Aah, ihana kiireetön sunnuntaiaamu. Ihan mahtava fiilis vaan istua tässä, näpyttää tätä juttua ja siemailla kaffetta. Kokki käryyttää selän takana pekonia ja nuita kuvan kananmunia.

Seuraavaksi ajattelin tehdä itselleni villasukat. Ostin viime viikolla viisi puikkoa ja kaksi lankakerää. Katsotaan, minkälaisia ihmetekoja niillä saa aikaan. En nimittäin ole eläissäni kutonut mitään (tai no ehkä mahdollisesti kolmannella jonkun harjoitustyön, en muista, olin puutöissä 3-9-luokat), joten lähden ihan JFGI-periaatteella liikenteeseen. Nyt saa vanha koira luvan oppia uusia temppuja.

10 kommenttia

 • Olis munkin pitänyt mennä puutöihin. Ala-asteen kässäope vihasi mua, kun olin sellanen haihattelija ja unelmoija. Kässä ei vaan ollut mua varten silloin. Mieluummin maalasin taivasta ja maata päässäni kuin kuuntelin sen löpinöitä.

  • Voi ei. :/ Mussa ja mun kaverissa oli samoja piirteitä. Kikateltiin puutyöluokan välinehuoneessa ja vaihdeltiin hullun pitkiä kirjeitä. Muistan elävästi, kun saatiin kerran tehdä vapaavalintainen työ – ”nikkaroin” leikkuulaudan. 8|

 • Hyvin se siitä lähtee liikkeelle – itse olin ihan avuton tekstiilitöissä ja nuo sukkaprojektit ovat olleet ihan fiaskoja. Muutama vuosi sitten neulomissormia alkoi syyhyttämään ja sitten vain päätin opetella neulomaan netin avustuksella – sen jälkeen on syntynyt ennemmän tai vähemmän onnistuneita pipoja, huivia, töppösiä ja torkkupeittoja. Ne sukat puuttuvat edelleenkin listalta 😉

  • Kiitos tsempistä! :)) Oho, sinähän olet innostunut. Sain jo yhden harkkasukan valmiiksi, nyt pitäisi tsempata ne varsinaiset. Melkein tekis kyllä mieli kutoa jotakin muuta kuin sukkaa…

 • Siitä se lähtee, kantapää on aina kenkuin, mutta oikeesti sekin on helppo kun vaan lukee ohjeet. Novitan 7 veljeksen vyötteessä (siis se paperi, joka ympyröi kerää) on tosi hyvä perussukan ohje! Ja löytynee novitan sivuiltakin… Itse viime vuonna tähän aikaan olin kutonut jo monet sukat pukinkonttiin, nyt ei sukkien teko nappaa sitten ollenkaan! Kutimilla pikkusen isompi projekti, jonka valmistumisvuodesta ei ole takuita 🙂 Ei vais, jouluksi lupasin itselleni! Kudinintoa, toivottavasti jäät koukkuun, koska käden jäljet todella näkee!

  • Kantapää oli kyllä ihan ankea. Meinasi tappaa inspiraation, mutta onnistumisen jälkeen tulee suorastaan euforinen olo. 😀 Kiitti Novita-vinkistä ja kutomakärpäsen puremia sinne!

 • Ihanan pirteät kuvat. 🙂

  Täälläkin on heiluteltu puikkoja ja opeteltu kantapään tekoa – menestyksekkäästi, jes! Blogissa on vähän juttua.

  • Kiitti Embbu. 🙂 Heii, kävin pikaisesti kattomassa jo, pitää tulla ajan kanssa uudestaan pyörimään ohjeiden pariin! Hyvältä näytti!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *