Vuorossa pieni avautuminen ostamastamme joulusiivouksesta.

Olemme kuullet useilta kavereiltamme ylistäviä kehuja siivouspalveluita kohtaan. Ihanaa helpotusta arkeen! Eikä kotitalousvähennyksen jälkeen edes kustannus ole kohtuuton. Oma mieli ei vain jostakin syystä ole halunnut taipua ajatukseen, vaikka pieni ulkopuolisen tuoma apu arkeen olisi varmasti välillä ollut todella paikallaan. Kyllähän tässä ite kato ja saa semmosta jälkeä, kun toivoo.

Kunnes päätimme kokeilla. Lahjoimme itsellemme pienen helpotuksen jouluvalmisteluiden keskelle. Klikkailimme tiemme siivousfirman verkkopalveluun ja viidessä minuutissa olimme saaneet tilattua viiden tunnin (!) pituisen siivouksen aatonaatolle. Ai että sitä onnen tunnetta ja samalla pientä ahdistusta rinnassa. Joku ulkopuolinen on oikeasti tulossa siivoamaan meidän jälkiä! Ainakin vessan pesen sitä ennen itse.

Meillä oli lähtökohtaisesti siistiä ja tarkoituksena oli pyyhkiä pölyt, pestä laattalattiat ja kylpyhuone sekä pyyhkiä keittiön kaapin ovet ja eteisen peili. Erityistoiveena pyysin kiinnittämään huomiota lasten ruokapaikan kohdille lattiassa ja jääkaapin tahmanäppijälkiin. Yritimme toisin sanoen tilata hieman pikkutarkemman jynssäyksen tekemämme viikkosiivouksen päälle.

Jouduin lähtemään kotoa noin tunnin siivoamisen jälkeen, mutta kerkesin tähän mennessä jo huomauttaa todella likaisesta pesuvedestä sekä pesuainejäämistä lastenhuoneen lattialla. Tiesin jo tässä vaiheessa, että koko homma täytyisi ottaa uusiksi illemmalla – eikä vähiten pistävän hajun vuoksi, mikä sai tunnelman omalla kohdallani jo aivan epätoivoiseksi (tästä olikin muinoin Insta-tarinoissa kunnon avautuminen).

Kotiin tultuani lopputulos oli vähintäänkin hämmentävä: Olohuoneen ja keittiön laattojen pinnalla oli edelleen kahvi- ja ruokatahroja, jääkaapin ovi koskematta ja hanakin näytti olevan pyyhkimättä. Nyt oli vedetty todella suurpiirteisellä pensselillä! Jotakin aivan päinvastaista kuin toivoin tai odotin.

Lasten ruokapaikka oli täysin entisensä ja listat, valaisimet ja huonekasvi edelleen pölyiset. Kylppärin saippuajäämät olivat paikoillaan, laatat pyyhitty likaisella rätillä ja shampoopullojen alunen täysin koskemattomana. Pistävä haju oli edelleen tunnistettavissa, mutta sitä onneksi taittoi hieman ennen lähtöäni siivoojalle antamani mänty-Tolu. Meidän puolesta käytössä olleet siivousrätit roikkuivat likaisina ja todella pahanhajuisina kodinhoitohuoneessa ja pääsivät siltä seisomalta etikkakylpyyn. Sukat ottivat siellä täällä kiinni tahmean tuntuiseen lattiaan.

Kodin yleisilme oli kuitenkin aivan siisti ja varmasti moni kohta oli aiempaa puhtaammassa kunnossa. En vaan kyennyt näkemään näistä mitään kaiken sen ihmettelyn keskellä.

Reklamoidessa sain tietää, että yli 180 cm pinnoilta ei pyyhitä pölyjä, kuten vaikkapa valaisimista tai takan ja korkeampien hyllyjen päältä. Saumoja ei siivota, koska tilauksessa ei ollut tästä etukäteen mainintaa. Myönnän. En ollut perehtynyt näihin ehtoihin tarpeeksi tarkasti, mutta kumpa olisikin ollut kyse vain näistä puutteista. Nyt sopet on jo pesty toiseen kertaan ja harmitus sitä myötä laantunut.

En tarkoituksella julkaise käyttämämme palveluntarjoajan nimeä, sillä tämän postauksen tarkoituksena ei ole aiheuttaa hallaa kenellekään, vähiten meillä käyneelle siivoojalle, joka vaikutti ihmisenä oikein herttaiselle. Saimme vastaantulona 50 % hyvityksen tilauksemme hinnasta. Hyväksyimme sen, vaikka kokemus itse asiassa vain arjen helpotuksen sijaan työllisti meitä entisestään.

2 kommenttia

  • Tuttua! Olen itsekin kirjoittanut vähemmän mairittelevista kokemuksista blogiin postauksen

    https://anna.fi/toobigtobeme/kotisiivouskokeilu/

    Silloin irtisanoin firman ja vaihdoin toiseen. Oli käsittämätöntä, että haluttiin juoda meidän kaffet ja kihartaa hiuksia työajalla. Tästä uudemmasta firmasta meillä oli ihana siivooja puolisen vuotta kunnes siivooja vaihtoi. Vaihdon aikaan meillä kävi monta eri ihmistä kun etsittiin vakiosiivoojaa jolle kävisi meidän aika pysyvästi. Silloin oli hermot kireällä kun joka viikko oli erilaista jälkeä. Vakkarisiivooja kuitenkin löytyi ja annoin aina palautetta asioista, jotka halusin että tehdään toisin. Alussa palautetta sai tosiaan antaa, koska kaikilla on omat asiat joihin haluaa panostusta. Nyt meillä on käynyt jo vuoden ihana Teresita kerran viikossa. Jouluviikolle tilasin ekstra-ajan jolloin pestiin jääkaappi, sauna ja pölyt korkeammalta kuten keittiön kaappien päältä. Ainoa asia miksi harkitsen siivouksesta luopumista on raha, se ei kuitenkaan ole ihan ilmaista.

    Sanoisin, että hyviäkin siivoojia löytyy ja usein ehkä vasta useamman kerran jälkeen. Mutta jos alussa soi jo herätyskellot (kuten tuo käsitys siisteydestä) niin silloin kannattaa uskoa sitä. Itsekin olen nähnyt monenmoista, kuten sitä että ei osata käyttää oikeita aineita ja oikeita määriä. Silloin ei ole ehkä koulutus onnistunut ja se voi aiheuttaa kalusteillekin tuhoa. Hyvästä siivoojasta sitten on taas vaikea luopua, kun sellaisen löytää!

    • Kahvittelua ja tukan kiharrusta. :/ Ohhoh! Joo huomasin myös, että pesuaineet oli käytössä aivan hullun reilulla kädellä. Pikkulapsiperheessä se ei oikein käy laatuun, kun kaikki menee etenkin nuoremmalla vielä lattian kautta suuhun. Ja sekin, että siivousvälineiden on vain oltava aloitettaessa puhtaat. Muutenkin olisi pitänyt tajuta pyytää alusta saakka siivous omilla aineilla. No, tästä opimme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *