Tein tänä vuonna joulukortit ja piparit ennen kuin istutin tulppaanin sipulit maahan (kesti eilen illalla minuutin, kannatti venyttää pari kuukautta). Olen hirveän aikaansaava, mutta vain ja ainoastaan niillä osa-alueilla, joihin inspiraatio kulloinkin iskee. Hortonomit, onko enää mahdollisuuksia ensi kesän kukkaloistoon?

En ihan hirveästi lämpene perinteiseen joulunpunaiseen – ainakaan missään joulusisustusmuodossa – joten tämmöinen murrettu, pehmeämpi tunnelma taitaa olla meidän kodin juttu tänä jouluna. Laitatteko te joulua sisustukseen? Mitä päävärejä ajattelitte?

24 kommenttia

 • Meillä on kulta tehostevärinä olkkarissa muutenkin, joten se tulee vähän lisääntymään jouluksi. Mutta pääosassa on mun eka, valkoinen joulukuusi johon tulee valkoisia ja hopeisia koristeita. Ihanaisista palleroistani just aamulla postasinkin, ovat niin ihania <3 Muhun iski tänä vuonna oikee christmast bug 🙂

  • Sama bugi on täälläkin. 😉 Yleensä en ole joulua hirveämmin laitellut, mutta nyt tekee mieli fiilistellä. Hopeisten ja kultaisten pallojen yhdistely kuulostaa hyvältä!

 • No meillä on muutenkin sisustuksen päävärit musta, valkoinen ja keltainen. Jouluna ajattelin repäistä ja lisätä soppaan turkoosia. Ainakin sen värisiä kuusenkoristeita on hankittu. Ehkä pari turkoosia kynttilää vielä hopeiden kavereiksi.

  • Tiesinkin nuo teidän päävärit. 😉 Turkoosilla ja hopealla saa vähän juhlahumua aikaan. 🙂 Semmonen syvän koboltinsininen on myös ihana.

 • Oih, ja minä luulin, että olen Suomen viimeinen sipulinlaittaja tänä vuonna, mutta se titteli taisikin tulla sulle! 😉 En osaa sanoa, että alkaako kukeksia keväällä kun on vähän epävarmalla pohjalla tuo omienkin sipulien laitto – saa nähdä nouseeko sieltä vain yksi hassu tulppaani tms. Kivoja murrettuja punaisen sävyjä! Meillä jouluna on varmaan hulluna vaan eri värejä – niin kuin aina – värien sekamelskaa 😉

  • Tittididiididiii! Vein voiton sun nenän edestä. 😉 Joskus sitä on vaan niin jumalattoman patalaiska tyyppi. Toinen on nuiden puun alkujen verkottaminen… Kohta on joku pupujussikka pistelly rungot parempiin suihin. Ja sitte harmittaa.

   Joo siis tee semmonen lapsuuden joulukuusi! Kaikkia vanhoja ihania palloja ja muita koristeita eri väreissä! Passais teille ku nenä päähän.

 • Mä vien ehdottomasti tuon viimeinen sipulinlaittaja, sillä ne on mulla vielä odottamassa kellarissa. Voihan nenä siis! Kiitos muistutuksesta! 🙂 Mahdanko kuitenkaan enää muostaa niitä, kun pääsisin istuttelemaan….? 😉

  Meillä mennään tänä vuonna valkoisella, mustalla ja jos vähän sitten sitä ihan peruspunaista ja havunvihreää. Tai katsotaan nyt, voi olla, että suunnitelma elää, niillä yleensä on tapana. ;D

  • Ahahaa, töttöröö sitten tänne! 😀 On vissiin leutoa talvea luvattu, eli ehkä ne kerkiää juurtua. Kuulostaa tyylikkäältä kombolta! Mustavalkoinen pohja tuo vähän modernia tatsia perinteisiin jouluväreihin.

 • Meidän joulunajan sisustaminen on melkeinpä siinä, että laitan olohuoneen ikkunaan kyntteliköt, keittiöön jouluisen pellavapöytäliinan ja joka huoneeseen kynttilöitä. Kuusi haetaan ja koristellaan yleensä aaton aattona.

  Mulla on jo muutaman vuoden ajan ollut kuuseen sellaiset kultaisensävyiset koristeet. Nyt tekis mieli jotain vaaleaa, mutta saas nähdä, että tuleeko mun lähdettyä kauppaan ostamaan uusia koristeita kun käytännössä ne vanhatkin koristeet ja kuusenvalot toimii moitteettomasti. 🙂

  Ja toissa päivänä asensin keittiön ikkunaan joulutähden, josta juuri kirjoittelinkin blogissa. 🙂

  • Pellava on niin kaunis joulumateriaali! Sitä voisin ottaa jossakin muodossa mukaan itsekin. Kultahan on nyt niin muodikasta, että hyvin menee vielä tämä joulu niillä. 😉

 • Täällä joulun väreinä ovat pääosin samat kuin viime vuonnakin. Hopeaa ja ripaus punaista. Ympäri vuoden käytettäviä sisustusvärejä kuten valkoista ja mustaa myös jouluisissa muodoissa, kuten tontuissa ja lisänä harmaata. Vihreää voi tulla kuvioihin huonekuusen, joulukasvien ja havujen muodossa. Aika simppelillä kokoonpanolla mennään täällä siis 🙂

  • Tonttuja onkin vilahtanut jo joissakin blogeissa. 🙂 Kuulostaa klassisen kauniilta jouluväritykseltä! Samoiten vihreä tulee meillä esiin varmaan melkein ainoastaan kasveissa.

 • Niin kauan kuin maa on sulaa, voi istuttaa mitä vaan; puita, sipuleita, kasveja, että peli ei ole menetetty ensi keväältä ensinkään. Nyt vaan alelaareista hamstraamaan kaikkea mahdollista. Ja meillä joulu mennään ekan kerran joka huoneessa eri maailmassa: olkkarissa valkoisen ja kullan liitossa, tyttären huoneessa puna-valkoisessa ja makuuhuoneessa hopean ja valkoisen linjoilla. Ihanaa joulun odotusta 🙂

  • Ensimmäinen horttonoomi avasi suunsa, kiitos tiedosta! Taru, Cinnabaria, kuulitteko? 🙂 Hyviä uutisia.

   Ja hei hyvä idea tuokin! Voi rakentaa erilaisia joulufiiliksiä eri huoneisiin. Samoin sinne!

 • Punainen, vihreä ja hopea taitavat olla ne meidän jouluvärit kuitenkin, vaikka eivät juurikaan taida sopia erivärisiin seiniimme, tai muuhunkaan sisustukseen. Muttakunneonniinjouluisatväritjamätykkään. 🙂 sitä joulupallokranssia on pakko kokeilla, kiitos kovin ideasta!

  • Noneonjustsemmosia! :S Jouluna voi mun mielestä vähän rikkoa värioppia. 😉 Haaveilen muuunmuassa kuusesta, jossa olisi ihan sikin sokin koristeita, kuten lapsuudessa. Eikä pelkästään tyylikkäitä yksivärisiä palloja.

 • Hih, mä kans tänään istutin viimeiset sipulit maahan (n. 40 kpl), toivotaan että sieltä jotain nousis keväällä 🙂 Meiltä löytyy jouluna vähän punaista ja hopeaa näiden normivärien lisäksi 😉

  • Kappas, en näköjään ole tosiaan ollut ainoa Maija Myöhäinen…:D Vois käydä vielä alelaareja penkomassa ja lisätä muutaman sipulin toivekkaana penkkeihin. Hopea on kyllä melkoinen klassikko, löytyy varmaan melkein jokaisesta joulukodista. 🙂

 • Ajattelin ensimmäistä kertaa vähän harkita enemmän joulukoristelua uuden kodin kunniaksi ja tehdä muutakin, kuin vain roiskia yli 20 vuotta vanhoja joulukoristeita ympäriinsä. Väreiksi ajattelin punaista, valkoista ja turkoosia, joista jälkimmäistä meillä näkyy aika paljon jo muutenkin.

  • No mulla ihan identtiset aatokset! Harmittaa jo nyt etukäteen, että nämä tuikkuvalot täytyy poistaa kesän tullen. :] Tuo niin mahtavan tunnelman. Palluroiden ja muiden suhteen ajattelin pitäytyä melko hillityllä linjalla (paitsi ei se aikaisemmassa postauksessa ollut kranssi kyllä nyt ihan tähän periaatteeseen istu). 😀

  • Valkoinen ja ruskean ja pellavan sävyt. <3 Tämän voisin helposti ostaa meillekin. Oikeastaan näillä linjoilla tuossa ylimmässä kuvassa jo ollaankin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *