Ehdottomasti mieleenpainunein kesän Tukholman reissulla oli hämmentävän kaunis Skansen. Kyseessä on Tukholman keskustasta ratikkamatkaetäisyydellä oleva ulkoilmamuseo ja eläintarha, johon kannattaa varata reilusti aikaa lasten kanssa. Eniten ihastuin siihen, miten elämyksellisesti paikka oli rakennettu pienten näkökulmasta, vaikka kuvankaunis luonto, perinteinen eläintarhapuoli ja vanhat rakennukset istutuksineen olivat myös hurjan pysäyttäviä. Voi oisimpa muistanut ikuistaa kameraan ne kukkatarhat ja villinä rehottavat talojen katot!

Vuohiaitaukseen sai mennä sisälle ja osa eläimistä lekotteli kulkureittien reunoilla vapaana. Näistä rohkeimmat käpöttelivät ihmisten seassa pitkin katuja – en vain voinut olla nauramatta tälle! Akvaariot ja pieneläinten asumukset oli sijoiteltu semmoisille korkeuksille, että perheen pienimmätkin ylsivät ihmettelemään niitä omin jaloin. Sekaan oli rakennettu kumpuja ja sokkeloita, josta muksut olivat vähintään yhtä innoissaan kuin paikan varsinaisista asukeista. Oli leikkipaikkoja ja puuhaa vaikka muille jakaa, mutta tuo kuvassa näkyvä käärmeenkitaliukumäki: aivan tajuton hitti.

Olimme paikalla varmasti pahimpaan lomasesonkiin heinäkuussa ja silti puistossa pystyi samoilemaan suhteellisen rauhaksiin. Ihmispaljouden tajusi vasta kunnolla lounaspaikalla, johon olisi kannattanut suunnata vähän etukenossa nälkään nähden. Kokonaisuutena paikka jätti isot sydämen kuvat silmiin ja vähän ounastelen, että tästä tulee meille jokakesäinen lomakohde.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *