Ohhoh, mitä on päässyt yrttipenkissä tapahtumaan. Kaikki rehottaa! Rucola-kyltti on hukkunut lehvien joukkoon ja pinaatit valtaavat penkerettä kilpaa salaatinlehtien kanssa. En ollenkaan osannut odottaa, että saan jo reilun kuukauden kasvattelun jälkeen lautaselle oman maan rehuja, varsinkaan tässä mittakaavassa. Täytynee kiittää niitä muutamia tuhansia sadevesikilolitroja, joita taivaalta on tasaisen tappavaa tahtia tänä kesänä ropissut.

Tämä näky olkoon vihoviimeinen töytäisy kohti terveellisempiä elämäntapoja. Meinannut jäädä kesälomapöhö päälle, mikä on heijastunut alati pullistuvana figuurina peiliin.

p.s. Kuvat on napattu äsken iPhonella. Yllättävän kivoja otoksia saa toisinaan silläkin vempaimella!

28 kommenttia

 • Kattelin sitä ekaa kuvaa ja ajattelin että sinne ”sohvalle” täytyy kertoo että se on ruccolaa, ei tomaatti. Mutta sitten huomasin sen pienen punaisen ”accentin” siellä virhreän pehkon keskellä 🙂
  Joo ja paljoa ei oo tarvinnu huolehtia kastelusta tänä kesänä 😉

  • Irrotin yhden oksan valtoimenaan notkuvista tomaattitynnyreistä ja siirsin yrttipenkkin jatkamaan punastumista. Ei ollut tompsku moksiskaan siirrosta! 🙂 Ja joo, ei tosiaan ole! Hyvin päässyt kaikki kasvit juurtumaan.

 • sulla kasvaa huomattavasti paremmin kuin mulla! Pussissa vielä..jotain …kolmatta vuotta..mutta jos ens keväänä ;))

 • Oi vitsi vieköön, miten hienosti oot saanu yritit ja muut hyötykasvustot versoamaan…mäkin yritin ja yritin…keväällä istuttelin siemenistä ensin sisätiloissa ja noh, vähän huonolla menestyksellä…jotain sentään sain uloskin asti, mutta ei ne kyllä noin komeasti viherrä :DD

  Psst…hyvä rucolapeston ohje kiinnostaisi täälläkin osoitteessa?

  • Nämä siemenet laitettiin suoraan penkkiin tuossa heinäkuun alkupuolella. Ihmeellistä, että kaikki puski mullasta läpi tämmösellä teholla!

   Utelen Piukkikselta reseptin ja jaan sen täällä! 🙂

 • mullakin taitaa siis olla toivoa yrttirintamalla?? Ens vuonna aion kyllä pistää oman penkin pystyyn.. Tohon hiekkakasaan kun ei vielä voi yrttimaata laittaa!!!

  Hienosti oot saanut yrtit kasvamaan.

  • Kyllä! En ole tehnyt juurikaan mitään näiden eteen. 🙂 Kunnolla multaa vaan alle ja tasasta kastelua, niin hyvä tulee.

 • Ihanan järjestelmälliset ja rehevät yrtit / kasvit sinulla 🙂 itselläni oli ekan kerran elämässä kasvimaa tänä vuonna ja se oli kohtalainen menestys, kunnes tuli elokuu. Ensi vuodeksi on jo suunniteltu kunnon istutuslaatikot ja enemmän järjestelmällisyyttä 🙂

  • Käytin penkissä haravanvarsitekniikkaa, eli painoin pitkällä varrella pienet uomat siemenille. Suosittelen lämpimästi. 🙂 Saa tillit kasvamaan kuin armeijan rivissä.

 • Hyvännäköset yrtit on! Ja semmosta samantyyppistä kesälomapöhöä havaittavissa täälläkin. Pitäis alkaa lenkkeilemään, tai edes rykäistä käyntiin tutut viikottaiset aamu-uinnit. Mutta kun on tää ohut ”kesäyskä”, kröhöm.

 • mun tulee otettua nykyään melkein kaikki kuvat iphonella, kun sillä tulee kuitenkin ihan siedettäviä (useimmiten). sen kantaminen mukana on kuitenkin paljon paljon helpompaa kuin ison möhkälejärkkärin.
  tiedän, pitäis tsempata mut näillä mennään! katsotaan josko syksyllä alkaa olla taas isompi laukku mukana johon mahtuu! 🙂

  • Sama vika Rahikaisella – en useimmiten jaksa raahata järkkäriä mihinkään mukana. Tällä kertaa en edes omalle takapihalle. 😀

  • En ees ole. 😀 Nämä on oikean sijainnin ja hyvän mullan ansiota. 🙂 EI muuta kuin ens kesänä penkit rehottamaan yrttejä ja salaatteja.

 • täällä kans yks onnistuja:)rakas teki mulle kasvulaatikoita pari joissa nyt kasvaa rehottaa porkkanaa,salaattia,hernettä ja mansikoita. Siirsin mansikat vanhempien pihasta meille ku ne ei siellä koskaan oikein tuottaneet satoa ja ajattelin että lapset tykkää ku on omassa pihassa mansikkaa. No kappas vaan,sieltähän on tullu satoa. tämän tästä on pikku-ukot saaneet suut makeiksi:) ja uusia alkuja on tullu niin paljon että ens kesänä meillä on ihan oikea mansikkamaa:) tämä kesä on kyllä ollu niin suotuisa kaikenlaiselle viljelylle.jatketaan Kaisa samaan malliin!ja nautitaan oman sadon antimista:)

  • No niin, nyt se salaisuus selvisi. Munkin suurin laatikko on perheen miesten naputtelema! On ollut kyllä mahtava kesä kasveille juurtua. Tältä kannalta katsottuna on ollut onni, että on satanut niin mahottomasti. Vuoden päästä piha herännee jo melkoseen loistoon. Ja kyllä, nautitaan! :))

 • Eikä miten ihana blogi sulla täällä onkaan! Haaveilen, jos sitä joskus päivä itekkin pystyis kasvattamaan omia yrttejä 🙂

  • Voi kiitokset. 🙂 Kokeile ihmeessä parvekkeella / ikkunalaudalla. Ei tarvitse odotella liian pitkään, niin mukava niiden kasvua on seurailla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *