ompelu6Olen ollut viime päivät kuin liimattu yhden joululahjani pauloissa. Pukki toi meille kauniin valkoisen ompelukoneen aivan puskista ja yllätyksenä! Olin haaveillut kyseisestä kapineesta jo pidemmän aikaa, mutten ollut saanut aikaiseksi tehdä tarpeeksi syväluotaavaa tuotevertailua. Ja nyt semmoinen tupsahti kotiimme kuin tilauksesta!

Paketissa tuli myös Paapii Designin ommeltava bambi, jonka piti olla ”juuri sopiva työ aloittelijalle”. No. Ehkä siinä tapauksessa, mikäli olisin viettänyt peruskoulun tekstiilitöissä pidempään kuin pakollisen puolivuotta. Jumankekka oli kieli keskellä suuta tuon kanssa, mutta kärsivällinen ähräys lopulta palkittiin.

ompelu2ompelu4ompelu1Nuppineulatyyny sen sijaan oli vaikeusasteeltaan juuri passeli ja on osoittaunut rannekuminauhan ansiosta aivan mahdottoman käteväksi pylpyräksi. Hirveä hinku on päästä kokeilemaan jo vaikeampia kaavoja – ei vaan meinaa kärsivällisyys riittää kaiken uuden opetteluun.

ompelu5ompelu7 Vauvan (kuola)bandana oli kolmas pieni ompelus, johon otin mallia yhdestä aikaisemmin ostamastani versiosta. Näitä voisi surautella useammankin kappaleen varastoon ja vielä kun muistaisi piirtää kaavan ylös. Oppia ikä kaikki.

ompeluI got a sewing machine from Santa and since Christmas it’s been hard times to be separated from it. My first sewings have been a black and white Paapii Design bambi, a triangle pincushion and a baby bandana. I can’t wait to do more difficult pieces! Just have to learn the basics first because I’m a total beginner.

11 kommenttia

 • Siitä se lähtee 🙂 Joka tyypin kaavakirja on hyvä kirja opetella ompelemaan perusvaatteita ja siitä pikkuhiljaa kuosittelemaan vaikeampia versioita.

  • Ai hei kiitos, oisikin voinut kysäistä konkareilta parhaita vinkkejä tähän hommaan. Tiedän, että siellä puolen on niin iso määrä ompelutaitoisia!

  • 😀 Niin mullekin, ehkä vähän isompana sitten kun kuolaa riittää? Tai sitten ihan muuten vaan, koska äiti on tykännyt surautella niitä odotusaikana. 🙂

 • Ooh, mä olen haaveillut ompelukoneesta myös vaikka kuinka pitkään! Mutta juurikin sama ongelma, etten ole yksinkertaisesti saanut aikaiseksi perehtyä tarjolla oleviin vaihtoehtoihin ja tehdä tuotevertailua. No, ehkäpä vielä jonain päivänä saan tämän hankinnan tehtyä ja pääsen opettelemaan itsekin 🙂

 • Heti iski himo päästä ompelemaan. Kauniita kankaita sulla odottamassa. Tuota kuolalappua pitäisi itsekin kokeilla. Minä ootan vaan kuumeisesti, että milloin saan mahdollisuuden hankkia ensimmäisen saumurin.

  • Kiitos! Saumuria olen itsekin ihmetellyt, että liekö semmoinen pitää sitten joskus tulevaisuudessa myös hankkia. Nyt mennään kuitenkin tällä opetellessa jonkin aikaa! 🙂

 • Oi, ompelukone kelpaisi tännekin, mutta toistaiseksi opintojen viimeistely on kyllä tärkeämpi juttu eli ehkä ostan ompelukoneen sitten valmistujaislahjaksi itselleni 😀
  Mistä nuo pinon kauniit kankaat on? 🙂

  • No sehän ois aivan mahtava palkinto. Ja ei tosiaan kannata ostaa aikaisemmin, ei tuu sen jälkeen opiskelusta mittään! 😀 Kankaat on peräisin Kodin1:stä, Ikeasta ja Eurokankaasta.

 • Mulla tuli vauvakuume ihan vaan siks, että pääsisin tekemään kuolalappuja :’D Kun hampaita tulee, ne on ihan superkäteviä, kun voi vaihtaa kuolasen liinan pois kuolasen paidan sijaan!
  Ehkä mä alan väsäämään tollasia kaulureita pojalle (3-vuotias)? Sillä on yksi kaupasta ostettu ja on ihan superkätevä keväisin ja syksyksin, kun kaulalle tarvii lämmikettä, mutta esim. villakaulaliina on ihan liian lämmin, tai kun kesällä käy viileä tuuli – tai sitten ihan vain tuomaan tyylikyyttä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *