaan eteenpäin.

 • Superkauniita paketteja! Hei mistä sen sellaisen naksuttavan laitteen saa, jolla teit nuo tekstit pakettikortteihin? Joskus lapsena muistan sellaisella kirjoitelleeni…

 • Hauska idea tuo purkitus! Aiempina vuosina lahjonta on lähtenyt aina lapasesta, tänä vuonna on pyhästi lupailtu pysytellä vain yhdessä paketissa per nenä. Mutta koska suuntaamme jouluksi miehekkeen suvun luo, voi olla että sitä ikävissään haluaa hankkia omille perheenjäsenille vielä sen toisen tai kolmannenkin paketin… Pikkusiskolle ainakin ostin jo kaks, mut eihän sitä tällaiset säännöstelyt koske ;).

 • meillä tehtiin nyt tänän vuonna ekaa kertaa niin, että aikuisten kesken arvottiin et kuka ostaa kenelle. siis yks ostaa vaan yhdelle, tietysti sit nyt voi panostaa vähän enemmän ku on määrällisesti vähemmän ostettavaa.
  lahjan antaja pitäisi säilyä salaisuutena aattoon asti, eli korttiin sit kirjoitetaan keneltä paketti on.
  katsotaan toimiiko ja miten hyvin, sen perusteella sit varmaan päätetään jatketaanko ens vuonna samaa vai muokataanko 🙂

  • Hei tuohan on aivan mahti-idea!! :)) Paitsi että miten sitä malttaa olla ostamatta/tekemättä sitte mitään muuta kellekään? Olisin niin sopimuksenrikkoja…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *