WW Helsinki Design Week 2-0236WW Helsinki Design Week 2-0198

Toivottavasti onnistun välittämään näillä kuvilla sitä mukavaa tunnelmaa, joka meillä oli nakutellessamme itsellemme uusia pannunalusia ja naulakkoja toissapäivänä Suomen kansallismuseon pihamaalla. Pieni muistutus taas itselle, että vaatimattomilla välineilläkin pystyy saamaan aikaiseksi vaikka sun mitä.

Samassa paikkaa on Helsinki Design Weekin ajan – eli vielä tulevana viikonloppuna – nähtävillä hollantilaisen puuguruna tunnetun Jelle van der Beekin ja PEFC Suomen toteuttama puuinstallaatio, joka rummuttaa viestiä vastuullisesti hoidettujen metsien puolesta ja inspiroi ihmisiä käyttämään puuta uusin tavoin. Installaation avulla on haluttu tuoda metsän tuntu keskelle kaupunkia. Sen äärellä pääsee tunnelmoimaan paitsi visuaalista myös Sipoonkorven luonnonpuistossa nauhoitettua äänimaisemaa.

WW Helsinki Design Week 3-0199WW Helsinki Design Week 2-0200WW Helsinki Design Week 2-0213WW Helsinki Design Week 2-0203

Puurimoja, taltta, japanilainen käsisaha (lähtee muuten ostoslistalle), puristin ja nuija. Niillä pärjäsi hyvin eikä aikaakaan kulunut nikkarointiin kuin puolisentoista tuntia. Käytännön toteutuksessa seurattiin tarkasti puugurun esimerkkiä.

WW Helsinki Design Week 2-0216WW Helsinki Design Week 2-0230

Naulakosta tuli oikeasti ihan hieno. Viimeistelin sen eilen kotona ja kiinnitin keittiön seinään. Avot! Pitkästä aikaa omatekemä puutyö valmiina. Inspiroi ihan hirveästi tämmöistä entistä puutyöläistä, olimme nimittäin kaverini Sarin kanssa ainoat tytöt, jotka valitsivat sekä ala- että yläasteella puutyöt kässän sijaan. Mitäs sitä sitten seuraavaksi?

WW Helsinki Design Week 2-0229

We had such a nice afternoon with PEFC Finland and carpenter Jelle van der Beek who taught us some wood work at the National Museum courtyard this week. We were next to their massive wood installation which aim is to bring forest to the city, including even the sounds from the Sipoonkorpi National park. They want to get people to appreciate sustainably managed forests and inspire them to use wood in an innovative way. The installation is a part of Helsinki Design Week program so you still have time to see it during the weekend.

2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *