HAM5

Pääsin tutustumaan viime viikolla uudistuneeseen Tennispalatsiin Finnkinon kutsusta. Ihmettelin hieman, miksi meikämandoliini oli kutsuttujen listoilla – varsinkin kun paikan päällä toiset bloggaajat edustivat muita kuin sisustamisen ja designin kategorioita. Kunnes saavuin tähän viikko sitten avautuneeseen Lumiére-ravintolaan ja näin remontoitujen tilojen uuden ilmeen. Pelkistetty industrial-tyyli jopa vähän yllätti raikkaudellaan. Hieno muutos! Mukavaa, että leffaympäristöstä löytyy pizzahampurilaislinjalle nyt vähän fiinimpikin vaihtoehto – vaikka tuolle ensimmäisellekin täytyy tietenkin olla paikkansa.

HAM4HAM3

Toinen illan yllättäjä oli samoissa tiloissa toimivan HAM:in eli Helsingin taidemuseon uusi konsepti. Houkutteleva kauppa oli tuotu museon uumenista käytävän varrelle ja taiteelle varattuja tiloja laajennettu näyttäväksi kokonaisuudeksi. Lisääntyneiden neliöiden määrä itsessään oli silti sivuseikka varsinaisen muutoksen rinnalla – koko konsepti oli nimittäin tuotu selvästi lähemmäksi tennispalatsissa tallailevaa teiniä, taaperoa tai muuten vaan tavallista leffakävijää. Museoon kannustettiin tulemaan vaikka vain viideksi minuutiksi. Takkia ei ole pakko jättää narikkaan. Osa näyttelystä on aina ilmainen. Käytävällä on hengailupaikkoja ja seinällä lukolliset kaapit, joiden sisään on asennettu latauspiuhat kännyköille. Ja mikä myös ilahduttavaa: vaikka kyse on museosta, vaihtuvassa näyttelyssä on esillä aina nuorien taiteilijoiden uusia teoksia. Konseptissa oli sukellettu kaupunkisuunnittelun ja palvelumuotoilun asiakaskeskeiseen perspektiiviin ja se kyllä näkyi lopputuloksessa. Tuli semmoinen olo että jes, kyllä täällä meilläkin osataan!

HAM2

Nämä sisääntuloaulan lappuset ovat mielestäni mainio oivallus ja yksi osoitus tuosta aiemmasta hehkutuksestani. Minkä näyttelyn taideteoksista voisit tatuoida ihollesi loppuelämäksesi? Mikä on museon kamalin teos ja miksi?

HAM1

I was invited to a newly renovated movie theatre Tennispalatsi last week and I really liked the fresh industrial look of the space. There’s a new restaurant called Lumiére which offers a nice and a bit more fine dine choice for burgers and pizza. Also the Helsinki Art Museum operates at the same building and has expanded its facilities and made the exhibition easily approachable. Part of the exhibition is always free and you can stop by just for a few minutes and charge your phone inside the locked storage box. You don’t even need to leave your jacket in the cloakroom if you don’t like. And look at those small kind of a post its! Nice idea to give some new perspectives for the round. Which one of the art works you could tattoo on your skin? What is the worst piece in the exhibition and why?

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *