Sekoitin olohuoneemme harmonisen värimaailman näillä ajan rupsauttamilla pinnatuoleilla. Vielä hetki sitten melkein oksensin nähdessäni kellertäväksi lakattuja huonekaluja, mutta kappas, niin se mieli muuttuu. Ei sinänsä yllätä yhtään – on ennemmin sääntö kuin poikkeus, että alan kuin salamaniskusta himoita jotakin, mitä olen aikaisemmin äänekkäästi arvostellut.

Ruokapöytämme tuolipolitiikka on vielä täysin avoinna. Nyt pöydän ympärillä pyörii hyvin sekalainen joukko vanhoja puutuoleja. Kaikki aivan erityylisiä ja -värisiä. Toisaalta ne näyttävät melko sööteiltä yhdessä. Valkoinen primadonna on lahja anopilta, mustat taittotuolit löytyivät kirppikseltä ja nämä kellertävät kaunokaiset Porvoon Uusiokeskuksesta hintaan viisi euroa tsipale.

Myös tv-tason kohtalo on ratkeamatta. Nyt television alle on hätäpäissään työnnetty vanha patinoitunut matkalakku ja kotiteatteri lepää milloin missäkin. Tänä aamuna jalustan virkaa toimitti kuvassa näkyvä monitoimituoli.

29 kommenttia

  • Oma silmä on jo alkanut tottua tähän sillisalaattiin, joten hyvä, jos näyttää kivalta sinnekin puolelle ruutua. 🙂

 • Ihania tuolia, just kirjoittelin ja kuvasin ihania pastellinsävyisiä pinnatuolia. Nyt, kun näen nuo puunväriset, tuntuu ne jotenkin freesille. Puunväri on tosi hyvä yhdistelmä mustan ja valkoisen kanssa.

  • Pastellinsävyiset pinnatuolit kuulostavat jokseenkin täydellisiltä. Kuolaan kellertävän puun lisäksi kaikkea pastellia (tosin myös kirkkaita värejä).

 • meillä kanssa nyt pöydän ympärillä pinnatuolit sulassa sovussa uudempien tovereittensa joukossa. Ja kyllä, kuluneet, kellertävät huonekalut on mullakin nostamassa kurssiaan. Silläpä ruuvasin kellertäväksi muuttuneen artekin hyllynkin olkkarin seinään miettimättä edes, että se on tummunut ja kellertävä 😀 se oli vaan niiiiin hieno sellaisenaan 🙂

  • Kurssit heittelee. 😀 Hyllyveto kuulostaa hyvältä. Tuo jotenkin aivan ihanaa kotoisuutta tämmöiset lapsuudesta tutut värimaailmat. Kiiltävän hopean ja mustan yhdistelmästä en ole vielä innostunut, joten luultavasti se on ottamassa nostetta alleen seuraavaksi. Nyt on rustiikkinen vaihe. :F

  • mietinkin koska on aika vetästä mökiltä käyttöön lasipöytä missä on musta lasipinta ja metalliset jalat :DDDD kohta on aika!

 • Uuh sanon minä. Tämähän on nyt uusinta hottia.. Itse toteutan sitä toistaiseksi vahamaalaamalla VIHDOIN pöytämme luonnonvakoisella, tuolit pysyvät tummina.. Yhdistävä tekijä näissä ovat tuolien istuinkankaat, joiden toivon olevan mätsäävät pöydän pintaan..

  • Kuuminta hottia! 🙂 Pöytien ja tuolien kontrasti tuo kivasti ryhtiä kokonaisuuteen. Tee testiveto johonkin mallipalaan ensin, niin saat varmistuksen värisävystä. Vaikka ei varmaan ole hassumman näköinen sekään, jos värisävyt hieman eroavat.

 • Juu, ehdottomasti positiivinen ”IIK”! 😉

  Samoin tuo tuolisekoitus ja pöytä on upea yhdistelmä! 🙂

  Meidän vanha, keltainen (eli vanhat koivuiset) Artekin ruokailuryhmä, jota olen kyllä aina rakastanut, tuntuu nyt tosi ajankohtaiselta ja näyttää hyvältä harmaata ruokailutilan seinää vasten.

  Siis tykkään!

  • Haha, joo ei semmonen pelonsekainen Hyi hele.. Iiik! Ois tuolla logiikalla vähän huonot nuo mun otsikon vaihtoehdot. 😉 No on ajankohtainen, muotipöytä! 🙂 Nousee varmasti kauniisti esiin kylmemmän sävymaailman keskellä.

 • Pinnatuolit on niin POP! 🙂 Meillä on toisessa kodissa valkoiset pinnatuolit ja ne on kyllä niin rakkaat 😀 Ihana vanha aika! 🙂

 • Hei, mulle on käymässä ihan samoin. Kaikki kellertävänrusehtavaan viittava ”ruma” onkin nyt ihan nättiä. Mustan ja valkoisen ympäröimänä näyttää kivalle. Eli mun mielestä noi oli löytö 🙂

 • Nyt vasta muistin tulla tänne kuikuilemaan, entistä blogiasi seurasinkin aktiivisesti, ja oi, täällä on niin herkkuja kuvia!! =) Mulla on käynyt sama sen olkkarin pöydän kanssa, itseasiassa pidin sitä välivaiheena kun en jaksanut hioa koko kaameeta lakkakerrosta pois, mutta päiväpäivältä se näyttää kellertävänä juuri passelilta meille, ja raikas valkoisen sohvan ja mustavalkoisten tyynyjen kaverina. Maalataan sitten kun kellertävä puu alkaa tympiin ja saan jostain (luultavasti) ihanasta blogista uuden inspiksen!

  • Haha, joo ostin nuokin sillä meiningillä, että tokkopa jäävät tuommoisiksi. Maalamista mietin, mutta ihastuinkin niiden tuomaan särmään. Joten antaa kaikkien kukkien rehottaa. 😛 Ja hei, kiva kun eksyit tänne.

 • Hei, lopultakin ehdin tänne hyvällä aikaa. Lastenjuhlat on vietetty ja postattu joten nyt voi keskittyä taas omaan kivaan 🙂 Liityinkin heti lukijaksi, todella kaunis blogi sulla!!

  Mä varmaan vasta lämmittelen näiden puunväristen kanssa. Tapani mukaan herään kai sitten kun ne alkaa olla jo liian nähty. Näyttää tosi hyvältä tuossa sun kuvissa, mutta vielä (korostan ”vielä”) en kotiuttaisi meille. Pinnatuoleja pinnatuoleina kuolaan kyllä ja niitä pitäis meillekin jostain löytää. Ehkä sitten kun ne lopulta löytyy niin ne ei vaihdakaan väriä kuten on suunniteltu… ;D

  • Voi että sytyn nuihin cakepopseihin! Herkullisia! Kiitos, ihana kuulla, että tykkäät. 🙂

   Odotan tässä jo sun postausta aiheesta. ;)) Kyllä se sieltä vielä tulee.

 • Tiedän niin tunteen: ”on ennemmin sääntö kuin poikkeus, että alan kuin salamaniskusta himoita jotakin, mitä olen aikaisemmin äänekkäästi arvostellut.” Se on hassua :D… Ennen inhosin oranssia, sinistä ja vihreää ja nyt kaiken täytyy olla jotain näistä :P. Eikä ole eka (eikä varmasti viimeinen!) jossa näin käy. Ja vielä: vanhat pinnatuolit on aina jees!

  • Kattelin läpi vanhoja postauksia ja huomasin, että on jäänyt tähän kokonaan vastaamatta! Parempi myöhään kuin ei milloinkaan! 😀 Sininen on ollut mulla kanssa pitkään boikottilistalla, mutta nyt löytyy sieltä sun täältä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *